FOTBAL  »  Superliga  »  ACADEMIA HAGI

FOTO Academia Hagi şi-a ales premianţii! Peste 200 de copii s-au strâns duminică la serbarea de an

Articol de - Publicat duminica, 10 decembrie 2017 21:56

Peste 200 de copii de la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi”, alături de părinţi şi prieteni, s-au strâns duminică în sala de conferinţe de la Hotelul Iaki pentru tradiţionala serbare de final de an. Şi au aşteptat cu nerăbdare nu doar cadourile de la Moş Nicolae, ci şi întâlnirea cu idolul lor, Gheorghe Hagi.

Cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor le-a vorbit celor mici şi i-a îndemnat să-şi urmeze visul, cel de a juca fotbal la nivel înalt.

“În sport, faptele vorbesc. Am creat această Academie pentru a asigura copiilor un mediu bun, unde să vină cu drag să facă sport, să aibă plăcerea de a juca fotbal. Este un sport care l-a început îţi place, apoi ajungi să-l iubeşti, iar dacă munceşti te poţi realiza în viaţă prin această pasiune.

Avem un concept tehnic, de la cele mai mici vîrste până la seniori, ştim ce vrem, mergem pe linia noastră şi nu ne schimbăm după cum bate vântul. Orice club mare are o academie puternică, iar în anii următori ne propunem să ducem totul la un nivel şi mai înalt”, a spus „Regele”.

“Strategia noastră este să devenim cei mai buni şi să formăm jucători foarte buni. Din cele 59 de titluri naţionale puse în joc de când s-a înfiinţat academia, am câştigat 17, ceea ce este unic în România. În plus, din actualul lot, aproape treisferturi dintre jucători provin de la academie. Suntem mândri că facem parte din acest proiect”, a adăugat directorul tehnic al Academiei Hagi, Lucian Burchel.

Primii şi la şcoală

În paralel cu fotbalul, conducerea Academiei se preocupă şi de situaţia şcolară a micilor fotbalişti, mai ales că mulţi sunt veniţi din afara oraşului şi stau departe de familie. „Pentru noi, un segment extrem de important este instruirea şcolară a copiilor, pentru că aşa se consolidează personalitatea lor.

Fără studii, nu faci nimic în viaţă. Şi nu ne-am oprit doar la ciclul gimnazial sau liceal, ci ne-am propus ca jucătorii să urmeze şi studii superioare. În acest moment, peste 50 dintre jucătorii crescuţi la academie sunt studenţi sau absolvenţi de studii superioare”, a explicat Stelian Dămăşaru, profesor-coordonator în cadrul Academiei Hagi.

Drept dovadă, cei mai buni elevi ai Liceului “Ion Podaru” din Ovidiu provin de la Academie. Elev în clasa a 11-a, Alexandru Pop a terminat anul şcolar cu media de 9,98, iar Tudor Băluţă, elev în clasa a 12-a, titular în ultima etapă la FC Viitorul, a încheiart cu media 9,90.

Premii pentru cei mai buni

În cadrul serbării au fost anunţaţi şi cei mai buni jucători de la fiecare categorie de vârstă, desemnaţi în urma analizei antrenorilor şi a votului coechipierilor. Primii trei clasaţi au fost recompensaţi cu vouchere de 900 lei (locul 1), 675 lei (locul 2) şi 450 lei (locul 3) la magazinul Nike, sponsorului tehnic al Academiei Hagi şi al clubului FC Viitorul. De asemenea, au fost premiaţi şi cei mai buni antrenori ai clubului în anul 2017.

Categoria 1999
1. Radu Boboc
2. Mihai Ene
3. Robert Neciu

Categoria 2000
1. Alexandru Pop
2. Marius Leca
3. Cosmin Tucaliuc

Categoria 2001
1. Alexandru Negrean
2. Antonio Vlad
3. Răzvan Matiş

Categoria 2002
1. Alexi Pitu
2. Constantin Grameni
3. Darius Grosu

Categoria 2003
1. Ştefan Bodişteanu
2. Roberto Mălăele
3. Remus Mihai

Categoria 2004
1. Eduard Radaslavescu
2. Dimitri Toader
3. Robert Băceanu

Categoria 2005
1. Luca Banu
2. Vlad Sandu
3. Adrian Caragea

Categoria 2006
1. Luca Băsceanu
2. Ionuţ Cercel
3. Rafael Munteanu

Categoria 2007
1. Andrei Maer
2. Mario Roman
3. Raul Cornei

Categoria 2008
1. Andrei Lehăduş
2. Adrian Pascu
3. David Pătru

Categoria 2009
1. Alexandru Goncear
2. David Munteanu
3. Alesio Pambuca

Categoria 2010/2011
1. Christian Curt
2. Tasis Piştalu
3. Petru Zisu

Antrenorii anului 2017:
Nicolae Roşca - tronsonul de vârstă 15-18 ani
Ionuţ Mihu - tronsonul de vârstă 10-14 ani
Ciprian Micu - tronsonul de vârstă 6-9 ani

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează