FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA

FOTO EXCLUSIV Alibec s-a tatuat pe tot corpul » Ce și-a scris pe picioare, ca să fie clar cu ce se ocupă Denis

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 ianuarie 2019 18:02

În amplul intervi acordat azi pentru GSP, Denis Alibec își apără pasiunea din cauza căreia a fost acuzat când evolua pentru FCSB: jocurile pe calculator la care petrece câteva ore zilnic. Denis e atât de atras de PC, încât vorbește despre o armă din Counter-Strike ca despre un gol important.

"Mă joc pe calculator de când eram mic. S-a discutat prea mult despre asta atunci când eram la Steaua. Dacă nu ar fi fost vorba despre Counter-Strike, s-ar fi găsit alte motive, alte defecte pe care să mi le pună în cârcă. Asta e plăcerea mea. Cum alții aleg să iasă în oraș și să petreacă, eu prefer să stau acasă, în fața calculatorului". 

Denis câștigă 200.000 de euro anual, dar povestește despre un premiu din Counter-Strike cu o mai mare încântare decât dacă s-ar referi la salariul de fotbalist: "În joc poți să cumperi skin-uri, arme. Eu nu am plătit pentru așa ceva, dar am câștigat un AWP de 3.000 de euro". AWP e o pușcă cu lunetă. 

Atacantul de la care Contra așteaptă să ne califice la Euro 2020 își împarte timpul liber între shooterul Counter-Strike și jocul de strategie DotA. Interesul pentru DotA și meseria de fotbalist se văd pe picioarele lui Alibec. Sub genunchi și deasupra cicatricelor urâte pe care i le-au lăsat fundașii pe tibii are două tatuaje cu elemente din jocul de strategie: Ethereal și Ephemeral. Ca să fie clar cu ce se ocupă Denis: cu fotbal și cu jocuri. 

Jocurile lui Alibec:

  • Counter-strike (CS) e o serie de jocuri pe calculator de genul "first-person shooter". La nivel profesionist echipe de câte 5 jucători evoluează pe diverse hărți/platforme. O echipă este cea a teroriștilor care încearcă să planteze o bombă pentru a câștiga runda, iar cealaltă echipă este cea antitero care încearcă să îi blocheze pe teroriști. În ultimii ani, competițiile de CS au explodat, premiile fiind de milioane de euro. Cel mai mare premiu câștigat de o echipă de 5 la un concurs a fost de un milion de euro.
  • Defence of the Ancients (DotA) e un joc de strategie. Obiectivul scenariului pentru fiecare echipă este să distrugă Anticul adversarului, structuri foarte bine apărate în fiecare colț al hărții. Jucătorii folosesc unități puternice cunoscute ca eroi și sunt ajutați de eroii aliați și de luptători controlați de AI, numiți "creeps". Jucătorii avansează în nivel cu eroii lor și folosesc gold (aur) pentru a cumpăra artefacte (itemi/echipament) în timpul misiunii.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Denis Alibec nu înțelege de ce se miră lumea când el plătește 170.000 de euro pe o mașină: „Dacă vreau eu, dorm într-un avion!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
892366017496288
Mihai Dinu  •  31 Ianuarie 2019, 07:54

Tatuajele multiple, dependenta de nicotina si jocuri pe calculator, irascibilitatea si impulsivitatea, nonconformismul, spun totul despre dizarmonia personalitatii lui. Păcat, inca un potential fotbalist de marca se pierde zi de zi... Deși se spune ca niciodată nu-i prea tarziu, recuperarea lui pare mai degrabă imposibila, mai ales ca nici nu conștientizează ce anume il tine departe de performanta.

th3dog
th3dog  •  31 Ianuarie 2019, 07:40

nuca e mai mare decat creierul lui alibec

12luminaverde
12luminaverde  •  31 Ianuarie 2019, 03:53

Cantitatea tatuajelor este indirect proportionala cu cantitatea de minte... O sa-l vedem cand o ramane cu buzunarele rasucite si n-o mai cadea nimic din ele cu o sa-i para rau de banii arunacti pe fereastra...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează