FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

EXCLUSIV // VIDEO Italianul care a făcut junioratul la AC Milan și Inter le promite play-off-ul fanilor săi din Superliga: „Una dintre cele mai bune echipe din România”

Articol de - Publicat vineri, 19 ianuarie 2024 10:52 / Actualizat vineri, 19 ianuarie 2024 13:13

Marco Fossati, 31 de ani, a povestit suporterilor lui U Cluj care sunt obiectivele sale și ale echipei în ediția de primăvară. Italianul a relatat pe cine prefera dintre fotbaliștii Adrian Mutu și Cristi Chivu.

Marco Fossati a sosit la U Cluj la finalul lunii septembrie. Antrenorul Ioan Ovidiu Sabău a declarat public în câteva rânduri că speră ca mijlocașul italian să se pună la punct cu pregătirea fizică, fiindcă are mare încredere în fotbalistul crescut la juniorii lui AC Milan și Internazionale. 

Face senzație în Superliga și vrea să dea șah-mat contracandidatelor la un loc de play-off: „Noi suntem cea mai bună formație din România ca fotbal. Suntem obligați!”
U CLUJ
Face senzație în Superliga și vrea să dea șah-mat contracandidatelor la un loc de play-off: „Noi suntem cea mai bună formație din România ca fotbal. Suntem obligați!”

Tocmai de aceea „Moțu"” nu a renunțat în această iarnă la Fossati, așa cum s-a întâmplat, de exemplu, cu atacantul batav Elvis Manu.

Marco Fossati este un fotbalist cu mare experiență

Fotbalistul a jucat în Italia, la orice nivel. Inclusiv la echipele naționale până la Under 21. Fossati a evoluat, la seniori, pentru Perugia, Cagliari, Verona, Monza și Hajduk Split. A pierdut trei luni vara trecută, nu și-a găsit angajament, dar a acceptat oferta „Șepcilor roșii” și, treptat, s-a pus pe picioare.

Așteptările lui Marco de la primăvara 2024 sunt mari. Precum cele ale suporterilor lui U. Obiectivele sunt calificarea în play-off și continuare parcursului în Cupa României. Formația alb-negrilor este în sferturile competiției. În sezonul precedent, U Cluj a pierdut finala Cupei, la penalty-uri, în ultimul act jucat cu Sepsi.

6meciuri și un gol a adunat Fossati în tricoul alb-negrilor

„Obiectivele noastre sunt să creștem față de prima parte a sezonului, să fim mai buni. Trebuie să fim onești, play-off-ul este unul dintre obiectivele primordiale ale noastre. În fiecare zi vrem mai mult, o luăm pas cu pas, meci cu meci”, a precizat Marco Fossati într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor.

17meciuri a strâns italianul în Serie A, la care se adaugă alte 173 de partide în Serie B, acolo unde a marcat 10 goluri și a oferit 14 assist-uri

Când eram tânăr, eram fan al lui AC Milan. Tata era înnebunit după această echipă. Acum, m-am liniștit. Țin cu echipa la care joc.

Marco Fossati, mijlocaș U Cluj

Marco Fossati impresionat de Ioan Ovidiu Sabău: „Vrea să jucăm fotbal, să marcăm”

"Sunt multe echipe echipe bune în România, cred că U Cluj este una dintre ele. Ca să ajungem la țintele propuse, trebuie să muncim ca până acum, suntem pe drumul bun. Să rămânem o echipă compactă, putem să creștem, să analizăm fiecare zi pozitiv.

Îmi place stilul promovat de antrenorul Sabău. Vrea mereu să jucăm fotbal, să ne creăm șanse de a marca, are un modul de joc foarte frumos", a declarat Marco Fossati.

Liga 1 este foarte bună, are jucători de calitate. Nu știam multe chestii despre fotbalul românesc, dar știam că sunt jucători cu multă calitate. Și chiar am întâlnit în fotbalul românesc fotbaliști de acest gen.

Marco Fossati, mijlocaș U Cluj

600de mii de euro este cota italianului de 31 de ani pe transfermarkt

Am jucat cu Deian Boldor la Hellas Verona, acum câțiva ani. Clar, am auzit de Adrian Mutu, m-am antrenat cu Cristian Chivu la Internazionale. E greu să faci comparație între cei doi, eu l-am preferat pe Mutu, pentru că e mai ofensiv. Dar amândoi au fost de excepție
Marco Fossati, mijlocaș U Cluj

78de meciuri, cele mai multe din carieră, le-a bifat Fossati la Hajduk Split, având la croați 2 goluri și 4 assist-uri

VIDEO Marco Fossati urmărea Liga 1 înainte să semneze cu U Cluj: „Știam că sunt jucători cu calitate aici” + Ce spune despre Mutu și Chivu

Citește și alte știri:

EXCLUSIV // VIDEO Născut în Austria, joacă în Superliga și consideră că România e musai să intre în Schengen: „Un cuvânt prin care să descriu țara voastră?”

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Puștiul din Cociuba Mare a ajuns „boss” la FCSB » Adrian Șut și-a spus povestea pentru cititorii GSP: carieră născută din lacrimi, pasiunile lui, melodia care-l motivează înaintea meciurilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează