FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali îl aruncă pe Adrian Stoian » Clujul și Craiova abia-l așteaptă!

Articol de , , - Publicat miercuri, 17 aprilie 2019 08:37

Adrian Stoian, mijlocașul de care Becali nu știe cum să scape mai repede, e dorit și de CFR, și de CSU. Rivalele FCSB l-au vrut și în iarnă, doar că atunci n-au putut să concureze cu oferta vicecampioanei din Berceni

Becali le mai oferă o șansă adversarilor: le pune iar pe tavă un fotbalist pe care el l-a judecat și l-a condamnat în regim de urgență. Adrian Stoian va părăsi FCSB după finalul stagiunii și poate să negocieze cu CFR și cu Universitatea, cluburi interesate de mijlocașul pe care FCSB îl prezenta în urmă cu trei luni ca pe o mare vedetă.

L-a blocat cu un salariu-record

Clujul și Craiova l-au dorit pe „italian” și în iarnă, înainte să devină clar că Stoian avea să semneze cu Steaua. Atunci n-a putut nimeni să concureze cu Becali, pentru că oferta cu 27.000 de euro lunar l-a cucerit pe Adrian. Rivalii lui Gigi și-au păstrat interesul pentru fotbalistul în vârstă de 28 de ani și rămânerea lui în campionatul românesc depinde doar de celelalte propuneri pe care o să le mai primească olteanul.

La FCSB e exclus să mai continue. Becali nu i-a mai permis în ultima vreme nici măcar rezervă să fie, a văzut unele meciuri din tribună. A prins banca la derby-ul cu CFR doar fiindcă accidentările subțiaseră lotul și Teja avea nevoie să completeze lista pentru meci cu 18 jucători.

adrian stoian
Adrian Stoian

Când a avut nevoie să-l schimbe pe Teixeira, epuizat din cauza efortului, antrenorul l-a ales pe închizătorul Nedelcu, nu pe Stoian, deși Adrian e un fotbalist cu mai multe calități pentru atac.

Mai încearcă o dată sau revine în Italia?

Stoian a crezut că transferul în Liga 1 avea să-l apropie de echipa națională și că așa își va înfrumuseța CV-ul pentru o ultimă mutare în viitor, o lovitură înainte de finalul carierei. Nu i-a ieșit planul, dar mai poate să încerce o dată, să continue în campionatul românesc la una dintre adversarele principale ale FCSB.

O problemă ar putea-o constitui nivelul salarial de la Cluj și cel de la Craiova, inferioare bugetului pe care-l gestionează Becali. Nimeni nu câștigă mai mult de 20.000 de euro lunar la CFR, la Universitatea nici măcar atât nu se plătește. Stoian ar trebui să micșoreze pretențiile sau să caute un club din altă țară, înapoi în Italia sau în altă parte.

125 de meciuri adunase Stoian la Crotone în Serie A și în Serie B. A marcat 11 goluri și a fost unul dintre jucătorii favoriți ai lui Walter Zenga în perioada în care goalkeeperul legendar i-a antrenat pe calabrezi

3 mijlocași stânga a rulat CFR în acest sezon, pe postul favorit al lui Stoian: Omrani, Deac și Moutinho. La Craiova, extremă stânga era Mitriță, pe care oltenii nu reușesc să-l înlocuiască după ce l-au vândut în America

 Pe Țucudean l-a făcut cadou

Cu peste 100 de meciuri bifate în Serie A, Stoian a fost considerat transferul iernii în Liga 1. „Sunt surprins că Steaua l-a convins să joace în România!”, a reacționat Cristiano Bergodi, care-l cunoștea din Italia.

Becali l-a folosit doar 100 de minute în două partide și a hotărât că nu e îndeajuns de bun. N-ar fi o surpriză ca mijlocașul să impresioneze în tricoul CFR-ului sau al Craiovei, pentru că Gigi s-a mai păcălit.

FCSB l-a dat afară pe Țucudean după șase luni în care atacantul adunase 17 meciuri și 3 goluri în Liga 1. George a ajuns la Viitorul, Hagi l-a pus pe picioare și a câștigat un titlu cu el chiar într-o concurență cu FCSB. Țucudean a trecut apoi la CFR și i-a mai învins o dată pe steliști în competiția din vârful clasamentului.

Niciun meci pe postul lui

Becali a mai "executat" jucători după un meci, două. L-a exclus pe loc pe Artur Jorge, fundașul care a dat un autogol în primul minut la debutul lui în România, într-o partidă cu Juventus Colentina. Nici atacantul bulgar Bibișkov n-a rezistat mult. Iar stoperul african Gora Tall a fost dat afară fără să fi evoluat vreun minut la Steaua.

Elementul care face ca experiența lui Stoian în România să fie unică: el a devenit indezirabil fără să fi bifat măcar un meci pe postul pe care era specializat. Adrian fusese mijlocaș stânga la Crotone, echipa la care evoluase în Italia înainte să semneze cu FCSB, dar Becali și Teja l-au utilizat doar ca închizător.

 Vezi și:

FOTO Gigi Becali investește în pepeni :) » Patronul FCSB și-a motivat decizia: „Toată comuna va mânca! O să iasă 4-5.000 de pepeni”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (41)
206134340204005
Diaconu Ion  •  17 Aprilie 2019, 19:19

GIGI nu merita titlul atat timp cat isi bate joc de fotbalisti.STOIAN SI MATEI SUNT BUNI DACA SUNT FOLOSITI PE POSTURILE LOR.

napocarepublic
napocarepublic  •  17 Aprilie 2019, 17:08
Postat de vladut12 pe 17 Aprilie 2019, 13:13

De ce sa plateasca 37 de milioane de miliarde? Ca a stabilit o firma de apartament asta? Fii mah serios. Gigi a tinut Steaua in viata, asta e adevarul Uita-te la Dinamo si Rapid unde sunt.

cum se vinde oaia la voi la "Orade"

vladut12
vladut12  •  17 Aprilie 2019, 13:13
Postat de cfr_cluj_campioana pe 17 Aprilie 2019, 10:21

Gigi se judecă cu STEAUA. O să le bage un prejudiciu de 37.000.000€.

De ce sa plateasca 37 de milioane de miliarde? Ca a stabilit o firma de apartament asta? Fii mah serios. Gigi a tinut Steaua in viata, asta e adevarul Uita-te la Dinamo si Rapid unde sunt.

Vezi toate comentariile (41)
Comentează