FOTBAL  »  Superliga  »  FOTOREPORTAJ

FOTOREPORTAJ EXCLUSIV Pe „Onoarea” lor! Fenomen straniu: Liga a 5-a de la noi are mai mulți spectatori decât Liga 1

Foto: Vlad Chirea +11   FOTO
Foto: Vlad Chirea

Articol de - Publicat miercuri, 24 aprilie 2019 10:24

Fenomen rar în fotbalul românesc: meciurile de "Onoare" din Prahova strâng mai mulți plătitori decât destule partide din Divizia A.

Duminica, singurele blocaje pe drumurile care duc înspre Slănic, în zona de deal a județului Prahova, sunt în zona stadioanelor. Le putem spune așa: în Liga a 5-a Prahova, tribune mândre pentru o echipă de județ sunt ridicate de puțin timp, iar oamenii chiar se înghesuie să vină la meciuri.

Și mai ciudat pentru cine vede goliciunea scaunelor din Liga 1, în „Onoarea” prahoveană se dau și bani pe bilete! 4 lei. Cu serie și ștampilate.
Se strâng sute de lei pe un fenomen care pare în cădere liberă la noi.

Muzică, terasă și leagăne

Livadea e un sat din Vărbilău, comună celebră pentru muzică. Dacă Gabi Luncă e reprezentativă pentru muzica lăutărească, taraful din sat, în frunte cu Tanti Mărioara la acordeon, a fost făcut celebru la emisiunile lui Mircea Dinescu de la TVR.

Dar fotbalul place. Și place pentru toate categoriile: la intrare, vestiarul e jumătate cârciumă, iar terasa e pusă chiar în continuarea tribunei. Dincolo, în partea cealaltă, spre peluza "nord", părinții care vin la meciuri își lasă copiii în leagăne. Ca la mall. Departe însă de latența unui "mall arena".

costuri

Vin și 500 oameni la derby

Sunt 150-200 de privitori, însă gazdele spun că e una dintre cele mai slabe asistențe din acest sezon. „Să vedeți când se joacă vreun derby local cu Aluniș, vin și 400-500 de persoane la stadion”, se mândresc gazdele.

Nu că n-ar fi derby și Livadea - Olteni, meciul la care suntem noi - toate satele sunt despărțite de puțini kilometri. Iar băieții în negru, gazdele meciului, au personaje și-n teren, dar și-n tribună.

asistente

Goarna acoperită de sticlă

Cu portar și fundaș pe la 50 de ani, Livadea are un grup de ultrași cu o goarnă ca pe vremuri. Se declanșează când mânuitorul face contact cu firele prinse la o baterie, iar sunetul e de ambulanță ori, pentru cine a prins, pentru alarma de la țară în zonele cu inundații.

E și apărată de ploaie cu o sticlă de bere Neumarkt tăiată pe din două. Oamenii se amuză când îi pozăm. „Sunteți de la Antena 1 sau de la Antena Satelor?!”.

Sărbătoresc golurile cu țoiul de țuică și se amuză: „Ne-a mai zis un băiat că ne face poze acum ceva vreme. Dar n-avea nici baterie la aparat!”.
Și chiar ai nevoie de baterii la Livadea. Unde imaginile vorbesc despre o pasiune uitată puțin mai departe de Prahova, unde Ilfovul acaparează prima ligă. Însă fără oameni în tribune.

prahova 5 +12 FOTO

Citește și:

Mircea Rednic, detalii din culisele transferului lui Ianis Hagi: „Știu sigur-sigur că are ofertă de acolo!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
461004401307401
Dragos SD  •  26 Aprilie 2019, 16:42

Este liga a 6-a, una din cele 3 serii, dar există și liga a 7-a, tot cu 3 serii

1449514625157120
Daniel Popescu  •  24 Aprilie 2019, 22:02

Precizare importantă! Este liga a 7-a ! In Prahova există! Puteți verifica !

ali.bec
ali.bec  •  24 Aprilie 2019, 11:52

Un exemplu de urmat pentru multimea de echipe ilfovene.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează