FOTBAL  »  Superliga  »  ANIVERSARE

VIDEO Gică Hagi nu a fost uitat de ziua lui » Nume mari din fotbal precum Wenger, Stoichkov sau Butragueno i-au transmis mesaje de felicitare

Gică Hagi a împlinit azi 57 de ani
Gică Hagi a împlinit azi 57 de ani

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 februarie 2022 09:44 / Actualizat sambata, 05 februarie 2022 11:36

Gică Hagi, probabil cel mai bun fotbalist român din toate timpurile, împlinește astăzi 57 de ani. Cu ocazia aniversării, clubul Farul Constanța a publicat un videoclip în care mai multe personalități din fotbalul mondial îi transmit mesaje de felicitare actualului tehnician al dobrogenilor.

UPDATE 11:30 » Gică Popescu i-a transmis și el un mesaj lui Hagi

Gică Popescu, președintele celor de la Farul Constanța și bunul prieten al lui Hagi, a ținut să-i transmită și el un mesaj de felicitare fostului său coleg din „Generația de Aur”

„Am trăit împreuna prima calificare a naționalei la un Campionat Mondial, după 20 de ani. Am celebrat victorii, am plâns împreuna , ne-am susținut în momente dificile. Fratele pe care l-am dorit întotdeauna și fotbalistul alături de care a fost mereu o mândrie să joc. La multi ani, Gica !”, a scris Gică Popescu pe facebook.

Gică Hagi a jucat în cariera sa la echipe importante ale Europei. Barcelona, Real Madrid, Galatasaray sau Brescia au fost formațiile la care „Regele” a evoluat și impresionat. 

Gică Hagi a împlinit astăzi 59 de ani! 10 lucruri inedite: cum a vrut Johan Cruyff să își dea demisia pentru el și de ce își tăia jambierele
ANIVERSARE
Gică Hagi a împlinit astăzi 59 de ani! 10 lucruri inedite: cum a vrut Johan Cruyff să își dea demisia pentru el și de ce își tăia jambierele

Mulți dintre foștii săi colegi sau adversari au ținut să-i transmită mesaje de felicitare lui Hagi.

„Salut, Gheorghe! Îți doresc numai bine! Profit de oportunitate să-ți urez «La mulți, mulți ani sănătoși». Continuă să ai grijă de piciorul tău stâng, era letal, îmi amintesc. Îți doresc numai bine! Bucură-te de această zi împreună cu familia. Toate cele bune. Sper să te revăd curând”, a fost mesajul lui Arsene Wenger.

„Don Gică Hagi, Gheorghe! Astăzi este o zi specială, îți trimit multe îmbrățișări. La mulți ani, prietene. Fratele meu, ești în inima mea. În toți acești ani, prietenia noastră a fost mereu acolo, pentru că așa sunt prietenii. Este un privilegiu să te cunosc ca persoană, ca fotbalist. 

Ești mereu aici, în inima mea. În toată viața mea, nu am găsit un prieten adevărat așa cum ești tu, dar și familia ta. Te apreciez din toată inima. Din partea mea, a Marianei, Cristinei, Mihaelei, îți urăm «La mulți ani», pentru că o meriți. O îmbrățișare puternică, multe sărutări și multă fericire. Mămălicki, te iubesc mult”, a spus și bulgarul Hristo Stoichkov

Gică Hagi a împlinit 57 de ani!

Și Emil Butragueno, legenda celor de la Real Madrid, a ținut să-i transmită un mesaj lui Hagi în care îi aseamană mentalitatea de învingător a lui Gică cu cea a marelui Alfredo Di Stefano.

„Te salut, Gică. Este o plăcere să îți fiu alături într-o zi atât de specială pentru tine. Cu toții avem amintiri minunate cu tine, din perioada în care ai fost la Real Madrid, atât în privința comportamentului din teren, cât și în afara lui. Pe teren, ai fost un campion, în afara terenului ești o persoană extraordinară. 

