FOTBAL  »  Superliga  »  LANSARE

GALERIE FOTO Albumul de colecție "100. Poveștile nemuritoare ale fotbalului românesc" a fost lansat astăzi la sediul LPF » Cornel Dinu: "Aștept cu nerăbdare să gust din atâtea povestiri ale fotbalului nostru"

Articol de , - Publicat joi, 10 mai 2018 20:28

Azi, la sediul LPF, s-a lansat oficial un album de colecție de 500 de pagini cu cele mai importante repere ale campionatului intern: 100 de ediții ale primei ligi, cu statistică și povești inedite pentru toți iubitorii fotbalului de la noi.

Cartea-document realizată de Liga Profesionistă de Fotbal în colaborare cu Gazeta Sporturilor poartă semnăturile lui Alin Buzărin și Cristian Costache.

Printre cei prezenți la lansare au fost președintele FCSB, Valeriu Argăseală, șeful LPF, Gino Iorgulescu, și directorul GSP, Ovidiu Ioanițoaia. 

"Fără profesionalism și fără pasiune, fără credința că merită să investim în acest proiect, nu am fi reușit. Mă bucur că istoria fotbalului de primă ligă s-a scris, mă bucur că am putut ajuta să se scrie, sunt convins că veți citi «Poveștile nemuritoare ale fotbalului românesc» cu aceeași emoție ca și mine", spune Gino Iorgulescu, președintele Ligii.

Cornel Dinu a vorbit și el despre lansarea albumului scris de Buzărin și Costache: "Aștept, deci, cu nerăbdare să gust cu plăcere din atâtea povestiri ale fotbalului nostru. Începând cu vântul vestic ce a adus din Anglia în Austria și Ungaria fotbalul, și apoi la noi, în vestul greco-catolic al țării. Chiar dacă, se spune în unele cronici, că fotbalul se juca de către marinarii britanici pe țărmul vechiului port Brăila după Pacea de la Adrianopol din 1828, când Principatele Române au dobândit libertatea comerțului".

"Trecutul e acea amintire cu adaos de emoție, care ne revine în minte și ne trasportă în epoca în care acele fapte au avut loc. Fără trecutul înțeles așa cum trebuie, prezentul devine aproape imposibil de priceput. Aceste povestiri încearcă, măcar pentru câteva clipe, să vă transpună în vremea în care ele au avut loc. Dacă din întâmplare ați trăit acei ani, vă veți aduce aminte. Dacă nu i-ați trăit, vi-i veți imagina", spune jurnalistul Alin Buzărin, unul dintre autori.

Cristian Costache, al doilea semnatar al cărții care se lansează oficial în această seară la sediul LPF, declară: "Am consemnat, poate în exces, personaje cu duiumul. Dar ele, și numai ele, fie și cu procentaje diferite de contribuție, au scris aceste povești nemuritoare. Am încercat, sper să fi și reușit, să adunăm momentele importante ale fotbalului românesc, pe care unii dintre dumneavoastră le-au creat, alții le-au trăit și pe care destui, în special cei mai tineri, doar ce le află".

Toate detaliile legate de prețul albumului și modalitățile de comandă vor fi anunțate pe lpf.ro și pe gsp.ro.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV 5 povești dintr-o carte-document » De la Inter și Bayern la Certej și "To’arşa" Ioana Radu, suporter de lux

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
1069975839818073
Cristian Damian  •  11 Mai 2018, 10:21

cred ca a scris buzarin cu b mic si despre epoca lui de aur de la Branesti

idi53
idi53  •  11 Mai 2018, 07:29

DE unde se poate cumpara?

stelistul1
stelistul1  •  11 Mai 2018, 01:56

Daca e de Buzarin... nu, multumesc.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează