FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI

GSP LIVE // VIDEO Bani din Ungaria în fotbal » Un patron din Liga 1 ia atitudine: "Acolo se depășesc limitele. Nu poți spune așa ceva"

FOTO: Facebook @Sepsi
FOTO: Facebook @Sepsi

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 noiembrie 2018 12:38

Gazeta Sporturilor a primit astăzi confirmarea faptului că guvernul de la Budapesta finanţează cu peste 6 milioane de euro echipele Sepsi OSK şi Csikszereda (detalii AICI). Valeriu Iftime, patronul celor de la FC Botoșani, a comentat situația în direct la GSP Live.

 

 

"M-aș gândi la partea pozitivă. Sunt niște bani buni pentru dezvoltarea fotbalului românesc. La Sepsi nu joacă doar jucători maghiari, asta e și în folosul nostru. La Csikszereda însă se depășesc limitele. Nu e normal. Nu pot să spun că la mine, la Botoșani, aduc doar moldoveni. E o chestiune abuzivă. Nu poți spune așa ceva. Dacă e așa, e o mare greșeală.

Suma primită este uriașă, cu acest buget trebuie să tragi continuu la campionat. Sunt 3 milioane de acolo, 2 milioane de la publicate. Cu banii ăștia ar trebui să ai multe pretenții și Sepsi văd că a început să le aibă. Noi primim maxim 200.000 de euro de la autoritățile locale, cam  8 la sută din bugetul total al echipei", a punctat Valeriu Iftime la GSP Live.

Vezi și: GSP LIVE // Marius Măldărășanu dezvăluie intrigile din vestiarul Astrei: "Nu știu cum au ajuns la domnul Niculae"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
razar99
razar99  •  14 Noiembrie 2018, 14:38

autoritatile locale ar tb sa dea 0 lei pt cublurile din ligile superioare, sau sa le oblige ca acei bani sa fie folositi la grupele de copii si juniori. Banii din Liga 1 tb sa vina exclusiv din privat sau alte surse nicidecum de la primariile locale... consilii judetene... sunt lucruri mai importante de facut cu banii aia pentru sport decat sa il tina pe Ongenda

bazileon
bazileon  •  14 Noiembrie 2018, 14:36

Discursul tradeaza o frustrare financiara, dar nu e antimaghiar: Botosani a avut cei mai multi unguri din prima liga, la debut.

adi_stelistul
adi_stelistul  •  14 Noiembrie 2018, 13:16

Guvernul Ungariei are de multa vreme o politica de sustinere a maghiarilor dinafara granitelor sub aspect educational, cultural si, iata, sportiv. E legitima, tine de un apararea unui drept recunoscut de toate organismele si legile internationale, cel de aparare a identitatii culturale, nu e nicio "facatura". Nu sunt activitati ilegale. De pilda, sunt comunitati musulmane in Occident care, sub masca aceleiasi prezervari a identitatii etnice/culturale/religioase, primesc fonduri din tari musulmane cu care sustin scoli religioase pe langa moschei in care au loc de actiuni de educare in spirit jihadist (cand spun exista evident ca nu ma refer la toate scolile musulmane, evident, dar e deja documentat ca unele practica astfel de actiuni ilegale). Am dat asta ca exemplu tocmai ca o contrapondere - nimic de genul acesta in actiunile guvernului maghiar. Ca apar frustrarile unor vajnici aparatori ai tarisoarei fata de felul in care ungurii inteleg sa-si sustina conationalii dinafara granitelor, asta e, cat timp avem de-a face cu actiuni legale, legitimate si prin dreptul international si national... asta e! Am putea eventual sa luam exemplu. N-ar fi rau.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează