FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

VIDEO Gică Hagi cere ajutor și trage un nou semnal de alarmă: „Trăim de pe azi pe mâine și voi vreți Champions League? Chiar trebuie să ieșim în stradă ca să faceți ceva?”

Gică Hagi și Denis Alibec. Foto: Imago
Gică Hagi și Denis Alibec. Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 23 august 2022 11:58 / Actualizat marti, 23 august 2022 11:58

Gică Hagi (57 de ani), antrenorul celor de la Farul, a ținut un monolog de aproape 10 minute la finalul partidei cu FC Voluntari, scor 2-1, în care a vorbit din nou despre principalele probleme din fotbalul românesc.

„Regele” a cerut din nou sprijinul autorităților, pe care le roagă să renoveze bazele sportive din România și să oblige multinaționalele să cedeze între 1 și 3 la sută din cifra de afaceri. Totul a pornit, după ce Hagi a fost întrebat despre șansele echipelor românești, CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova, de a ajunge în grupele Conference League.

Conflict Hagi - Nedelcu la schimbare: „Inadmisibil! Nerecunoștință totală”
FARUL - VOLUNTARI 2-1
Conflict Hagi - Nedelcu la schimbare: „Inadmisibil! Nerecunoștință totală”

Gică Hagi: „Chiar trebuie să ieșim în stradă ca să ne ajutați?”

„Doamne-ajută, sper să meargă toate în grupe, să fie bine pentru fotbalul românesc. Avem nevoie de entuziasm, succesul aduce entuziasm. Trebuie să resuscităm puțin și sportul colectiv, și fotbalul. Sperăm că și cei de sus vor veni cu o lege bună care să aducă parteneri. Să dea o stabilitate pe termen mediu și lung. Să nu mai trăim de pe azi pe mâine. 

O spunem mereu, dar nu se ia nicio măsură. Parcă nu se aude nimic. Trebuie să ieșim pe stradă ca să ne dea o lege să se implice multinaționalele? Multinaționalele trebuie să resusciteze sportul românesc. Nu primăriile, nu consiliile județene, ele trebuie să facă infrastructura. Să renoveze tot ce a lăsat fostul regim în 1990. Să fie nou totul, la nivel top. 

Dacă vrem să ne mai batem cu vecinii, cu ăilalți. Dacă nu, rămânem în spate. Am vrut democrație bazată pe firme, societăți care fac bani, miliarde în România. Să vină, să cumpere cluburi, cluburi cu bugete foarte mari. Produc bani în România, dar nu suntem doar societate de consum, mai trebuie să și facem. Să dea Guvernul o lege simplă, 1-2-3% din cifra de afaceri. Să se implice!”, a spus Gică Hagi la conferința de presă a Farului.

Voi credeți că pe Alibec nu l-am plătit? Ba da, trebuie să plătești. Și trebuie să măsor bine, pentru că eu cu banii... E groasă la mine!
Gică Hagi

Eu sper să ducem Constanța sus, toată lumea. E echipa lor, a Dobrogei, și sper să facă și stadionul pe care ni l-au promis. În 2024, maxim 2025, trebuie să fie stadion nou-nouț la Constanța. Șansa e că și eu m-am născut aici, m-am întors acasă și vreau să dau înapoi.
Gică Hagi

VIDEO. Mesajul lui Hagi: „Multinaționalele trebuie să ajute sportul românesc!”

Gică Hagi: „Voi așa vreți Champions League?”

„Noi la Constanța avem portul. E aici la noi și nici nu ne-am dat bună ziua. Suntem așa de departe că nu ne vedem unii cu alții. Așa de greu e, parcă noi nu reprezentăm Constanța. Există interes? Nu! Și atunci ce facem? Vrem, ne dorim sau ce facem? 

Trebuie să spunem în față. Altfel o să iasă doar individual o Simona Halep, un David Popovici, care e fantastic. Ne duce în lume și ne mai dă speranță că se poate. Adrenalină pentru cei care am fost campioni. Românul e deștept, e bun, dar nu e susținut. Când nu susții un proiect la nivel național, n-ai cum să faci performanță”, a adăugat Hagi.

Nimeni nu poate face singur. De aceea v-am spus că sunt mic. Încerc să antrenez, să-mi fac meseria, dar nu am bani. Nu doar Farul, toate cluburile din România. Nimeni n-are mai mult de 10 milioane de euro buget, iar ăia care au nu știu dacă mâine mai sunt. Sunt problemele clare ale fotbalului românesc. Până nu ajungem la bugete de 25 de milioane de euro nu avem cum să facem treaba. Voi vreți Champions League? Jucătorii buni trebuie plătiți!
Gică Hagi

În momentul de față, nu putem emite pretenții mari pentru că nu avem bani de achiziții. Și cu toate acestea, încercăm să ne dezvoltăm, să facem terenuri mai multe, baze sportive, centru de copii și juniori, echipă de fete. Vom încerca să ne batem la titlu, să ajungem campioni în următori 2-3 ani. Așa vom face, și echipa de fete a Farului va fi campioană.
Gică Hagi

Citește mai multe știri despre Farul:

Detaliul care vrea Hagi să fie remarcat după revenirea cu Voluntari: „Nu ziceți niciunul nimic?!” + „Nu avem niciun leu de achiziții. Să nu uitați!”
FARUL - VOLUNTARI 2-1
Detaliul care vrea Hagi să fie remarcat după revenirea cu Voluntari: „Nu ziceți niciunul nimic?!” + „Nu avem niciun leu de achiziții. Să nu uitați!”
Denis Alibec, după primul gol de la revenirea în Liga 1: „Am cea mai mare încredere în domnul Hagi” + Lăudat de un fost mare atacant
FARUL - VOLUNTARI 2-1
Denis Alibec, după primul gol de la revenirea în Liga 1: „Am cea mai mare încredere în domnul Hagi” + Lăudat de un fost mare atacant

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (59)
ParinteUnu
ParinteUnu  •  24 August 2022, 09:55

prima lecție de logica i-a fost vânduta ac estul Hagi de un jurnalist ceva cu timp în urma... pe cind se oastea la ei spunând " ce te razi bă? ce a banii voștri? e banii noștri." și atunci jurnalistul l-a pus la punct inccepind cum li s-a adresat și terminind cu " dumneata te miri și acum dece au tramvaiele liniile paralele." eu nu spun ca nu și-ar dori un bine României dar nu așa. România pentru el este fotbal și atit. problema de educație de sănătate nu exista. România cumpara armament la greu degeaba pentru ca cineva trebuie sa facă bani iar agricultura este la pămînt. lucruri începute bine de ceausesc u au fost abandonate fără mila. și Hagi vrea revoluție în sport? pe unde sa ii fie mintea acestui sfertodoct care este fericit ca iei are copilul prin Anglia și nu face v axinuri și cind are nevoie de ceva fuge iute la Becali pentru invermectina. spune ceva de ieșit în strada? dar l-a văzut cineva sa demonstreze cumva? pentru acest tip de om este suficientă lecția de logica cu broasca-i verde și iarba-i verde rezulta ca broasca este iarba. sa ne lase!

ion.ionescu
ion.ionescu  •  24 August 2022, 03:33

gsp, rusine, am muncit la un raspuns, nu l-ai publicat !!!!

Tomitan75
Tomitan75  •  23 August 2022, 21:32

Cu parere de rau dar Hagi nu are dreptate si are o mare problema. Cine este de vina ca afacerea domnului Hagi nu merge, sau ca nu este atractiva pentru investitori?A inceput sa o ia pe urmele finului Gigi care ameninta ca vinde echipa?Domnul Hagi " ne-a amenintat" cu Șucu si fratii Pavăl .Și? Șucu a ales in final Rapidul iar Dedeman are parteneriat cu Simona Halep.Acum a cășunat pe multinationale. Daca dl.Hagi apela la Google ( un click distanta) ar fi descoperit ca marile multinationale nu sponsorizeaza fotbalul, ex. OMV sponsorizeaza Muzeul de Istorie din Viena, nu FC Rapid Viena,Danemarca , Maersk sau Lego sponsorizeaza FC Copenhagen sau Brondby? Fundatia Maersk a construit Opera din Copenhaga. PS.Dl.Hagi cand se mai plange pe la TV ca n-are bani, sa ne arate si diploma in economie obtinuta la ASE ca asa s-a laudat in fata lui Viorel Paunescu ("ca el a terminat ASE ul si ca Viorel a fost chelnar la Bar Melody"- exista inregistrarile emisiunii pe net)

Vezi toate comentariile (59)
Comentează