FOTBAL  »  Superliga  »  LIGA 1

EXCLUSIV Un jucător de Liga 1 face o dezvăluire șocantă: „A sunat Anamaria Prodan înaintea meciului cu Steaua amenințând că, dacă sunt titular, dispărem și eu, și antrenorul!”

Georgian Tobă (dreapta), surprins într-un duel cu Cristi Tănase la un meci U Cluj - FCSB 1-2, jucat în Liga 1 în vara lui 2010
Georgian Tobă (dreapta), surprins într-un duel cu Cristi Tănase la un meci U Cluj - FCSB 1-2, jucat în Liga 1 în vara lui 2010

Articol de - Publicat joi, 25 ianuarie 2024 13:47 / Actualizat joi, 25 ianuarie 2024 15:30

Georgian Tobă, 34 de ani, fost mijlocaș ofensiv și atacant la U Cluj, Unirea Urziceni și UTA, povestește legătura tensionată pe care a avut-o cu Anamaria Prodan la Cluj în 2012, cum l-a scos din echipă și, ulterior, i-a pus piedici la transfer.

Georgian Tobă, 34 de ani, devenise cunoscut în România la începutul carierei. Născut la Drobeta Turnu Severin, a evoluat la U Cluj, UTA, Unirea Urziceni și Turnu Severin, printre alte echipe. Și în Liga 1. Ulterior, traseul lui a coborât.

FIFA i-a ridicat interdicția la transferuri clubului din Superliga » A rezolvat deja primele două transferuri
DECIZIE
FIFA i-a ridicat interdicția la transferuri clubului din Superliga » A rezolvat deja primele două transferuri

Ajuns în Liban, la Al-Safa, unde a rămas între 2013 și 2015, a suferit o gravă ruptură de ligamente la gleznă și acela a fost finalul. De atunci, a continuat la amatori. În 2017, după o perioadă petrecută în Austria, la Weissenbach, alături de Dorel Stoica, ex-Craiova, s-a mutat în Germania, la VfR Wenings, unde joacă și astăzi.

Georgian Tobă: „Anamaria Prodan a fost foarte arogantă. Mi-a zis că pot să plec dacă renunț la toți banii"

Jucătorul dezvăluie pentru Gazeta Sporturilor problemele pe care le-a avut cu Anamaria Prodan la Cluj, în 2012, când ea preluase U.

„Clubul a intrat în insolvență, a venit Anamaria Prodan și s-a terminat tot. Mă voia Hagi la Constanța, mă știa de la Delta Tulcea... Când a apărut Anamaria, mi-a zis că nu mă căuta nimeni. A fost foarte arogantă.

Un jucător de Liga 1 face o dezvăluire șocantă: „A sunat Anamaria Prodan înaintea meciului cu Steaua amenințând că, dacă sunt titular, dispărem și eu, și antrenorul!”
Anamaria Prodan, de două decenii implicată în fotbalul nostru Foto: GSP

I-am spus că am nevoie de o foaie pentru a mă putea transfera. Răspunsul ei? Că pot să plec dacă renunț la toți banii pe care ar fi trebuit să-i iau. OK, mă lipseam de acei bani. Aveam ofertă din Liban atunci. Când am vrut să plec, m-a anunțat că pot să mă transfer doar pentru 100.000 de dolari", și-a amintit Tobă.

„Am refuzat, deja intrasem în ultimul an de contract, nu fusesem plătit de mai multe luni... Am făcut memoriu și am devenit jucător liber. M-am dus la Turnu Severin, două-trei luni, după care am semnat în Liban".

Georgian Tobă: „Ar fi trebuit să joace fotbaliștii ei veniți cu vaporul"

Georgian a povestit ce se petrecea în acea perioadă: „Erau foarte multe interese în fotbalul nostru. Aveam în contract, de exemplu, clauze că mai primești o sumă de bani dacă joci un număr de meciuri și echipa se clasează între anumite locuri. Și se ajungea spre sfârșitul campionatului să nu mai fii folosit doar ca să nu iei acei bani. Iar eu aveam doar 21 de ani, pe mine nu mă interesau banii, mă interesa numai să joc".

Nu a uitat o anumită întâmplare: „La un moment dat, primisem numărul 10 la Cluj și a sunat cineva amenințând că dacă eu rămân cu 10 și joc titular cu Steaua, atunci dispărem amândoi, și eu, și antrenorul. Am fost rezervă și am intrat spre final. Cine a sunat? Anamaria Prodan. Ar fi trebuit să joace fotbaliștii ei veniți cu vaporul".

Georgian Tobă: „Cluburile la care am fost au intrat în insolvență. Ai nevoie de bani ca să trăiești”

Tobă a avut neșansa de a ajunge la cluburi falimentare. „La Urziceni, am jucat, a intrat în insolvență. La U Cluj, la fel, a intrat în insolvență, n-am luat bani. La Turnu Severin, din nou insolvență, iar fără bani. La UTA, insolvență, încă o dată am pierdut ce trebuia să primesc. Așa s-a terminat la aproape toate echipele la care am fost".

Nu mai rezista. „Ajungi în punctul în care nu mai poți. Ai nevoie de bani ca să trăiești. Tu tot investești în tine și nu primești nimic. Mi-a fost foarte greu atunci. Am trecut peste acele probleme doar datorită soției, a familiei".

E nemulțumit de ce a realizat în fotbal: „Eu sunt primul căruia îi pare rău că am reușit numai atât. Din păcate, nimic notabil".

Match Quiz Dinamo - Rapid
Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Dinamo - Rapid și câștigă premiile puse în joc.

Marco Fossati, mijlocașul lui U Cluj, se simte foarte bine în România: „Nu am găsit ceva ce nu mi-a plăcut!”

Citește și alte știri de fotbal intern: 

Dezvăluire din interiorul FRF: „Chivu a fost ofertat” + „El nu mai e român”
DECLARAȚII
Dezvăluire din interiorul FRF: „Chivu a fost ofertat” + „El nu mai e român”
OUT de la Dinamo! Omul decisiv la promovare ar putea ajunge la CSA Staeua
DINAMO
OUT de la Dinamo! Omul decisiv la promovare ar putea ajunge la CSA Staeua

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (11)
Catalynn.15
Catalynn.15  •  25 Ianuarie 2024, 17:57

Băi invidioșilor, jos labele de pe femeia anului! :-))))))

antonyck
antonyck  •  25 Ianuarie 2024, 16:20

De vine este presa care accepta sa promoveze astfel de nonvalori , o *** care nu a realizat nimic toata viata ei doar a profitat de ce a primit de la cei din jur.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sibman
sibman  •  25 Ianuarie 2024, 15:51

*** a fost, *** ramane in continuare. O parvenita.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează