FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Haos și management defectuos! Cum se autosabotează FCSB + diferența uriașă față de marile echipe

Articol de , , - Publicat marti, 09 octombrie 2018 20:11

Un studiu realizat de Observatorul fotbalului CIES a stabilit că Real Madrid şi Barcelona sunt cele mai stabile cluburi din principalele 5 campionate ale Europei, capitol la care FCSB ar fi la retrogradare.

Real Madrid şi Barcelona nu sunt doar două dintre cele mai mari cluburi de fotbal din lume, dacă nu chiar cele mai mari, ci şi echipele care domină fotbalul mare dintr-o perspectivă aproape imposibil de privit şi de atins de fotbalul românesc. Cea a stabilităţii. Observatorul fotbalului CIES a realizat un studiu amplu pe această temă şi a luat în calcul toate cluburile din primele 5 campionate ale continentului, Spania, Anglia, Germania, Italia şi Franţa, iar perioada de referinţă e cea dintre 2013 şi 2018.

Radiografia a vizat toţi jucătorii rulaţi de fiecare echipă în parte, de când şi cât timp au petrecut în club, iar Real şi Barcelona sunt pe primul loc. Deţinătoarea Champions League are o medie care se apropie de 6 ani per fotbalist, în timp ce catalanii sunt ceva mai departe, 5,3 ani.

Cele două grupări deţin jucători care sunt de cel puţin 10 ani în curte. Printre ei: Messi, Sergio Ramos, Marcelo, Pique! Unde s-ar clasa FCSB în acest top? GSP a realizat studiul respectiv, dar doar pentru jucătorii care sunt acum la FCSB. Chiar şi aşa, media e una foarte mică, de numai un an şi 4 luni, ceea ce ar trimite clubul lui Becali mai degrabă la retrogradare într-o astfel de competiţie virtuală.

Top 10 cele mai stabile cluburi din primele 5 campionate

10 stabile

Top 5 cele mai puţin stabile cluburi din primele 5 campionate

putin stabile

Top 5 cei mai stabili jucători din echipa actuală

top 5 stabili

Legendele sunt Iordănescu şi Tudorel

În istoria Stelei, există exemple de fotbalişti care au bifat multe sezoane consecutive în roş-albastru. Lideri la acest capitol sunt două nume uriaşe: Anghel Iordănescu şi Tudorel Stoica. Ambii au evoluat câte 14 ani neîntrerupt. Iordănescu a evoluat între 1968 şi 1982, în vreme ce Tudorel a fost la Steaua în perioada 1975-1989. După cei doi urmează un alt nume grandios, Ion "Ţop" Voinescu, 13 ani la rând la Steaua. 

Care sunt veteranii de la Real şi Barca

real barca

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (29)
caminero
caminero  •  10 Octombrie 2018, 14:04
Postat de randdoom pe 09 Octombrie 2018, 23:32

STEAUA BUCURESTI CAMPIOANA LUMII ESTI. HAI CU FALIMENTUL LA FEC EDEBE ***

Dragă Mitică Docan, nu mai ai haz. Pe bune.

faliment_fc_fcsb
faliment_fc_fcsb  •  10 Octombrie 2018, 07:59
Postat de randdoom pe 09 Octombrie 2018, 23:32

STEAUA BUCURESTI CAMPIOANA LUMII ESTI. HAI CU FALIMENTUL LA FEC EDEBE ***

STEAUA BUCURESTI IN LUMEA A 4-a ESTI! FC FCSB DIN POPESTI CAM PIOANA LIGII 1 ESTI! 4 in a row Randoame, qvadrupla istorica, 4 in a row urmeaza!

hitman222
hitman222  •  10 Octombrie 2018, 07:11
Postat de randdoom pe 09 Octombrie 2018, 23:32

STEAUA BUCURESTI CAMPIOANA LUMII ESTI. HAI CU FALIMENTUL LA FEC EDEBE ***

Om mai prost ca asta nu gasiti, garantat.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează
Close