FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI - DINAMO 0-0

FOTO + VIDEO În inferioritate de inspiraţie! Dinamo nu a reuşit să profite la Botoșani de superioritatea numerică şi rămâne la două puncte de play-off

FOTO: Ionuț Tabultoc / Gazeta Sporturilor +14   FOTO
FOTO: Ionuț Tabultoc / Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat luni, 23 octombrie 2017 23:00

Dinamo a remizat pe terenul lui FC Botoșani, 0-0, și rămâne în continuare în afara play-off-ului. Ambele echipe puteau da lovitura pe final, dar Cobrea și Penedo au fost în zi mare. 

E frig şi plouă rece la Botoşani. Dar pe Dinamo o strâng oricum clasamentul şi teama de a vedea de departe play-off-ul. Parcă e o reluare a aceluiaşi film din sezonul trecut, când "câinii" abia au prins trenul primelor 6. Iar băieţii lui Enache sunt tot pe val, la distanţă de 4 puncte, şi se aruncă din start spre poarta lui Penedo.

Tare, dar fără ocazii

Buş şi Roman, pe flancuri, hărţuiesc cadenţat defensiva adversă. Totuși, greşesc mult, nu aduc pericolul. Şi cum Moruţan se iroseşte şi el în acţiuni personale, iar Popa aproape nici nu contează, Botoşaniul dă senzaţia că pedalează în gol.

Dinamo echilibrează jocul, Nemec, atacantul care vrea să plece, pare că nu mai are punct fix în careul advers. Coboară mult, intră în combinaţii, iar în locul lui, mai avansat joacă în primă fază a tranziţiei Mahlangu.

Buş trimite o torpilă (19), Penedo e acolo. Se joacă tare, cu ritm şi nerv, însă mereu lipseşte ceva, ocaziile se tot lasă aşteptate. Romera închide repriza cu singura ocazie de partea dinamovistă, o reluare din 6 metri la care poarta a fost prea mică.

Când te trădează atacanţii

Repriza secundă începe la fel de furibund. Prea furibund pentru Muşat, care vede "roşu" la o intrare pe tibia lui Hanca. În superioritate, Dinamo atacă. Botoşaniul, cu un om mai puţin, se apără la sacrificiu, cu Miron şi Burcă plonjând mai des decât Cobrea.

Apar ocaziile. Însă Nemec parcă nu mai nimereşte poarta de niciunde. Rivaldinho iroseşte şi el o ocazie de superioritate, preferând să tragă el. Când te trădează atacanţii! Pe o contră, Katsikas ia "roşu" la un atac pe tendon la Kuku.

Dinamo ratează ocazia să se desprindă. E egal peste tot, pe tabelă, la "roşii", la efectivele de pe gazon. Şi balanţa se înclină iar, moldovenii încep să conteze din nou şi spre poarta adversă.

Fiecare echipă încearcă să dea lovitura, se joacă aproape fără gardă, cu faze fierbinţi la ambele porţi. Totul pentru puncte, pentru victorie. Însă Penedo la Buş şi Cobrea la Rivaldinho se remarcă prin plonjoane spectaculoase şi eficiente.

E tot 0-0, unul viu. Miriuţă simte că Nemec nu e acolo, pe teren, îl scoate şi îi mai dă o şansă lui Bokila. Degeaba, congolezul abia se întâlneşte cu mingea. Ultimele minute sunt dramatice. Dar numai prin angajament, fiindcă aseară ambele formaţii au jucat în inferioritate. Nu doar numerică, ci mai ales de inspiraţie, fără niciun fotbalist care să facă lumină în joc.

Doar efort, realizări puţine. Botoşani rămâne la 4 puncte, Dinamo tremură şi mai tare decât la început. A mai trecut o etapă, a rămas tot în afara grupului celor 6 din play-off. Iar victoria cu Juventus rămâne singura în ultimele 7 runde de campionat.

FC Botoșani - Dinamo 0-0 
TEXT / VIDEO
*Ilie Năstase, primul număr 1 din istoria ATP, a dat startul partidei de la Botoșani 
**Nicolae Mușat a văzut roșu direct în minutul 53 după o intrare dură asupra lui Hanca
***Giorgos Katsikas a văzut și el roșu direct în minutul 76, pentru o intrare cu talpa aplicată pe glezna lui Kuku 

1 succesîn 5 meciuri are Miriuță pe banca lui Dinamo

150 de meciuriîn Liga 1 a bifat căpitanul dinamoviştilor, Paul Anton

Echipa de start:

FC Botoșani: Cobrea - Ungurușan, Miron, Burcă, Mușat - Bordeianu, Tincu - M. Roman, Moruțan, L. Buș - D. Popa
Rezerve:
Pap, Oaidă, Dumitraș, Târnăvan, Plămadă, Serediuc, Kuku
Antrenor:
Costel Enache

Echipele de start:

Dinamo: Penedo - Romera, Nedelcearu, Katsikas, Filip - Mahlangu, Anton - Costache, Nascimento, Salomao - Nemec
Rezerve:
Brănescu, Corbu, Dudea, Oliva, Hanca, Bokila, Rivaldinho
Antrenor:
Vasile Miriuță

Arbitru: Horațiu Feșnic
A1: Valentin Avram
A2: Gero Szabo

4.000
de spectatori au fost prezenți la meci

 
 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (418)
mosvasile
mosvasile  •  24 Octombrie 2017, 12:30

Loczi bacs, acum te-ai convins ca si Nemec a fost infestat de virusul gnoheritei !Sa fie sanatos, dar nu-l mai baga ! Baga-l pe Rivaldinho: e tanar,e talentat si mai ales...e al nostru !

892366017496288
Mihai Dinu  •  24 Octombrie 2017, 09:46

Calitatea jocului a suferit mult din cauza ploii, controlul mingii si al execuțiilor au fost, pentru ambele echipe, un obstacol greu de trecut, chiar si cartonașele roșii au fost provocate, fara intentie, de gazonul îmbibat cu apa. Botoșaniul parca s-a mulțumit cu o remiza, dinamovistii parca au dorit mai mult, insa a lipsit inspirația si luciditatea la finalizare. Arbitrajul si pozițiile celor doi antrenori, exprimate dupa meci, au fost corecte, asa ca putem spune că, la final, toată lumea a fost mulțumită de rezultat.

popescu222
popescu222  •  24 Octombrie 2017, 09:18

Ne zice autorul ca pe final ”ambele formatii au fost in inferioritate”. Tare...

Vezi toate comentariile (418)
Comentează