FOTBAL  »  Superliga  »  OPINIE GSP

Ianis Hagi la Arsenal? 5 motive pentru care transferul nu e o ficțiune

Articol de GSP - Publicat sambata, 15 iunie 2019 08:33

OPINIE GSP. Ianis Hagi (20 de ani) a intrat în vizorul celor de la Arsenal. Scouterii „tunarilor” se numără printre cei care îl vor umări la EURO 2019 pe „decarul” Viitorului.

Grupurile fanilor lui Arsenal de pe rețelele de socializare au fost asaltate în ultimele zile cu informații despre Ianis Hagi. Mutarea, una aparent greu de realizat, are însă argumente serioase. 

1. Arsenal, buget low cost

Arsenal a ratat ambele obiective ale sezonului recent încheiat. A terminat pe locul cinci în campionat și a pierdut finala Europa League contra lui Chelsea, scor 1-4. „Tunarii” au ratat astfel participarea în următorul sezon al Ligii Campionilor, iar conducerea a luat o măsură drastică din punct de vedere financiar. 

Bugetul de transferuri pentru sezonul următor, conform celor de la Express.co.uk, este situat în jurul a 50 de milioane de euro. Astfel, transferul lui Ianis Hagi s-ar încadra perfect în politica clubului din această vară.

2. Lot subțire

Arsenal nu are multe soluții în compartimentul ofensiv. În linia din spatele lui Aubameyang și Lacazette, Unai Emery are doar soluțiile Mesut Ozil, Alex Iwobi și Henrikh Mkhitaryan. 

Banca de rezerve din finala Europa League contra lui Chelsea i-a oferit lui Unai Emery o singură soluție ofensivă, pe nigerianul Iwobi. Deși conduși, „tunarii” au forțat egalarea cu francezul Matteo Guendouzi, mijlocaș cu profil defensiv în vârstă de 20 de ani. 

Chiar dacă nu ar prinde o poziție de titular, Ianis Hagi ar avea multe posiblități de a-și etala calitățile.

 

24,9 ania fost media de vârstă a rezervelor lui Arsenal din finala Europa League pierdută cu Chelsea

3. Tinerii primesc șanse pe Emirates

Filosofia stabilită de Arsene Wenger pare în continuare valabilă pe Emirates. Arsenal a rămas clubul de top din Anglia recunoscut pentru șansele acordate tinerilor. Unai Emery surprindea în startul sezonului trecut prin titularizarea lui Matteo Guendouzi (20 de ani), un mijlocaș transferat de la Lorient pentru 8 milioane de euro. Guendouzi a terminat sezonul cu 48 de apariții, iar traseul său ar putea fi unul asemănător cu cel al lui Ianis.

35.000.000 €este cota lui Guendouzi în acest moment. Înainte să semneze cu Arsenal era cotat la doar 2,5 milioane de euro

4. Înlocuitorul natural pentru Ozil?

Mesut Ozil este într-o continuă scădere de formă. Prestațiile neamțului îi nemulțumesc atât pe fani, cât și pe Unai Emery. Arsenal nu are însă momentan o soluție pentru înlocuirea „creierului” formației. 

Ianis Hagi ar putea fi omul care să îi ia locul în momentele de dispariție din joc. Cei doi au calități asemănătoare și se evidențiază în primul rând prin viziunea asupra jocului. Mijlocașul neamț suferă însă la capitolul implicare în ultimul timp, capitol la care Ianis l-ar surclasa.

7 pase decisivea reușit Ianis Hagi în sezonul recent încheiat. Decarul Viitorului a marcat 14 goluri

3 pase decisivea avut Ozil în sezonul trecut, cea mai slabă prestație din carieră la acest capitol

5. Arsenal, cu ochii pe EURO 2019

Scouterii lui Arsenal vor fi cu ochii atintiți asupra Campionatului European de tineret care va începe duminică. „Tunarii” au doi jucători sub contract chiar în grupa României. E vorba despre englezul Reiss Nelson (19 ani), împrumutat la Hoffenheim în sezonul recent încheiat, și francezul Matteo Guendouzi.

Cum UEFA l-a inclus pe Ianis pe lista jucătorilor de urmărit la European, Arsenal ar putea lua decizia finală după turneul din Italia și San Marino. 

„S-au scris multe nume, printre care Sevilla și Arsenal. Unele sunt adevărate. Sunt multe oferte, asta contează! Alaltăieri am avut două discuții cu cluburi importante, m-au întrebat dacă jucătorul ar accepta și care ar fi prețul. El e la lotul de tineret, n-are rost să ne ducem zilnic peste el: ofertă, ofertă, ofertă! Să se concentreze pe competiție, pe urmă vine acasă și decidem”Gică Popescu

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
fairplayromania
fairplayromania  •  15 Iunie 2019, 14:43

Pot sa scriu cuvîntul " la căpşuni" ? Îmi stergeţi contul? Atunci nu- l scriu. Lui Creangă îi plăcea "la cireşe" , si mie îmi place " la căpşuni".

martinpen
martinpen  •  15 Iunie 2019, 12:07
Postat de danirovl pe 15 Iunie 2019, 10:36

Arsenal nu e nici in G20 fotbalistic vb. Ar putea juca la ei...dar sa nu faca greseala sa il dea sub 10mil...ca daca suma de transfer nu e cat de cat marisoara ,baiatul va face banca...plus ca pt marketingul lor da rau o achizitie de sub 15-20 mil! Nu poti sa faci valuri daca te duci pe 5mil!

Nu ai inteles deloc cum merge marketingul... Echipele mari iau din cand in cand cate un tanar promitator, il tin 1-2 ani si il vand cu de 3-4 ori pretul de achizitie.

124690441979915
Crystyan Marian  •  15 Iunie 2019, 11:54

BA DA ESTE FICȚIUNE ...DOAR VREȚI VOI SĂ VĂ CITIM ARTICOLELE DE 2 BANI!!!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează