LIGA 1    •   PRESA INTERNAȚIONALĂ

Gafă de proporții a jurnaliștilor italieni! Au confundat o legendă a Craiovei cu un cerșetor: "Nu e posibil așa ceva"

Articol de — Eduard Apostol Joi, 12 Octombrie 2017

Unul dintre fotbaliștii legendari din istoria Universității Craiova, Nicolae Negrilă, a fost confundat de jurnaliștii italieni de la Corriere della Sera cu un cerșetor care a pretins că este "Negoro". Mai mult decât atât, aceștia au realizat un reportaj care l-a avut ca personaj principal pe cerșetorul de pe străzile Romei."De la semifinala Cupei UEFA la intersecțiile cu semafoare ale Romei: povestea lui «Negoro»", este titlul materialului apărut în presa italiană. Doar că omul care apare în materialul din Corriere della Sera nu are nicio legătură cu Nicolae Negrilă, ci se pare că este tatăl lui "Jackie" Nicolae, un fost fotbalist care a evoluat pentru Craiova lui Mititelu, înainte de dezafiliere. 

"Jackie" Nelu Nicolae (26 de ani) este un fost mijlocaș care a crescut la Universitatea Craiova, însă a evoluat mai mult sub formă e împrumut la grupări de liga a doua și a adunat doar 11 prezențe în Liga 1. Acesta s-a retras din activitate în vara anului 2015.

Nicolae Negrilă amenință cu judecata

Adevăratul Nicolae Negrilă a reacționat și susține că îl va da în judecată pe omul care a apărut în materialul italienilor și chiar publicația care a relatat eronat povestea.

"Am auzit și eu de ceea ce a făcut acel impostor. Am înțeles că e tatăl unui fotbalist Nicolae care a fost acum câțiva ani la Craiova, dar o să consult și eu un avocat, ca să îl dau în judecată. Și apoi există posibilitatea să-i dau în judecată și pe cei care au scris și filmat acel material.

Pentru că nu e posibil ca cineva să ia un terchea-berchea de pe stradă fără să îl legitimeze și să-l bage în ziar pentru că se dete el Negrilă. E bătaie de joc pentru munca mea de o viață și pentru prestigiul meu.

Eu sunt inginer la termoficare și scouter la Universitatea Craiova și vă dați seama că e jignitor, nu am cerșit în viața mea nimic. Cum să se spună despre mine că mă rog de oameni pe stradă să-mi dea o monedă?! Dar și ialienii ar fi trebuit să se docmenteze și să nu ia în seamă un panglicar", a spus Nicolae Negrilă pentru GSP.ro.

Nicolae Negrilă a jucat 377 de meciuri în prima divizie și are în palmares trei titluri de campion alături de Univesritatea Craiova: în 1974, 1980 și 1981, ia în sezonul 1990-1991 a reușit eventul în calitatea de antrenor al oltenilor.

întâlnire cu mutu

În 2011, tatăl lui "Jackie" a fost surprins de un site italian în timp ce jongla cu mingi pe străzile din Roma, iar online a apărut un videoclip cu Gheorghe Nicolae îl îmbrăţişează pe Mutu pe străzile capitalei italiene, iar apoi se apucă să jongleze cu mingea pe cap spre mirarea lui Montolivo şi Compania, aflaţi la o plimbare prin oraş.

Oamenii din Craiova au povestit la acel moment pentru GSP.ro că Jackie vine dintr-o familie foarte săracă.

"Jackie provine dintr-o familie foarte săracă. Banca le-a luat casa şi el a rămas în grija unei mătuşi după ce părinţii lui au trebuit să plece în Italia ca să-şi cîştige o pîine cumva. Prin Craiova, lui Nicolae senior i se spune «Biţă».

A fost şi el la juniorii Ştiinţei, dar şi-a irosit talentul. Acum se plimbă toată ziua cu mingea în braţe printre maşinile din Roma şi face jonglerii pe bani. Unii spun că în tinereţe reuşea să ţină de 4.000 de ori balonul pe cap", relatau sursele GSP la acel moment.

Comentarii (12 ) Adaugă comentariu

mosvasile  •  12 Octombrie 2017, 19:50

Asta-i gafa? Sa vezi gafa la noi!Jurnalistii romani l-au confundat pe faimosul Becalii cu un om cinstit!

mioriticul  •  12 Octombrie 2017, 16:31

Postat de steaua1986forever pe 12 Octombrie 2017, 14:42

E scuzabila greseala. Si eu am facut o greseala mai demult, am crezut ca unii care scriu pe aici macar BAC-ul luat. Am gresit, imi cer scuze.

Unii au chiar meserii onorabile. De ex. Taxator ITB.

poison  •  12 Octombrie 2017, 16:18

Postat de observator_federal pe 12 Octombrie 2017, 14:43

Una este "Au confundat o legendă a Craiovei cu un cerșetor" şi altceva ar fi fost "Au confundat un cerşetor cu o legendă a Craiovei"... Că doar nu o faceţi intenţionat (!), precum "marele ... Gabi Safta", corespondentul lui Corriere dello Sport, cel care a jignit inimaginabil Craiova cu ocazia meciurilor cu Milan...

Corect!

Vezi toate comentariile (12)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase