FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

ILIE DUMITRESCU LA 50 DE ANI // Ilie Dumitrescu, negocieri cu Dinamo: "Am vorbit de două ori" » Telefonul care a schimbat totul

Articol de GSP - Publicat luni, 07 ianuarie 2019 10:03

Gazeta Sporturilor publică azi o ediție specială, de 13 pagini, dedicată lui Ilie Dumitrescu, care pe 6 ianuarie a împlinit 50 de ani!

Într-un amplu interviu acordat Gazetei Sporturilor, Ilie Dumitrescu a povestit că atunci când juca la Steaua a a fost în negocieri cu Dinamo, unde era dorit de Mircea Lucescu

- Episodul cu împrumutul la FC Olt n-a constituit o dezamăgire, un regres? În loc să devii om important la Steaua, conducerea te dădea la Scornicești.
- Aia a fost o etapă importantă în viața mea. La 18 ani nu cred că aveam maturitatea să mă impun în prima echipă a Stelei. La FC Olt am jucat 33 de meciuri din 34. Plus Cupa! Și niciodată mijlocaș! Eram folosit doar fundaș stânga și fundaș dreapta. Ceea ce poate m-a ajutat să mă apăr mai bine. În primul rând, m-a ajutat ca tonus de competiție. Am și avut ofertă de la Dinamo, m-am întâlnit cu Mircea Lucescu.

- Serios? Erai în negocieri cu Dinamo?
- Da. Nu știu ce combinație voia să facă Lucescu, să dea vreo doi, trei jucători la un club de la care voia Steaua un jucător și eu să plec la Dinamo. A venit la un meci, am vorbit de două ori. Pe urmă am primit un telefon din Ghencea: "Vino la stadion!". Era telefonul pe care-l așteptam, voiam să revin la Steaua. Știam cu cine urma să mă bat, cu cine intram în concurență: Bălan, Stoica, Rotariu, Hagi, Majearu, Măstăcan, Ilie Stan și eu. Pe Balint l-am pus? Și Balint! Nu era simplu să joci la Steaua atunci, pe bune! Era greu rău de tot! Numai fotbaliști! Am avut noroc, poate și valoare...

Citește și:

INTERVIU-SPECIAL cu Ilie Dumitrescu la 50 de ani: "Azi, Hagi ar valora peste 100, 150 de milioane de euro fără probleme! Steaua '87 a fost cea mai bună!"

Unic în istorie! » Ilie Dumitrescu este singurul internațional român care i-a învins cel puţin o dată pe primii trei portari ca număr de selecţii din istoria tricolorilor

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
madalin_eivissa
madalin_eivissa  •  07 Ianuarie 2019, 11:52

IMI ADUC AMINTE IN 98 CE DERBY-URI... TRIPLETA MIHALI-VLADOIU-LUPESCU vs BELODEDICI-ILIE DUMITRESCU-LACATUS*****

ge3orge3
ge3orge3  •  07 Ianuarie 2019, 11:14

Astazi, nici o stire despre SENZATIONALUL transfer la FCSB....marele si genialul Matei????? Nimic...nimic???

digei
digei  •  07 Ianuarie 2019, 10:45

A fost impreuna cu Dan Petrescu la FC Olt. Fiind f. tineri nu aveau sanse sa se remarce in acel an la Steaua. Cand au venit inapoi erau deja doua vedete, au confirmat acolo. Tin minte ca au fost niste amicale pe 23 August, lume multa ca la cuplaje. Vroiau sa-l vada pe Ilie Dumitrescu. Au ramas incantati, la anumite actiuni personale recunosteai imediat ceva din tehnica lui Marcel Raducanu, cel care ramasese la Dortmund cu ceva ani in urma, cel mai tehnic jucator EVER al Stelei. Ilie a placu din prima, s-a vazut imediat calitatea.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează