FOTBAL  »  Superliga  »  PALMARES

„Tu la ce echipă ai jucat?” » Ilie Dumitrescu, bulversat de decizia legată de palmaresul Stelei + Are o propunere radicală: „Să ia cineva toate secțiile din club”

Articol de - Publicat vineri, 27 octombrie 2023 08:35 / Actualizat vineri, 27 octombrie 2023 08:56

Ilie Dumitrescu, fost jucător la Steaua și antrenor la FCSB, a vorbit despre disputa dintre CSA Steaua și FCSB, pentru palmaresul Stelei.

Membru al Generației de Aur, Ilie Dumitrescu a jucat la Steaua până în 1994, când a plecat la Tottenham, și a revenit la club pentru sezonul 1998 -1999. Potrivit deciziei Curții de Apel, nici CSA Steaua și nici FCSB nu deține palmaresul între 1998 și 2003.

  •  Între 1947 și 1998, palmaresul Stelei îi revine echipei din Liga 2, cel din perioada 1998-2003 e în aer, iar din 2003 e al celor de la FCSB.
Marele plan al „simbiozei” dintre industria de jocuri de noroc și presa sportivă
editorial
Marele plan al „simbiozei” dintre industria de jocuri de noroc și presa sportivă

Ilie Dumitrescu: „Am jucat la Steaua când m-am întors”

Întrebat de jurnalistul Decebal Rădulescu la ce echipa a jucat, Ilie Dumitrescu a răspuns categoric.

„Nu-și mai aduce aminte la ce echipă am jucat? Mă întrebi unde am jucat?! Am jucat la Steaua până să plec și tot la Steaua când m-am întors din Mexic. Asta cu palmaresul între 1998 și 2003 nu am înțeles-o”, a spus Ilie Dumitrescu în emisiunea „DigiSport Special”.

Ilie Dumitrescu: „Cine vrea secția de fotbal trebuie să ia tot Clubul Sportiv”

Acesta a vorbit și despre posibilitatea ca CSA Steaua să se asocieze cu un privat, pentru a putea promova. 

„Hai să vorbim în ipoteza că pachetul majoritar va merge către o societate privată. Societatea aceea privată, ca să aibă controlul 100%, când ia pachetul majoritar, trebuie să cumpere tot clubul. Adică secția de fotbal, de baschet, de handbal... Numai așa se poate face o trecere la privat. Atunci s-ar închiria și stadionul. Nu poți doar lua doar secția de fotbal. Clubul are un CIS pentru toate secțiile (n.r. Certificat de Identitate Sportivă).

Dacă va exista o societate puternică care să cumpere tot clubul, trebuie o licitație. Ca să fie totul transparent. Și va dura. Nu știu dacă poate cineva să vină acum să vină să ia secția de fotbal.  Nu știu dacă se poate face o asociere între privat și Clubul Sportiv. 

Niciodată palmaresul și sigla nu vor pleca de la Minister. Asta cred eu, Ilie Dumitrescu. Ca să fie totul clar, trebuie să iei tot clubul. Și cred că într-o zi se va întâmpla asta. Nu cred că cineva va da altfel această echipă, nu cred că va intra într-o asociere cu un privat care să aibă pachetul majoritar. Nu cred că cineva va da marca și palmaresul.

Asta ar fi cea mai bună transparentă decizie. Să vină cineva să ia tot clubul. Ar fi ceva legal și solid, fără procese, fără interpretări. Ministerul ar avea stadionul și baza de antrenament. Și le-ar închiria. Doar așa va fi o tranzacție solidă și legală. Și cred că asta se va întâmpla. Să vină un privat să ia licitație cineva toate secțiile. De ce să nu vrea statul? Sunt societăți care ar putea cumpăra tot clubul”, a adăugat Ilie Dumitrescu.

VIDEO Daniel Oprița: „Trebuie să jucăm meciurile rămase din acest an ca pe niște finale! Astăzi a fost prima”

Citește și: 

Marcel Răducanu i-a trimis un mesaj lui Talpan, după decizia Curții de Apel privind palmaresul Stelei

Victor Pițurcă vrea să preia CSA Steaua: „Aducem oameni cu bani!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (44)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  28 Octombrie 2023, 08:30
Postat de Catalynn_11 pe 27 Octombrie 2023, 12:54

Aici e problema, modul în care s-a făcut “trecerea”. În cazul nostru avem 3 cluburi diferite, fiecare cu palmares propriu, nu s-a făcut “trecere”.

esti angajat la csa handalitule?

Claubabau
Claubabau  •  27 Octombrie 2023, 18:15

Asta e o altă diversiune a presei iubitoare de infractori. Ce contează ca palmaresul dintre 1998 și 2003 nu aparține nici Stelei nici SC FC Fcsb-ului? Echipa aia se numea legal Steaua, CSA Steaua făcea parte din administrație. Singura entitate care nu are nici în clin nici în mânecă cu Steaua este echipa pușcăriașului din Pipera.

Catalynn_11
Catalynn_11  •  27 Octombrie 2023, 17:39
Postat de mgky pe 27 Octombrie 2023, 14:20

Ce prostii vorbesti baiatule aici? Echipa de fotbal a fost transferata si si-a continuat activitatea. Csa-ul a dat spre Afc toate datoriile sectiei de fotbal, si Paunescu era un sarac si un zgarcit. De aia s-au imprumutat de la Becali sa-i scoata din belele, sa plateasca salariile jucatorilor, si in schimb i-a promis actiuni pe societatea care a primit echipa de fotbal. Becali nici nu era obligat sa ceara acordul pentru marca de la Csa, dar a fost un gest de bun simt, acordul fiind tacit prin faptul ca MApN deja a acceptat sa il primeasca in Ghencea si sa joace cu numele Steaua. Becali a ajutat Csa sa intretina stadionul, sa ii continue activitatea de fotbal si acum a picat de fraier. Dar repet, noroc ca exisa FIFA si UEFA si nu pleaca urechile la aberatiile cu palmaresul din civil.

Chiar nu ți-a fost bă rușine să înșiri prostiile astea!? Auzi la el “acord tacit”. Adică tot ceva pe sub mâna!? :-)))

Vezi toate comentariile (44)
Comentează