FOTBAL  »  Superliga  »  COMEBACK

FOTO Liță Dumitru s-a întors în România după 2 ani: „N-am loc aici, la fel ca Ilie Balaci” » Ce l-a surprins plăcut și ce l-a deranjat în America

Liță Dumitru // FOTO: Captură TV Digi Sport +4   FOTO
Liță Dumitru // FOTO: Captură TV Digi Sport

Articol de GSP - Publicat sambata, 11 mai 2019 09:50

Fostul mare internațional  Liță Dumitru, 69 de ani, a revenit pentru prima dată în România după 2 ani petrecuți în Statele Unite ale Americii.

Stabilit în SUA, în Atlanta, acolo unde antrenează acum o grupă de copii și juniori, Liță Dumitru a vorbit despre noua lui viață de peste Ocean. 

„M-a surprins în primul rând că oamenii sunt primitori. Când mergi în oraș, americanii te salută. Te întreabă «Ce faci? Cum îți merge?», chiar dacă nu te cunosc. Pe cuvânt. Mă și gândeam «Bă, de unde mă cunosc ăștia pe mine?».

Îmi place că orașele sunt foarte frumoase. Atlanta este un oraș în pădure, e minunat, dar și aglomerat, mai ales în centru. Și o chestie care mă deranjează. Sunt distanțe foarte mari. Sunt mulți kilometri pe care trebuie să-i străbați. 

lita dumitru 3 +5 FOTO

Eu nu am avut loc aici, în România, la fel ca Ilie Balaci. Nu am avut loc unde trebuia să fim.

Am o fată de 11 ani și pentru ea am decis să plec. Au testat-o când am ajuns. În România era în clasa a 2-a, dar aici au băgat-o direct în clasa a 4-a. Acum e în a 6-a și e premiantă.

Mi-am dorit să ajung în America. La început a fost greu, dar m-am obișnuit. Mi-e greu cu limba, dar la fotbal mă descurc. Am doi ani acolo și mă descurc. E greu, dar mi-e bine. Fotbalul de aici e peste cel din România”, a declarat Liță Dumitru în emisiunea „DigiSport Matinal” moderată de Viorel Grigoroiu.  

 „M-am uitat la Dinamo - Gaz Metan. Nu am putut să-l termin în picioare (n.r. a adormit). Atât de frumos a fost!”

„În America voi mai sta câțiva ani, apoi mă voi întoarce definitiv în România. Vin să mor la mine acasă”
Liță Dumitru

18 aniera vârsta lui Liță în momentul debutului în Liga 1, care s-a produs în martie 1968, în tricoul Rapidului 

Ion Dumitru a fost unul dintre cei mai importanți jucători din fotbalul românesc. A evoluat la Rapid, Steaua, Poli Timișoara, CFR Timișoara și Universitatea Craiova. Cu naționala României a participat la Campionatul Mondial din 1970 și a strâns 57 de apariții în prima reprezentativă.

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (16)
108243030273595
Dumitru Herascu  •  11 Mai 2019, 18:00

vorbiti de caracterul lui lita si balaci.dar de caracterul lui teasca?

108917206757657
Valentin Ciocea  •  11 Mai 2019, 14:38

mare jucator , mare caracter , sa traiesti 1000 de ani . In fotbalul romanesc nu a fost loc pentru unul dintre cei mai mari fotbalisti romani , a ajuns sa , ne conduca fotbalul unul ca , burleanu , Lita Dumitru ca , altii multi mari fotbalisti nu au loc de impostori . La multi ani nea Lita Dumitru .

zagna
zagna  •  11 Mai 2019, 14:31

Fabulos Fotbalist si Om !

Vezi toate comentariile (16)
Comentează