FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

În pole-position pentru a prelua Dinamo » GSP dezvăluie condițiile puse de Edward Iordănescu și ce promisiune a făcut acesta conducerii

Articol de , - Publicat duminica, 23 septembrie 2018 09:00

SCHIMBARE. Negoiță e aproape să îl convingă pe Edward să preia Dinamo. Tehnicianul trece de posibila reacție negativă a fanilor, dar cere achiziții imediat.

Florin Bratu este istorie la Dinamo! Antrenorul de 38 de ani e ca și demis, iar acum Ionuț Negoiță încearcă o variantă-șoc: aducerea pe banca tehnică a lui Edward Iordănescu, 40 de ani, așa cum Gazeta a anunțat în exclusivitate încă de acum două zile.

Cele două părți au negociat ieri toată ziua și deși în primă fază Edi era circumspect, acesta s-a lăsat convins în linii mari să vină la Dinamo. Un rol important l-a avut și Dan Nistor, care a fost pus de conducere să facă lobby pe lângă fostul său antrenor de la Pandurii.

Gazeta vă prezintă mai jos condițiile puse de Iordănescu jr. pentru a prelua "haita":

  • 1. Aducerea în staff a lui Narcis Răducan;
  • 2. Patru achiziții imediat: doi fundași centrali, un fundaș dreapta și un vârf marcator, cu cifre bune;
  • 3. Garanții că relația cu suporterii va fi una civilizată.

Ce a promis Edward:

  • 1. Rezultate imediate: consideră că lotul e valoros, există stabilitate financiară și bugetul de 130.000 de euro pe lună este unul decent pentru a atinge play-off-ul;
  • 2. A specificat că îi poate revitaliza pe jucătorii care au evoluat sub așteptări: Hanca, Pesici și Gomelt;
  • 3. Îi poate integra pe jucătorii ajunși târziu la echipă, cum ar fi Cooper sau Mezague.

Principala problemă în acest moment, atât pentru Edward Iordănescu, cât și pentru prietenul său Narcis Răducan este atitudinea suporterilor dinamoviști. Antrenorul a cerut garanții că trecuturile lor steliste nu vor fi un impediment, iar conducerea roș-albă i-a transmis lui Iordănescu că acest lucru se va rezolva fără probleme. Rămâne de văzut dacă Edward va reuși să îi convingă pe conducătorii dinamoviști să îi aducă acum transferurile dorite. Negoiță i-a propus să facă cumpărături la iarnă, Edi nu vrea acest lucru pentru că în ianuarie ar mai rămâne doar 5 meciuri din sezonul regulat.

În cazul în care nu se vor înțelege, cei din Ștefan cel Mare vor începe negocierile cu variantele de rezervă. Varianta optimă ar fi ca Iordănescu să conducă echipa marți, în Cupă, împotriva Brăilei. Varianta pesimistă este ca secundul Mihăiescu să stea pe bancă până se va găsi altă variantă. 

Variantele de rezervă

Gazeta vă prezintă opțiunile pe care roș-albii le au în cazul unui refuz al lui Iordănescu

Dan Alexa (38 de ani)

"Chirurgul" este pe cai mari la Dunărea Călărași și Anamaria Prodan îi face lobby puternic la Dinamo, însă taberele sunt împărțite în birourile de la RIN. Unii îl consideră pe Dan varianta ideală, alții nu agreează relația tehnicianului cu sexy-impresara și consideră că influența Anei ar deveni prea mare dacă Alexa ar prelua echipa. Mai este și problema fanilor, care deja și-au exprimat dezaprobarea în mediul online.

Claudiu Niculescu (42 de ani)

E liber de contract după ce a părăsit FC Voluntari, dar relațiile dintre "Lunetist" și Negoiță sunt extrem de reci. Cu toate că managementul "câinilor" îl recomandă ca variantă de avarie bună, afaceristul de la RIN nu a uitat încă atitudinea lui Claudiu de la ultimele negocieri, când antrenorul pe atunci al celor de la FC Voluntari a făcut conferință de presă și a declarat că a refuzat Dinamo.

Dario Bonetti (57 de ani)

Italianul care a pregătit-o pe Dinamo în 2009 și în 2012 este pe lista lungă a "câinilor" și ar putea fi luat în considerare având în vedere legătura foarte bună pe care o are cu suporterii din PCH.

Bogdan Lobonț (40 de ani)

Fostul portar al României și al lui Dinamo s-a retras oficial în această vară de la echipa națională și de la AS Roma și își dorește o carieră de antrenor principal. Deși are doar licența B, "Lobby" a fost deja propus la multe cluburi din România, printre care și Dinamo. Lui Negoiță fiindu-i frică să mai încerce prea curând un episod cu antrenor fără experiență, după eșecul Bratu. 

2 trofeeare Bonetti cu Dinamo, o Cupă și o Supercupă a României

1 trofeua câștigat Iordănescu: Supercupa României cu CFR, în urmă cu două luni

"Unii jucători au «fir direct» cu cei din conducere. Nu le dau numele, dar sunt acolo încă vreo doi. Când se întâmplă ceva, ei ştiu dinainte. Sunt convins că aşa mi s-a întâmplat şi mie. Aşa a fost şi la Bratu"
Vasile Miriuță, la LookSport

"Da, există doi jucători care au «fir direct» cu conducerea. Se numesc «Uruguay» și «Paraguay», preferații lui Miriuță"
Alexandru David, președinte Dinamo

"E vina conducerii pentru ce se întâmplă la Dinamo. Cine e David? Toată ziua răspunde la două telefoane, asta e munca lui. Ce caută Trandafir pe banca lui Dinamo? Și cine e Bălănescu. Așa conducere, așa Dinamo!"
Dănuț Lupu, la DigiSport

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (3)
1264624400266400
Lupescu Mihai  •  23 Septembrie 2018, 09:28

Ce sa cauti la Dinamo Dumnul Edy ,La ce echipe ai jucat fotbal?Si Unde ai antrenat... aici se face diferența conducerea lui Dinamo la fel de ne profesionista eu la-si pune pe Mister Cornel Dinu!!!!!

1264624400266400
Lupescu Mihai  •  23 Septembrie 2018, 09:26

Ce sa cauti la Dinamo Dumnul Edy ,La ce echipe ai jucat fotbal?Si Unde ai antrenat... aici se face diferența confucerea lui Dinamo la fel de ne profesionista eu la-si pune pe Mister Cornel Dinu!!!!!

breitner
breitner  •  23 Septembrie 2018, 09:16

Narcis Raducat este omul perfect pentru retrogradare (in prima faza) si apoi faliment!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează