FOTBAL  »  Superliga  »  ȘANTIER

FOTO Stadionul va fi terminat într-o lună » Noutăți despre stadiul modernizărilor: gata pentru meciurile cu CFR și FCSB

La pista de atletism se lucrează
Foto: Ovidiu Boica (Tribuna) +1   FOTO
La pista de atletism se lucrează Foto: Ovidiu Boica (Tribuna)

Articol de GSP - Publicat luni, 20 august 2018 14:57

AFC Hermannstadt va juca azi, de la ora 18:00, cu FC Voluntari, într-un meci din etapa a 5-a din Liga 1, la Târgu Mureș. Lucrările de renovare la "oficiala" stadionului Municipalului din Sibiu au avansat considerabil. Președintele Birț speră ca meciurile cu CFR Cluj și FCSB să se dispute la Sibiu. 

CONTEXT: La arena din Sibiu, lucrările de modernizare au început în această vară. Tribuna a 2-a și o peluză au fost dărâmate și vor fi reconstruite pe schelet metalic. Până atunci, sibienii vor să folosească doar tribuna oficială a arenei, ce se află pe finalul procesului de modernizare. 

Arena Trans-Sil din Târgu Mureș va găzdui astăzi al treilea meci "acasă" al lui Hermannstadt, cel cu FC Voluntari. Dar președintele Teodor Birț e încrezător că formația pregătită de Alex Pelici va disputa "șocurile" cu CFR Cluj (22 septembrie) și cu FCSB (29 septembrie) pe Municipalul din Sibiu.

"E timp. Mai avem o lună la dispoziție. Tribuna oficială e curățată. Trebuie anvelopată și apoi vor fi montate scaunele de plastic. Copertina e gata, sistemul de supraveghere e funcțional. Iar cei doi turnicheți de la intrare se pot pune în câteva zile. Totodată, se lucrează la pista de atletism și la fațada dinspre parc a arenei", a explicat Birț.

Șeful clubului recunoaște că e greu tot timpul pe drumuri: "Și pe teren, și ca susținere, care nu prea există, și financiar". Totuși, consideră că a meritat acest efort: "Dacă amânam, era posibil ca mai târziu Primăria să nu mai aibă bani. Ori să apară un alt obiectiv prioritar. Sigur, puteam opta și pentru o cosmetizare. Însă credem că un stadion de 19.000 de locuri, acoperit, cu nocturnă și parcare e varianta cea mai bună. Vrem să aducem și echipa națională la Sibiu!". 

7.500de spectatori poate găzdui tribuna întâi a Municipalului sibian, cea care se preconizează că va fi gata până-n 22 septembrie 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
sibman
sibman  •  21 August 2018, 09:04
Postat de Constantin Luca pe 20 August 2018, 23:36

TOATE LEGILE CARE-L AVANTAZEAZA PE SAS,SANT VALABILE,A PROMOVAT REPEDE,LE FACE STADION IMEDIAT,SANT ARBITRATI CORECT IN FAVOAREA LOR,CE MAI VRETI? CE NU VA CONVINE ? TOTUL PT. SIBIU,ATI INTELES?

De unde ai mai rasarit mai rasuflatule?

sibman
sibman  •  21 August 2018, 09:02
Postat de Constantin Luca pe 20 August 2018, 23:36

TOATE LEGILE CARE-L AVANTAZEAZA PE SAS,SANT VALABILE,A PROMOVAT REPEDE,LE FACE STADION IMEDIAT,SANT ARBITRATI CORECT IN FAVOAREA LOR,CE MAI VRETI? CE NU VA CONVINE ? TOTUL PT. SIBIU,ATI INTELES?

,, AVANTAZEAZA, SANT" prostalaule faultezi limba romana. Mai bine te-ai sterge la gura cand vorbesti despre Sibiu, fraiere .

wba33
wba33  •  21 August 2018, 00:01
Postat de Cristian Baltaru pe 20 August 2018, 20:52

F.C.Hermannstadt,această Scornicești a Ardealului,nici n-ar fi avut voie să promoveze din Liga a-2-aî n prima Ligă,întrucât regulamentul L.P.F.nu dă voie unor cluburi susținute fie de autorități locale(primării și/sau consilii locale)fie de cele județene(consiliile județene)să joace în prima Ligă.Același lucru este valabil și pentru Dunărea Călărași, nou-promovată susținută de Consililul Județean Călărași și de autoritățile loclae.Dar na, fiind vorba de echipa lui K.W.I.și de un județ unde P.N***este la cârma C.J.,adică la ,,butoane'',se poate.

Nu mai ai scapare... Stadion facut din banii locali nu ca la Craiova facut de PSD. Nu au beneficiat de niciun arbitraj favorabil. Dar delirul e ceva la ordinea zilei pe site-ul asta.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează