FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Scouting la Dinamo pe bază de voluntariat: „Împărțim cu ei tot ceea ce am învățat” + Câți oameni vor să strângă în acest departament

Cristi Costin (stânga) și Dennis Politic, fotbaliști ajunși la Dinamo în această vară.
Foto: Facebook @ Dinamo București
Cristi Costin (stânga) și Dennis Politic, fotbaliști ajunși la Dinamo în această vară. Foto: Facebook @ Dinamo București

Articol de - Publicat vineri, 25 august 2023 09:00 / Actualizat vineri, 25 august 2023 10:05

Gabriel Glăvan este directorul sportiv al „câinilor”, se cunoaște de un deceniu cu antrenorul Ovidiu Burcă (43 de ani) și lucrează cu 14 scouteri, momentan, însă Dinamo își va mări echipa din acest domeniu, tineri, voluntari, dornici de afirmare.

Scouting pro bono la Dinamo. Așa a fost și până acum, când au fost aduși fotbaliștii din mercato estival, așa va mai fi o perioadă la gruparea din „Ștefan cel Mare”.

Mai mult, gruparea „câinilor” vrea să-și extindă grupul scouterilor, să facă o echipă care să acopere și mai bine diverse campionate de pe mapamond, Gabriel Glăvan, noul director sportiv al clubului, povestind în cadrul interviului GSP din cantonamentul sloven, cum „formația” sa urmărește inclusiv eșalonul al treilea din Europa sau America de Sud.

Directorul sportiv al lui Dinamo, Gabriel Glăvan: „Fiecare va capăta experiență, pe unii dintre ei îi vom angaja la club”

În acest moment, în echipa de scouting a clubului sunt 14 persoane.

„După perioada de transferuri, vrem să creștem. Pas cu pas, ca în doi ani să construim tot departamentul. Vom face o triere și vom aduna 30-40 de oameni, în special tineri de 20 de ani, pasionați, care vor să facă primii pași în acest domeniu. Sunt mulți care doresc să lucreze astfel, tineri dinamoviști, pe analize video, pe date.

Scouting la Dinamo pe bază de voluntariat: „Împărțim cu ei tot ceea ce am învățat” + Câți oameni vor să strângă în acest departament
Gabriel Glăvan

Nu înseamnă că dacă facem voluntariat, nu sunt bani. Până la urmă, gândiți-vă că eu share-uiesc (n.r.  - „împart”) cu ei, cu această echipă, tot ceea ce am învățat eu în ani de muncă. Și acesta este un câștig important, mai ales că sunt mulți care vor să înceapă de undeva, să capete experiență, să crească. Vrem să facem analiză video și la Academie. 

Bineînțeles, vrem să oferim o șansă oamenilor, apoi, pe unii dintre ei, îi vom angaja la club. Oricum, fiecare va căpăta o experiență deosebită, care sigur va fi de ajutor în viață și în carieră”, a declarat Gabriel Glăvan pentru Gazeta Sporturilor.

Cum s-au mișcat noii sosiți la Dinamo: patru confirmări imediate, alte două în stand by

Dintre fotbaliștii transferați în mercato estival de către Dinamo, au apărut primele semnale pozitive. Portarul Adnan Golubovic, mijlocașul lateral Cristi Costin, extrema Dennis Politic și atacantul Goncalo Gregorio și-au făcut loc și s-au afirmat în tricoul alb-roșu. Goal-keeper-ul a dat încredere și este foarte apreciat de către suporteri, ceilalți au contribuit cu goluri importante la punctele adunate până acum.

9fotbaliști a transferat Dinamo în mercato estival, până acum: portarii Golubovic și Began, fundașul lateral Cristi Costin, stoperii Lucas și Homawoo, mijlocașul central Ilic și extrema Politic, plus vârfurile Goncalo și Abdallah

În plus, Homawoo a fost ales de către LPF în „Echipa Etapei” cu FC Botoșani (1-0), a avut o prestație în nota echipei cu FC Voluntari (3-2), dar a făcut un fault asupra lui Dumiter cu ilfovenii, în prelungirile meciului, care putea periclita victoria, doar că Sigurjónsson a ratat penalty-ul. 

Ilic de-abia a bifat primele minute, de la el a plecat centrarea la capătul căruia Larrucea a înscris golul victoriei la Voluntari. Abdallah încă nu a dat randament, Lucas și Began mai au până să joace în premieră pentru „haită”.

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Un jucător poate rezilia cu Dinamo în orice moment. A ajuns spectator

EXCLUSIV Cel mai apreciat dintre dinamoviști: „Ca să ajungi să ai noroc, trebuie să muncești din greu”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (3)
boierasul
boierasul  •  25 August 2023, 15:42

Momentan este Amzar și probabil îl vom avea curând și pe Bordușanu. Bani mai mult încurcă.

redbuldog
redbuldog  •  25 August 2023, 12:53
Postat de boierasul pe 25 August 2023, 11:13

Ilic este un jucător bun. Bani cred că va face tușa mult timp))

Okay,si la Under '21 pe cine bagi...!?Burca nu-i deloc novice,el are doar 2-3 tineri jucatori care sunt cat de cat eligibili si numai cu astia ,,defileaza"!

boierasul
boierasul  •  25 August 2023, 11:13

Ilic este un jucător bun. Bani cred că va face tușa mult timp))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează