FOTBAL  »  Superliga  »  ABSOLVIRE

În sfârşit în legalitate » Nicolae Dică devine "principal" în acte la FCSB: "Așa se întâmplă în această meserie"

FOTO frf.ro
FOTO frf.ro

Articol de - Publicat miercuri, 18 iulie 2018 09:33

Casa Fotbalului a găzduit ieri ceremonia de absolvire a 27 de cursanți ai licenței PRO, printre aceştia fiind şi antrenorul FCSB, Nicolae Dică.

Fotbalul românesc produce antrenori cu acte pe bandă rulantă, dar marea lor majoritate sunt șomeri și nu reușesc să-și găsească echipe pe care să le pregătească, fie că vorbim de România sau de străinătate.

Cursurile actualei generații de absolvenți ai licenței au început în martie 2017 și s-au încheiat în iunie 2018, odată cu examenul final. "A fost un grup extraordinar! Am muncit bine, ca o echipă, sper să ajungeți pe un drum cât mai înalt în carieră. Am avut, în total, 16 module de câte 3 zile, care s-au întins pe o durată de 510 de ore. Perioada minimă recomandată de UEFA a fost de 360 de ore", a spus Dan Apolzan, directorul Școlii de Antrenori.

Prezent la ceremonie, Răzvan Burleanu, președintele FRF, a avut un mesaj pentru cei 27 de tehnicieni: "Un antrenor nu trebuie să pună capăt procesului de învățare odată ce a luat licența, așa că nu ezitați să apelați la noi dacă vă putem sprijini în diferite programe de pregătire. Noi ne dorim să lucrăm cu voi, cu cei mai buni antrenori, așa că vă urez să câștigați trofee și să creșteți cât mai mulți jucători români! Multă baftă în noua provocare!".

"Fericirea nu prea există în fotbal, am văzut-o în aceste zile la Deschamps, dar ea este trecătoare, este extrem de scurtă. Așa se întâmplă în această meserie"
Mihai Stoichiță, director tehnic FRF

absolvenții cursurilor licenței PRO 2018:

Alexandru Andrași, Cosmin Bărcăuan, Octavian Benga, Sorin Brândescu, Alin Chița, Aristică Cioabă, Sorin Colceag, Mugurel Cornățeanu, Nicolae Dică, Laurențiu Diniță, Daniel Dobai, Florin Fabian, Constantin Giurescu, Diego Longo, Iulian Matei, Adrian Mihalcea, Iosif Nastai, Vasile Neagu, George Ogăraru, Constantin Oprescu, Alin Pânzaru, Cristian Petre, Ioan Petrescu, Ladislau Popovits, Cristinel Țermure, Aurel Țicleanu, Valeriu Tiță.

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
stelio
stelio  •  18 Iulie 2018, 20:55

Ce modest e Dica... Undeva in lateral, in spate... Bravo lui!!! Prevad ca ”va sparge” anul asta gheata!!! Forta STEAUA!!! FCSB e STEAUA!!!

daweirl
daweirl  •  18 Iulie 2018, 10:53

Unii radeau de Dica ca nu are pro dar Ticleanu ,abia acum !?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează