FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV VIDEO Fostul oficial al lui Dinamo este tranșant privind statutul suporterilor în viața clubului alb-roșu » „Nu are ce căută liderul ultrașilor în conducerea clubului!”

Coregrafia Peluzei Cătălin Hîldan la meciul cu FCSB din 16.02.2020 (2-1)
Coregrafia Peluzei Cătălin Hîldan la meciul cu FCSB din 16.02.2020 (2-1)

Articol de - Publicat joi, 15 februarie 2024 13:36 / Actualizat sambata, 17 februarie 2024 00:12

Fostul administrator special al „câinilor” și un personaj exponențial în revenirea alb-roșiilor în primul eșalon, Vlad Iacob (36 de ani), a fost invitatul lui Alexandru Barbu la ediția din 15 februarie a GSP Live.

Iacob consideră că PCH-ul (Peluza Cătălin Hîldan), prin intermediul asociației de suporteri, a avut mult prea multă putere de decizie în cadrul programului DDB, mișcare socios ce a avut aproximativ 15.000 membri la apogeu.

Fostul puști-minune de la Liverpool, arestat pentru trafic de droguri » A fost coleg cu Michael Owen și Jamie Carragher
LIVERPOOL
Fostul puști-minune de la Liverpool, arestat pentru trafic de droguri » A fost coleg cu Michael Owen și Jamie Carragher

Ultras, acționar sau ultras-acționar?

„Consider că ar fi trebuit separate APCH de DDB. De foarte mult timp ar fi trebuit să se întâmple asta. Din punctul meu de vedere, nu avea ce căuta liderul ultrașilor, oricare ar fi el, nu avea ce căuta în conducerea acestui program sau să gestioneze banii din program

Poate Edward Gălan ar fi trebuit să conducă sau altcineva, un consiliu de oameni din business, spre exemplu”, a spus Vlad Iacob la GSP Live.

VIDEO. Vlad Iacob, ferm privind implicarea suporterilor în viața echipei

Fostul oficial al dinamoviștilor a trasat o paralelă între situația de la clubul alb-roșu și cea de la Wrexham, echipa galeză din League Two, înaintea ca această să fie preluată de actorii Rob McElhenney și Ryan Reynolds. Iacob consideră că este un model ce ar fi putut da roade și la Dinamo.

„«Welcome to Wrexham» este un documentar ce prezintă povestea clubului înainte ca acesta să intre sub noul acționariat. Acolo, un manager de corporație conducea asociația suporterilor, un om din business, cu experiență. Ceilalți din asociație sunt simpli suporteri, însă cei care o conduc sunt oameni cu experiență și expertiză în diverse domenii.

Nu știu dacă este în regulă ca un ultras să conducă și să aibă drept de semnătură. Aș fi transferat acele procente ale APCH către o asociație nouă, care să funcționeze după alte reguli și să existe un program socios în adevăratul sens al cuvântului, democratic și transparent. Nu țin minte să îl fi votat cineva pe domnul Elias Bucurică în poziția de președinte al asociației”.

„Motoarele” ultras 

Deși a criticat modalitatea în care APCH a gestionat programul socios, Vlad Iacob nu neagă sau diminuează meritele suporterilor implicați: „„Ultrașii au locul lor și un rol important în Programul DDB. Au avut o contribuție esențială, să nu se înțeleagă că nu apreciez contribuția ultrașilor, au fost motoare.

12,06%sunt procentele APCH-ului în structura acționariatului lui Dinamo

Însă, au fost alți suporteri ce au fost îndepărtați din PCH care au gândit strategia DDB-ului. Nu întâmplător a avut o cădere dramatică. De la începutul sezonului precedent până în luna ianuarie, chiar dacă este lăudabil și nu am fi supraviețuit fără aportul lor, au strâns 360.000 euro în condițiile în care clubul avea nevoie de 200.000 euro pe lună! Programul DDB nu a fost gestionat corect

Match Quiz Manchester City - Chelsea

Ești expert în Premier League? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Manchester City - Chelsea și ia-ne premiile!

Citește și alte articole despre Dinamo:

Când speră Dinamo să scape de insolvență: „De asta depinde totul”
Dinamo
Când speră Dinamo să scape de insolvență: „De asta depinde totul”
Vlad Iacob „a luat foc” după declarația interpretată ca atac la viața personală a lui Ovidiu Burcă: „Mi s-a părut absurd. Nu mi-a răspuns la telefon”
DINAMO
Vlad Iacob „a luat foc” după declarația interpretată ca atac la viața personală a lui Ovidiu Burcă: „Mi s-a părut absurd. Nu mi-a răspuns la telefon”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
istet10
istet10  •  15 Februarie 2024, 22:58

"este normal avem liderul galeriei in conducerea clubului!" - Ba, cum de nu te corecteaza mosul ala ? Lasand la o parte exprimarea , cand folosesti termenul "normal" la ce norma te raportezi?

magic4ever
magic4ever  •  15 Februarie 2024, 16:14

Fara banii suporterilor, Dinamo era de mult in faliment...este normal avem liderul galeriei in conducerea clubului!

Sofa_King
Sofa_King  •  15 Februarie 2024, 15:47

Dupa parerea mea DL Elias are o mare parte de vine in ceea ce se intampla la noi. Poate ma insel. Mi-l aduc aminte meciul cu Slovan cand a intrat pe teren. Era bat mort sau fumase mult saracul. Stewarzii aia (care de fapt erau oamanii lui) il protejau si i vorbeau cu dvs. Se purtau cu manusi. Pe ceilalti ii altoiau cu bastonul. Este unul din motivele pentru care am renuntat sa mai platesc la DDB

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close