FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL - DINAMO 0-2

VIDEO „Vine haosul!” » Hagi, discurs cu reproșuri în conferință: „Nu știu cât de talentat am fost, dar eu o singură calitate am avut”

Gheorghe Hagi și-a făcut autocritica, după deziluzia cu Dinamo / foto: Raed Krishan +34   FOTO
Gheorghe Hagi și-a făcut autocritica, după deziluzia cu Dinamo / foto: Raed Krishan

Articol de , , , - Publicat marti, 13 februarie 2024 04:04 / Actualizat marti, 13 februarie 2024 13:01

Gheorghe Hagi, managerul tehnic de la Farul, plasează înfrângerea de aseară cu Dinamo în topul celor mai greu de digerat eșecuri din acest sezon. Antrenorul de 59 de ani recunoaște că aștepta un alt tip de reacție din partea elevilor săi.

Conferința de la finalul meciului pierdut cu Dinamo, scor 0-2, a fost un alt prilej pentru ca Hagi să-și expună nemulțumirile. De data acesta, s-a raportat strict la neputința echipei sale, explicând de ce eșecul are implicații mari în mentalul colectiv al echipei. 

Ce a spus Gică Popescu la plecarea de la stadion: „Niciodată!”
Farul - Dinamo 0-2
Ce a spus Gică Popescu la plecarea de la stadion: „Niciodată!”

VIDEO. Gheorghe Hagi nu și-a putut ascunde dezamăgirea: „E al treilea moment în care am greșit! Se pare că n-am țipat prea tare”

„E al treilea moment în care am greșit anul acesta! Am avut două, iar ăsta e al treilea. Le-am zis: «E un moment important pentru noi!». Dar văd că și de data aceasta am clacat. Trei momente! Sheriff, Helsinki, iar ăsta e al treilea (n.r. înfrângerea cu Dinamo).

Sunt momente în care trebuia să arătăm. Asta le-am zis toată săptămâna. Așa am pregătit meciul, dar se pare că nu m-au auzit, se pare că n-am țipat prea tare, am vorbit mai lent, mai domol, mai moale. Sper, alături de conducere, să găsim soluții viabile. Am ratat o șansă mare!” s-a lamentat Hagi. 

Au fost momente frumoase la Constanța, e ușor să vorbești când momentele sunt frumoase, dar aceasta este o seară dură. Cu toții trebuie să reflectăm la tot ce s-a întâmplat. (...) Tot ce am făcut în seara aceasta trebuie evaluat foarte bine pentru viitorul Farului.

- Gheorghe Hagi, manager Farul

Gică Hagi, explicații despre tipul de fotbal pe care-l așteaptă de la propriii jucători

Hagi a oferit apoi câteva detalii despre filosofia de la care nu vrea nici în ruptul capului să se abată:

„Contează viteza cu care gândești, viteza cu care te miști, viteza cu care joci, tehnica pe care o ai. Le-am explicat... Și le-am mai spus un aspect, întotdeauna am spus-o. Pentru mine, echipa câștigă meciurile și trofeele, iar jucătorul face diferența.

Pentru asta, toată echipa trebuie să joace într-o direcție. Ofensivă și defensivă. Tactică multă, adică. Dacă nu respecți anumite lucruri și nu le faci, e foarte greu! Și vine haosul! Dacă o ia fiecare personal, vine haosul! Cred că fotbalul românesc are nevoie de aspectul acesta.

Individul face diferența, trebuie să găsești jucători care să facă diferența. Dar cum? Nu doar cu mingea, că tu 88 de minute joci fără minge! Să nu uitați lucrul ăsta! Ofensiv, defensiv, tu 88 de minute joci fără minge! 

[Contează] cum se mișcă jucătorul ăla în teren, cât de iute e, cum gândește, cât de tehnic e când vine mingea le el. Apoi, când te aperi, tu trebuie să te lupți, să ai determinare. Să te lupți, contact (n.r. gesticulează)! Nu poți să te ferești de contact niciodată!

Mie mi-a plăcut să mă ating cu toți! Nu știu cât de talentat am fost, dar eu o singură calitate am avut: abia așteptam să mă ating cu unu'. Să ne luăm la concurs, să vedem care-i mai iute!. Și-n minte, și-n picioare. 

Așa trebuie să fii! Dacă nu, vine un meci ca ăsta (n.r. - cu Dinamo), în care tot timpul ți se pare că ești cu o secundă în spate. Eu cred că ei s-au simțit prost în teren, să nu zic altceva. Sper s-o uite și s-o ia de la capăt! Cu cine? Vom reflecta, bineînțeles. Trebuie să găsim soluții, n-avem timp să plângem prea mult”, a punctat Hagi.

FOTO. Cele mai spectaculoase imagini ale meciului Farul - Dinamo 0-2

Farul - Dinamo
Farul - Dinamo
Farul - Dinamo
Farul - Dinamo
Farul - Dinamo
+30 FOTO

Citește și alte știri de actualitate: 

VIDEO+FOTO „Lanterna” a luminat mai puternic decât Farul! Dinamo învinge campioana și speră în continuare la salvare!

VIDEO Gică Hagi, măsuri imediate după eșecul cu Dinamo: „Nu putem merge în această direcție. Un singur fotbalist m-a mulțumit!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (37)
mzm1
mzm1  •  22 Februarie 2024, 20:36

Rușine, Gică, te faci că plouă, deși știai dinainte cine va câștiga!

istet10
istet10  •  17 Februarie 2024, 21:30
Postat de francklin67 pe 13 Februarie 2024, 18:16

Meciul cu Dinamo,Blat pur restul e teatru ieftin

Corect. In Constanta se vorbea de cadoul lui Hagi . Ca a dorit, ca i s-a cerut, e alta treaba. Hagi a fost calm, a mormait un pic.

manx
manx  •  17 Februarie 2024, 14:54

"Sheriff, Helsinki", cu astea nu a fost blat, si nu se poate pune Dinamo pe aceeasi scara la nivelul valorii si a competitiei în care s-au jucat meciurile.

Vezi toate comentariile (37)
Comentează