FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - ASTRA 1-0

FCSB // Uite cine se revoltă! Florin Tănase a ajuns sperietoarea arbitrilor

Florin Tănase
(foto: Raed Krisha, GSP)
Florin Tănase (foto: Raed Krisha, GSP)

Articol de , , - Publicat marti, 30 aprilie 2019 08:35

Florin Tănase, mijlocașul celor de la FCSB, a beneficiat de mai multe lovituri de la 11 metri decât au căpătat unele echipe din Liga 1 și e egalul lui Dinamo la acest capitol.

„Centralii” pe care-i acuză Tănase îi tolerează comportamentul, rar îi dau „galbene” din cauza simulărilor.

„Nu știu ce urmăresc arbitrii români când se află pe teren. Ce ar trebui să-mi facă adversarii ca să primesc penalty? Să-mi rupă piciorul?!”. E revoltat tocmai personajul-penalty, unul dintre marii beneficiari ai loviturilor de la 11 metri! Florin Tănase s-a plâns după meciul cu Astra că e nedreptățit, ar fi meritat câteva lovituri de pedeapsă. Chiar e nedreptățit?

Cu el, Dinamo și-ar fi dublat penalty-urile!

Radu Petrescu ar fi putut dicta penalty la o intervenție a lui Cestor asupra lui Tănase, a fost singura fază pentru care stelistul ar avea argumente. Și atunci, căderea lui exagerat de spectaculoasă i-a anulat planul lui Florin, „centralul” l-a refuzat. Un motiv este și că arbitrii au ajuns să se ferească de plonjoanele atacantului pe care l-a crescut Hagi. „Când arbitram, știam clar că Tănase cade din orice”, a mărturisit Cristi Balaj. El îl și avertizează pe fotbalistul FCSB: „A pornit pe un drum greșit dacă îi acuză pe arbitri!”. 

Și brigăzile nici măcar nu i-au furat penalty-uri lui Tănase, dimpotrivă, i-au dat mai multe decât au primit unele formații din prima ligă de-a lungul acestei stagiuni! Hermannstadt a beneficiat de o lovitură de la 11 metri în campionat, Dunărea Călărași a avut două, Florin a primit patru! Câte a executat rivala Dinamo de la începutul sezonului până acum! Tot atâtea au mai căpătat Gaz Metan, Chiajna, Sepsi, Poli Iași. 

Merita eliminarea

Când nu-i dau penalty-uri în urma căderilor sale spectaculoase, arbitrii nici nu-l sancționează pe Florin fiindcă a încercat să-i păcălească. Doar rar îi dau cartonașe pentru trucurile lui. În acest sezon a încasat numai două „galbene” din cauza simulărilor, din totalul de șase cartonașe pe care le-a înregistrat. 

Radu Petrescu l-a iertat duminică seară, nu i-a acordat al doilea „galben”, pe care Tănase l-ar fi meritat din cauza unei simulări, aproape de finalul partidei. Avea deja un cartonaș, luat tot fiindcă „jucase teatru” în careu.

Ce a înțeles Tănase după un meci în care ar fi meritat „roșul”

  • „Am avut trei penalty-uri clare, după părerea mea. Altul ar fi fost rezultatul cu trei penalty-uri, n-am mai fi înghețat, în ultimul minut, de teamă că ne-ar putea egala Astra”
  • „Mihai Stoica mi-a zis în pauză că avusesem deja două penalty-uri pe care arbitrul nu mi le dăduse. Și a mai fost încă unul clar în repriza a doua. Mi-aș dori să fie suspendați acești arbitri care nu dau penalty-uri, mai ales când nu văd trei într-un singur meci, așa cum și ei îmi dau cartonașe pentru simulări și devin suspendat din cauza asta!”
  • „Se tot discută despre VAR. Degeaba! Nu se va rezolva problema arbitrajului în România nici măcar cu video. Eu nu înțeleg ce urmăresc arbitrii români!”

cifre florin tanase

„Ce să fac? Să-i mulțumesc lui Radu Petrescu că nu i-a dat și al doilea galben lui Tănase pentru simulare? E prea mult, au fost trei faze de penalty la un singur jucător! Zic și eu ca Gheorghe Ștefan pe vremuri: «Să ne dea ce e al nostru!»”
Mihai Stoica, manager FCSB

17 penalty-uria primit Craiova, echipa care a beneficiat de cele mai multe astfel de faze. FCSB e a doua la capitolul ăsta, cu 11 lovituri de la 11 metri, dintre care Tănase a obținut patru. Hermannstadt are un penalty, Călărași a executat două

„La ce prostii spune Florin Tănase, normal că nu mai vin oamenii la stadion! E pe un drum total greşit. Trebuie să revină în centru, în sensul giratoriu, şi să iasă pe prima ieşire. Nu au fost trei penalty-uri. Bine că nu s-a făcut arbitru!”
Cristian Balaj, expert Telekom Sport

„Am auzit că, în şedințe, arbitrii se avertizează între ei să aibă grijă la mine, chiar şi când sunt la 30 de metri de poarta adversă. Nu ştiu de ce cred ei că simulez, nu înțeleg!”
Florin Tănase, atacant FCSB

Concurează cu Petrescu

Obsesia penalty-urilor nu există doar la FCSB. Din momentul în care l-a readus pe Dan Petrescu, CFR e în competiție cu Steaua și la capitolul acesta, al loviturilor de pedeapsă pretinse. Ca și Tănase, și Petrescu vede două, trei lovituri de la 11 metri în fiecare meci al echipei sale și e nervos că arbitrii nu i le acordă. Dan s-a comportat așa de când s-a apucat de antrenorat. Narcis Răducan a colaborat cu Petrescu la Urziceni, din postura de director sportiv, și a povestit la DigiSport că fostul internațional devenise obsedat de fazele din careu: „Avea la un moment dat un DVD player mic și punea câte o fază. Ne chema pe toți din staff să ne arate: «Uitați-vă aici ce penalty clar am avut! Cum ne-a furat ăsta!». Aparatul avea un ecran foarte mic, noi nici nu vedeam mare lucru, doar ziceam «Da, da, e clară faza!»”. Becali l-a poreclit „Dan Penalty” pe Petrescu din cauza frecvenței cu care tehnicianul cere lovituri de pedeapsă. 

E noul Lăcătuș doar la 11 metri

Tănase seamănă cu legenda absolută a Stelei, Marius Lăcătuș, însă numai la abilitatea cu care scoate penalty-uri, nu și la randamentul concret de pe teren. La 24 de ani, Florin a adunat doar 3 partide la națională și nu a atras atenția vreunui club dintr-o ligă mai bună. Are 10 goluri în acest sezon, dar „contabilitatea” îi e salvată tot de penalty-uri, a marcat jumătate dintre golurile lui de la 11 metri! Lăcătuș era și el faimos pentru acrobațiile cu care îi convingea pe arbitri să arate punctul cu var. „Numărul 7” mai avea și alte motive de laudă, spre deosebire de Tănase: la 22 de ani câștiga Cupa Campionilor Europeni, la 26 de ani înscria ambele goluri într-o victorie fantastică împotriva URSS la Mondialul din 1990. După Coppa del Mondo a fost achiziționat de Fiorentina, apoi a revenit în România și a reînnodat șirul succeselor cu Steaua. 

L-a certat și pe Contra

Discursul agresiv de după jocul cu Astra nu constituie o premieră a lui Tănase, el a mai avut declarații tranșante și despre Cosmin Contra. Recent, înaintea startului preliminariilor Euro 2020, Florin s-a mirat că selecționerul nu l-a convocat pentru meciurile cu Suedia și cu Feroe: „După cifre, aș fi meritat să joc la națională. Cifrele InStat asta arată! Nu înțeleg de ce steliștii sunt ocoliți când e stabilit lotul, nu pricep ce ar trebui să fac ca să prind un loc!”. Contra nu e primul care l-a ignorat, nici Daum, nici Pițurcă nu s-au bazat pe fotbalistul pornit la Viitorul în fotbalul serios. El a bifat trei selecții în tricolor, însă numai în amicale, n-a fost folosit în niciun joc oficial. A adunat 115 minute la națională, fără să marcheze. „Nu iau decizii după culoarea tricourilor sau după declaraţii! Cine mă cunoaşte ştie foarte bine că indiferent de presiuni sau de lucruri care se spun, deciziile le iau în funcţie de ce cred eu”, a venit replica de la Contra. 

 

Citește și:

FCSB - ASTRA // FOTO Gazdele au cerut penalty la duelul dintre Florin Tănase și Mike Cestor

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (40)
aldo_m
aldo_m  •  30 Aprilie 2019, 16:07

priviti cum face simulantul piciorul drept ramane in urma si se arunca

florar
florar  •  30 Aprilie 2019, 11:41
Postat de kingdom.of.jerusalem pe 30 Aprilie 2019, 11:19

Daca *** iese in presa si spune ca trebuia dat penalty la simularile scabroase ale lui Tanase, va dati seama ce fotbal avem!!?? Asta e primul articol corect si documentat privind simularile caraghioase ale circarului fc5bist! Fara caderile suspecte ale pensionarilor gradinii zoologice ***, fc5b=penalty ar fi fost în locul lui dinamo in play-out!! Despre ce dreptate vorbesti tu, draga Tanase!!??

Daca aseara era Steaua in locul CFR stiti ce dezbateam astazi?Sigur schimbarile facute de Hagi...Jocul facut de Ianis...Penaltyul lui Omrani care interpretat de Tanase ar fi fost cea mai cea simulare...Eliminarile lui Vinicius si Djokovic care ar fi fost cele mai clare daca in locul lor era Pintili...Marcajul ca la carte de la golul lui Vinicius de la care Erico-Astra trebuie sa ia lectii...

florar
florar  •  30 Aprilie 2019, 11:37
Postat de kingdom.of.jerusalem pe 30 Aprilie 2019, 11:19

Daca *** iese in presa si spune ca trebuia dat penalty la simularile scabroase ale lui Tanase, va dati seama ce fotbal avem!!?? Asta e primul articol corect si documentat privind simularile caraghioase ale circarului fc5bist! Fara caderile suspecte ale pensionarilor gradinii zoologice ***, fc5b=penalty ar fi fost în locul lui dinamo in play-out!! Despre ce dreptate vorbesti tu, draga Tanase!!??

E bine sa lauzi Dinamo la un astfel de articol....Dinamo este echipa aia care si acum este ajutata meci de meci de arbitrii?Pai e clar ca Tanase nu avea ce face acolo!Stii care ar fi echivalentul?Daca Tanase ar lovi el in careul advers si ar primi penalty!!!!Asa se intampla la echipele bune!Sau...Tanase conform lui Balaj simuleaza la a doua faza pentru ca avea piciorul de sprijin taras...Omrani loveste mingea si are amandoua picioarele in aer!!!!Asta cica a procedat bine!!!!Probabil ca Ghita a vrut ca Omranii din pozitia aceea sa nu-si ia zborul!

Vezi toate comentariile (40)
Comentează