FOTBAL  »  Superliga  »  ANTRENOR

Gigi Mulțescu, vedetă în presa din Anglia: „40 de echipe în 37 de ani și încă e la mare căutare”

Gigi Mulțescu / Sursă foto: GSP
Gigi Mulțescu / Sursă foto: GSP

Articol de GSP - Publicat marti, 12 iulie 2022 20:59 / Actualizat marti, 12 iulie 2022 22:11

La 70 de ani, Gheorghe Mulțescu, fostul mare jucător al lui Dinamo, continuă să atragă atenția prin prisma numărului mare de echipe pe care și le-a trecut în CV din postura de antrenor. 

Contractele numeroase din cariera tehnicianului le-au atras atenția și jurnaliștilor britanici de la Daily Star, care i-au dedicat antrenorului român un amplu material pe site. 

Daily Star, despre Mulțescu: „40 de echipe în 37 de ani. Și în continuare e la mare căutare”

„Un manager care, în mod senzaţional, a preluat conducerea a 40 de echipe de fotbal în doar 37 de ani. Şi în continuare este la mare căutare

Şi-a petrecut întreaga carieră în România, unde a fost supranumit «SMURD-ul», tocmai pentru că a preluat mereu frâiele cluburilor aflate în pericol de retrogradare şi le-a ajutat pe ultima sută de metri”, scriu cei de la Daily Star.

Pe lângă activitatea din România, tehnicianul a prin numeroase contracte și în Turcia. Gigi Mulțescu are dublă cetățenie, româno-turcă, el lucrând foarte mulți ani în prima divizie de acolo, la Samsunspor (1993-1997 și 2003), Kayseri (1997-1998), Adanaspor (1998-1999), Ankaragucu (1999-2000), Gaziantepspor (2002-2003) și Kahraman (2007).

Gigi Mulțescu se poate lăuda cu un CV incredibil

Gigi Mulțescu are o istorie însemnată în ceea ce priveşte echipele pe la care a trecut din postura de antrenor principal. Mulţescu şi-a început cariera de antrenor în 1990, la Dinamo, iar de atunci şi până-n prezent a bifat în palmares 31 de echipe, pe unele antrenându-le de mai multe ori.

În toţi aceşti ani, „SMURD-ul” n-a câştigat niciun trofeu, iar în ultimii 22 de ani a stat mai mult de un sezon la o singură echipă, CSU Craiova. 

Echipa la care a petrecut cel mai mult timp ca antrenor principal a fost Samsunspor, din Turcia, unde a antrenat timp de trei sezoane, între 1993 şi 1996. Mulțescu nu a mai antrenat din aprilie 2021, când s-a despărțit de Dinamo.

Citește și alte știri de actualitate:

OFICIAL 4 jucători au semnat azi Dinamo » Anunțul făcut de club

Ordonanță modificată! Ce se întâmplă cu impozitarea pariurilor în noul Cod Fiscal pregătit de Guvern

OFICIAL Tudor Băluță s-a întors în Liga 1: „Mult succes în tricoul alb-albastru!”

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (3)
palominocreek
palominocreek  •  13 Iulie 2022, 00:33
Postat de andrei111 pe 12 Iulie 2022, 22:27

Si-a petrecut toată cariera în România, si a antrenat echipe din Turcia!!! Printre care 3 sezoane consecutive. Cine scrie articolele astea ???

În articolul original scrie :”Mainly spending his entire career in Romania” care nu e nici aia o exprimare prea fericită. În altă ordine de idei cam ăsta e parcursul oricărui antrenor român. Șumudică are 26 de contracte în 17 ani de carieră, Dan Petrescu vreo 17 în 18 ani, Edi Iordănescu are un singur sezon cap-coadă la o echipă și lista poate continua. Mai frapant este că în Superliga I Divizia A un antrenor care e la retrogradare anul ăsta la anul poate antrena o echipă de titlu și invers asta ca să ne dăm seama cam cât preț se pune pe cunoștințele lor. Un alt exemplu hilar este Napoli care a antrenat Craiova de 8, deci de 7 ori cei de acolo au considerat că nu este suficient de bun ptr ei și totuși l-au mai angajat o dată. La fel și Bergodi care a antrenat 10 echipe în România dar încă nu știm dacă este un antrenor de titlu sau care se bate la retrogradare. Oricum nu conteză ptr că nici el nu prea duce sezoanele cap-coadă.

ali.bec
ali.bec  •  12 Iulie 2022, 22:53

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

andrei111
andrei111  •  12 Iulie 2022, 22:27

Si-a petrecut toată cariera în România, si a antrenat echipe din Turcia!!! Printre care 3 sezoane consecutive. Cine scrie articolele astea ???

Vezi toate comentariile (3)
Comentează