În spatele meu este Alfredo Di Stefano, un simbol al Madridului, care ne-a învățat această mentalitate de învingător. Toate cele bune, ai grijă de tine. Aceasta este și casa ta, știi acest lucru”, a spus și fostul atacant.

Alte mesaje ale foștilor fotbaliști pentru Gică Hagi

Salut, prietene și «La mulți ani»! Dumnezeu să te binecuvânteze, meriți tot ce este mai bun. Să ai o zi minunată. Cu stimă, prietenul tău. Toate cele bune.

- Rivaldo

Salutări din partea căpitanului Cafu! Vreau să te felicit pentru tot ce ai reușit. Toate cele bune. Îmbrățișări din partea mea.

- Cafu

Salut, Gică! În numele familiei Cruyff, îți urez «La mulți ani» Ești o legendă, un prieten, un jucător minunat, un antrenor minunat, o persoană minunată și îți urez toate cele bune. La mulți ani.

- Jordy Cruyff

Salut și «La mulți ani»! Sper că ești alături de familie, de prieteni. Sper că ne vom revedea într-o zi, va fi mereu o plăcere să discut cu tine și să te văd.

- Laurent Blanc

În primul rând, îți transmit cele mai calde salutări și îți mulțumesc pentru tot ce m-ai învățat. Ești unul dintre cei mai importanți oameni din fotbal, atât în istoria fotbalului mondial, cât și în istoria fotbalului turc. Sper ca viitorul să fie la fel de frumos pentru tine și urmașii ce îți poartă numele. Te îmbrățișez cu drag și îți urez tot binele din lume.

- Arda Turan

Salut, Gheorghe! Este ziua ta și vreau să îți urez să fie una cu adevărat specială. Sunt convins că ești și acum într-o formă foarte bună și ai putea juca dacă ai vrea. La mulți ani!

- Gianfrasco Zola

Cariera lui Hagi

  • Hagi și-a început cariera la Farul Constanța, în 1982. A urmat transferul la Sportul și ulterior a ajuns la Steaua, pentru care a debutat cu gol, în Supercupa Europei.
  • În 1990, Real Madrid a plătit 4 milioane de dolari, un record la acea vreme, iar Hagi ajungea în capitala Spaniei, unde a jucat doi ani.
  • Ulterior, a fost adus de Mircea Lucescu la Brescia, iar după Campionatul Mondial din SUA a ajuns la Barcelona, unde a jucat doi ani.
  • Cea mai bună perioadă din cariera lui Hagi a fost la Galatasaray, el fiind și acum extrem de iubit de turci. A evoluat pentru Galatasaray în perioada 1996-2001, jucînd în 167 de partide şi marcând 79 de goluri în toate competiţiile.
  • Alături de Galatasaray, Hagi a câştigat, ca jucător, 4 titluri de campion (1997, 1998, 1999 şi 2000) şi două Cupe (1999 şi 2000). De asemenea, în 2000, alături de Galatasaray, a cucerit Cupa UEFA şi Supercupa Europei.

La națională, Hagi a jucat între 1983 și 2000, bifând 125 de meciuri și 35 de goluri, fiind golgeterul all-time. Ca antrenor, Hagi a pregătit naționala României, Galatasaray, Bursaspor, Steaua, Poli Timişoara şi Viitorul.

VIDEO Imagini de colecție din cariera lui Gică Hagi

Citește alte știri din Liga 1:

Mutare surprinzătoare » George Ganea, împrumutat de Hagi la alt club din Liga 1: „Da, e adevărat”

Detaliu descurajant despre noul transfer făcut de FCSB » Ce s-a întâmplat cu Edjouma înainte să vină în România

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
klauz
klauz  •  05 Februarie 2022, 15:56

Nu-i adevarat. Sunt minciuni nesemnate de aceeasi factura cu tromboanele ca pe nulitatea de fii-su se bat Real Madrid, Barcelona, Manchester United, Manchester City, Juventus, Bayern Munchen, Borussia Dortmund, echipe care nu au auzit de el... De unde stiti voi de mesaje? I-ati citit mobilul lu' hagi? Cine a scris "articolul"?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează