FOTBAL  »  Superliga  »  DOPAJ

GSP LIVE / VIDEO Nicolae Grigore, primul fotbalist din Liga 1 prins dopat, povestește cum a fost abandonat de Rapid: „Eu și Ioan Becali eram de o parte, clubul de cealaltă parte”

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 martie 2019 12:14

Nicolae Grigore, actualul antrenor principal din acte la Rapid, a fost primul fotbalist român suspendat pentru dopaj în 2004. Acesta a vorbit la GSP LIVE despre calvarul prin care a trecut atunci.


„A trecut foarte mult timp din 2004, dar cicatricea a rămas. Nu a fost ușor deloc pentru mine și familie. Atunci aveam 19 ani și eram mult mai firav. Când am ajuns la vizita medicală mi s-a transmis că am un deficit de masă musculară. Mi s-au oferit niște vitamine. N-am stat să mă uit ce vitamine sunt. Erau creatină și încă 10 pastile pe care le luam pe zi. Nu puteam să conștientizez foarte mult atunci. La o săptămână după acel episod am plecat la Brașov împrumut. Am continuat cu acele vitamine. Doctorul mi-a spus să continui. Am avut un control antidoping după un meci cu Dinamo și n-am avut niciun stres.

Am primit un telefon într-o seară de la Răzvan Lucescu și m-a întrebat ce vitamine iau. I-am spus tot ce iau și m-a întrebat de ce le iau. I-am spus motivul, mai pusesem masă musculară pe mine. Am aflat la câteva zile că am fost prins dopat. Eram la mare când am aflat. Eram pe prima pagină în toate ziarele că eram jucător dopat. Sejurul mai dura încă trei zile, dar am plecat acasă.

M-am întors la Rapid și am avut o discuție cu doctorul. A fost o conjuctură interesantă. Răzvan Lucescu a venit la Rapid după Dan Petrescu și după Giovanni Becali. În momentul ăla, Giovanni îl acuzase pe doctor că dă medicamente jucătorilor să se rupă pentru a pleca Petrescu și Giovanni. Am avut discuție cu doctorul și mi-a spus că dacă se află că am pastilele de la el va ieși mare tărăboi. Eu, neavând pe nimeni care să mă sprijine, am mers și am spus că am luat pastilele din Italia.

Într-o după amiază am văzut un apel necunoscut pe telefon. Au fost vreo 4-5 apeluri. După vreo 10 minute am văzut un mesaj de la Giovanni Becali să-l sun. Mi-a spus că a aflat ce s-a întâmplat și a zis că va face o conferință de presă și să vin să spun adevărul. Am mers la acea conferință și am spus că am avut o discuție cu doctorul.

Mi-a spus că acea creatină luată singură nu e doping și nici acele pastile, dar un caz la 10.000 dacă o să le combini iese doping. După aceea am mers la conferință și am spus cum stăteau, de fapt, lucrurile. Eu n-am avut voie să mă antrenez 3 luni cu echipa mare a Rapidului. A fost ciudat că în momentul în care am mers la comisie Rapidul era poziționat de o parte, iar eu cu Giovanni Becali eram de cealaltă parte. Rapidul era în tabăra cealaltă, eu fiind jucătorul Rapidului”, a declarat Grigore la GSP LIVE.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (15)
penultimul
penultimul  •  23 Martie 2019, 06:53

Și eu eram de-o parte cu Giovanni iar clubul Chelsea de alta zisese și Mutu într-o vreme.

popescu222
popescu222  •  23 Martie 2019, 04:54

E interesanta istoria in sine, pentru ca arata ignoranta fotbalistului si fapul ca cel mai probabil nu a intentionat sa se dopeze. Dar ca jurnalisti ar trebui sa spicuiti si din codul antidoping, asa cum era la vremea aceea (s-a mai schimbat intre timp) ca sa vada cititorii ca nestiinta nu-l absolva pe sportivul care se dopeaza. Cum e si firesc de altfel, pentru ca intentionat sau nu, are un avantaj in competitie fata de oponenti.

fcsbist.de.mic
fcsbist.de.mic  •  22 Martie 2019, 17:34

Asa erau lucrurile pe vremea Nasului. Si cand te gandesti ca unora le e dor de el.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează
Close