FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

Hagi e plătit să piardă! În loc să fie favorită la titlu, Viitorul se zbate să prindă podiumul

foto: Cristi Preda, GSP
foto: Cristi Preda, GSP

Articol de , , - Publicat vineri, 14 decembrie 2018 09:00

ANALIZĂ. Gică are dreptate, statutul de furnizor de jucători i-a șubrezit șansele la câștigarea campionatului, după ce i-a alimentat contul. Dacă n-ar mai fi vândut jucători, așa cum a anunțat recent, ar fi beneficiat de o formulă grozavă, de favorită la titlu.

Becali ar trebui să se orienteze spre o altă pepinieră, dacă Hagi se va ține de cuvânt. Gică s-a supărat după ce a pierdut cu FCSB, 0-2, și a anunțat un plan nou: ori își păstrează fotbaliștii buni pe care-i are, ori părăsește campionatul românesc, ca să nu mai fie învins în competiția asta de jucători pe care i-a crescut el. 

Pentru păstrarea numelor importante ar trebui să descopere o altă sursă de finanțare, din moment ce existența clubului a depins până acum de vânzarea fotbaliștilor. Hagi are dreptate, șansele să aibă succes ar fi mult mai mari cu noua strategie. Dacă și-ar fi propus de acum patru, cinci ani să-i blocheze pe oamenii cei mai importanți din club, Viitorul ar fi fost acum favorita la câștigarea campionatului, atât de bine ar fi sunat formula!

Cei mai buni se bazează pe ai lui

Gică a ajuns la acest plan și din cauza rezultatului din partida cu FCSB, și din pricina scenariului prin care l-a bătut echipa lui Becali. La 0-0, Florinel Coman a obținut o lovitură de pedeapsă și Florin Tănase a transformat-o. "Fotbaliștii mei au făcut diferența!", a observat patronul din Dobrogea. 

La Steaua mai există Bălașa, Dragoș Nedelcu, Romario Benzar, deci încă trei titulari furnizați de academia din Ovidiu. Liderul CFR depinde de Țucudean, pe care l-a cumpărat de la Viitorul, și-l mai are om de bază pe Cristi Manea, promovat de Hagi în fotbalul profesionist. Iar a treia candidată la titlu, Craiova, e condusă pe teren de Mitriță, un produs al "Regelui". Micuțul atacant e liderul oltenilor și în afara lui mai există în echipă și Cicâldău, adus tot din Dobrogea. Jucători buni pe care Gică i-a vândut și acum nu mai poate să-i învingă. 

Cum ar fi arătat echipa ideală a Viitorului:

Cojocaru - R. Benzar, Bălașa, Boli, Cr. Ganea - Cicâldău, R. Marin, Al. Băluță - Mitriță, Țucudean, F. Tănase
Rezerve: Fl. Coman, D. Nedelcu, Cr. Manea, Țâru, Toșca, T. Băluță, I. Hagi, Drăguș

"Nu mai vând jucători sau plec din România, că nu mai suport să mă bată fotbaliștii mei! Dacă vreți să mă mai vedeți pe aici, prin campionat, trebuie să găsesc o soluție să-i păstrez pe oamenii cei mai buni de acum înainte!"
Gheorghe Hagi, manager Viitorul

 tabel viitorul

goluri

Boloni a anticipat și l-a supărat

Viitorul a devenit campioană în 2017, când a câștigat în mod surprinzător disputa cu FCSB, concurentul principal. Înainte de finalul acelui sezon, când dobrogenii dobândiseră deja statut de favorit, Boloni a comentat situația din România: "Nu e normal ca un club formator de jucători, precum Viitorul, să câștige campionatul! În nici o altă competiție un astfel de club nu câștigă trofee!". Hagi s-a supărat atunci și i-a răspuns agresiv lui Loți, fostul coleg al său de la Steaua. Gică a ajuns acum să-i dea dreptate lui Boloni, acum anunță și el că o formație care vinde tot ce are mai bun și se completează cu jucători foarte tineri nu mai e capabilă să câștige. 

Becali tocmai "ochise" alți doi

Hagi va continua să cedeze fotbaliști, însă numai în străinătate, la oferte pe care nu le poate refuza. Fiul său, Ianis Hagi, e cel mai aproape de un transfer. E curtat de Standard Liege și Gică a și fost în Belgia pentru discuții cu conducerea clubului la care evoluează Răzvan Marin. "Blocajul" pe care-l impune Hagi se referă la transferurile interne, ca să nu mai ajungă în competiție cu "creațiile" lui. Pentru Becali, vestea e proastă. Tocmai pusese ochii pe alți doi jucători de la Viitorul, mijlocașii Vână și Tudor Băluță. Cu noul plan al lui Hagi, Gigi va trebui să se reorienteze. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
fairplayromania
fairplayromania  •  14 Decembrie 2018, 16:28

Sa intelegem ca Hagi a strins 17 mil. $. Pai atunci de ce se mai plinge ca nu primeste bani de toata Planeta ? Nici Becali nu a strins atîţia bani .... Bravo Hagi .

110146613198286
Gabi Simon  •  14 Decembrie 2018, 16:02

Hagi trebuia sa se gindeasca de la inceput ca daca vinzi jucatori la echipele care trag la campionat ,tu nu mai ai nici o sansa pe performanta daca ii vinzi in tara. Cu Mitrita si R Marin nu a pierdut deloc vinzindu-i afara. Vrei sa tragi la campionat nu mai vinzi jucatorii in tara,pt a intari pe FCSB,el stia asta,

steaua1986forever
steaua1986forever  •  14 Decembrie 2018, 11:19

Ati strans 3 reputati jurnalisti ca sa scrieti aceasta capodopera? Felicitari.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close