FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

VIDEO Gheorghe Hagi a răbufnit după ce a fost întrebat de situația lui Adrian Mazilu, ajuns rezervă în Olanda: „Vreți jucători mari? Băgați bani!”

Articol de , - Publicat joi, 29 februarie 2024 15:21 / Actualizat joi, 29 februarie 2024 16:30

Gheorghe Hagi (59 de ani), antrenorul Farului, a fost întrebat la conferința de presă care a avut loc după meciul pierdut cu U Cluj, scor 0-1, de situația lui Adrian Mazilu (18 ani), fotbalistul vândut la Brighton, care a ajuns rezervă la Vitesse, locul 17 din campionatul Olandei.

Englezii l-au împrumutat pe Mazilu la Vitesse pentru a prinde mai multe minute, dar fostul jucător al constănțenilor nu reușește să se impună nici acolo. A fost rezervă în ultimele trei meciuri și are în total 50 de minute jucate în cele două partide în care a fost utilizat.

Întrebarea pentru Gică Hagi a declanșat un monolog-manifest: „Nu multora, numără! Am băgat 30 și ceva de milioane!”
FARUL
Întrebarea pentru Gică Hagi a declanșat un monolog-manifest: „Nu multora, numără! Am băgat 30 și ceva de milioane!”

Gheorghe Hagi, despre situația lui Mazilu: „A fost cel mai bun. I-a terminat pe toți”

Hagi a precizat la conferința de presă faptul că nu mai are cum să influențeze viitorul unui jucător, din moment ce acesta i-a părăsit pe constănțeni. Tehnicianul Farului a menționat faptul că echipa sa a produs mulți jucători de elită și a tras un semnal de alarmă: dacă statul vrea jucători mari, atunci să investească!

În acest caz, Mazilu ar fi rămas la Farul, deși nu mai avea nimic de demonstrat, fiind cel mai bun jucător din play-off-ul ediției trecute a Superligii, în viziunea „Regelui”.

„De-abia am terminat meciul meu. Cât a fost cu noi a jucat, ați știut, e bun. Ați văzut ce poate. Apoi, când cineva pleacă de la noi, eu nu mai pot răspunde de nimeni. Nu mai depinde de mine. Când e cu mine, încerc să fac. După aceea, scuzați-mă, nu e treaba mea.

Sunt multe lucruri care trebuie să meargă într-o direcție ca să poți excela. Nu vreau să intru în tipul acesta de dezbateri care se mai fac: «Academia nu a produs jucători». «Jucătorii noștri nu au ajuns». Păi când au ieșit cei mai buni din Europa? Cum, n-au ieșit? Când clubul a ieșit cel mai bun? Sau când cele mai bune echipe din România au cumpărat de la noi?

Cum n-am produs jucători de elită, când echipa națională a promovat 20 de jucători? Am produs. Foarte mult! Jucători buni și foarte buni! Vreți jucători mari? Băgați bani! Statul să bage bani, să sprijine, să dea lege. De câte ori am spus-o? M-am plictisit eu. Dacă vor performanță, să bage bani, iar Mazilu nu mai pleacă, ci joacă titular la noi, la cea mai bună echipă.

Dar dacă trebuie să faci bugetul, jucătorul pleacă, trebuie să-l vinzi când e fraged, când mai trebuie să stea, să aibă antrenor care să-l bage, nu să aibă dubii. Ce să mai demonstreze Mazilu, când a fost campionul României și a fost cel mai bun jucător din play-off?

Ce să vă mai demonstreze la 17 ani? A fost cel mai bun din play-off, i-a terminat pe toți pe care i-a prins, pe toți fundașii. Atunci ce să facă mai mult? Mazilu are nevoie de un club care să creadă în el, să-i garanteze că joacă, și să vedeți cum evoluează, cum crește. Dar nu răspund eu. Când pleacă de la mine, nu mai răspund eu. Eu fac până la un punct, apoi ce pot face?”, a declarat Gheorghe Hagi, la conferința de presă care a avut loc după meciul cu U Cluj.

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri:

Ce trebuie să facă Dinamo, în viziunea unui campion cu roș-albii: „Acum lipsește” + „Suporterii au memoria scurtă”
DINAMO
Ce trebuie să facă Dinamo, în viziunea unui campion cu roș-albii: „Acum lipsește” + „Suporterii au memoria scurtă”
De ce va depinde titularizarea lui Horațiu Moldovan la Euro: „Aceste două meciuri” » Care e situația contracandidaților
NAȚIONALĂ
De ce va depinde titularizarea lui Horațiu Moldovan la Euro: „Aceste două meciuri” » Care e situația contracandidaților

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
dorelus
dorelus  •  29 Februarie 2024, 18:51

Déjà la Farul, după ce-a semnat nu a mai făcut nimic, scuze domnule Hagi dară dacă faci fotbaliști de valoare ar trebui să se vadă și la echipe de fotbal, este ca și mersul pe bicicleta, nu se uita. Doar dacă au fost umflați, hai să fim serioși, locul 17 în Olanda și nici măcar minute în fiecare meci... O zi frumoasa

calinescu_
calinescu_  •  29 Februarie 2024, 18:47

TZEPAR si doar atat ....!!!!

tallpaiadului
tallpaiadului  •  29 Februarie 2024, 18:39

S-a vazut cel mai bine la Ianis cum stau lucrurile, el fiind crescut la Viitorul de parca ar fi fost copilul lui Hagi, clacand la Fiorentina, intorcandu-se la Viitorul si fiind renovat tot de catre Hagi, ca ulterior sa clacheze la toate celelalte echipe la care a jucat. Acum, ramane de interpretat daca e Hagi un antrenor mult mai bun decat altii sau daca fotbalistii lui nu pot trece de un anumit nivel din cauza ca sunt de fapt mai limitati decat o arata la echipa lui. Iar la nationala, prea sunt de pluton fotbalistii trecuti pe la Viitorul in timp ce aia de baza nu au trecut prin mana lui, cu exceptia lui Dragus care a devenit intrucatva de baza. In rest, tot respectul pentru Hagi si pentru toate lucrurile bune pe care le face in fotbalul romanesc, el tratand tinerii fotbalisti ca pe propriii copii si punand suflet in tot ceea ce face. Si cam are dreptate si in privinta banilor, situatia din Ungaria fiind un bun exemplu de beneficiile pe care le aduce pomparea banilor de la buget in fotbal.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează