FOTBAL  »  Superliga  »  RĂSPUNSUL CS RAPID LA CEREREA LUI GEORGE COPOS

Incredibil! Clubul Sportiv acuză FC Rapid că a renovat stadionul Giuleşti fără acordul proprietarului

Incredibil! Clubul Sportiv acuză FC Rapid că a renovat stadionul Giuleşti fără acordul proprietarului
Incredibil! Clubul Sportiv acuză FC Rapid că a renovat stadionul Giuleşti fără acordul proprietarului

Articol de GSP - Publicat marti, 26 iulie 2011 00:00 / Actualizat marti, 26 iulie 2011 17:59

Printr-un comunicat de presă emis astăzi de Clubul Sportiv Rapid Bucureşti, deţinătorul bazei sportive din Giuleşti, răspunde scrisorii deschise postate ieri de George Copos pe blogul personal, în care solicită reprimirea suporterilor rapidişti pe "Valentin Stănescu".

CITEŞTE SCRISOAREA DESCHISĂ TRIMISĂ DE GEORGE COPOS CĂTRE ANCA BOAGIU

CS Rapid scoate în evidenţă faptul că FC Rapid a efectuat lucrări de consolidare, amenajare şi modernizare la arena din Giuleşti, fără acordul proprietarului. Printre altele, CS Rapid îşi menţine poziţia de a interzice accesul echipei Rapid Bucureşti pe stadion pînă în momentul plăţii datoriilor pe care le are.

CITEŞTE INTEGRAL COMUNICATUL DE PRESĂ EMIS DE CS RAPID

Clubul  Sportiv Rapid Bucuresti face următoarele precizări referitoare la scrisoarea S.C. F.C. RAPID BUCURESTI S.A. din data de 25.07.2011

1. Prin ACTUL ADIŢIONAL NR.1./27.08.2008, suprafeţele închiriate clubului de fotbal s-au mărit substanţial. Prin acest act adiţional clubul de fotbal se obligă să plăteasca o chirie lunară de 1750 euro plus TVA, 50% din consumul utilităţilor şi să aducă la parametrii iniţiali de funcţionare sălile de sport din cadrul C.S.Rapid, săli care au fost dezafectate ca urmare a lucrărilor de consolidare, amenajare şi modernizare pe care clubul de fotbal le-a făcut în stadionul Giuleşti, FARA ACORDUL C.S. RAPID Bucuresti.

2. Prin adresa nr.1512/18.11.2008, clubul de fotbal recunoaşte debitele reprezentând plata chiriei şi utilităţilor şi se obligă să le achite până la data de 20.12.2008.

3. În Procesul–Verbal de conciliere din data de 30 ianuarie 2009, clubul de fotbal se angajează ca până la data de 23.02.2009 să achite integral chiria restantă pe perioada august 2008-ianuarie 2009, conform Actului adiţional nr.1/27.08.2008 şi a facturilor emise de către Clubul Sportiv Rapid Bucureşti.

4. Prin CONVENŢIA înregistrată la SC FC RAPID sub nr.44607.04.2009, clubul de fotbal recunoaşte că în temeiul contractului şi al actului adiţional sumele aferente plăţii chiriei şi utilităţilor pe perioada august 2008-ianuarie 2009 nu au fost achitate şi se obligă să le achite în perioada 15.06.2009-30.06.2009.

5. Deşi au luat la cunoştinţă de convocare, reprezentanţii SC FC RAPID Bucureşti SA nu s-au prezentat la concilierea directă din data de 26 ianuarie 2011, având drept obiect plata debitului  de 576.198,76 lei reprezentând c/val chiriei şi utilităţilor (la data respectivă) pentru folosirea stadionului Giuleşti, datorii înscrise în evidenţele contabile ale C.S. Rapid.

6. La această dată clubul de fotbal figurează ca debitor în evidenţele contabile ale C.S. Rapid cu suma de 654.207,61 lei .

7. În data de 13 iulie 2011, a avut loc o întâlnire între reprezentanţii C.S.Rapid şi S.C. F.C. RAPID Bucuresti S.A., reuniune solicitată de conducerea clubului de fotbal care a dorit să dispute (şi în actualul sezon competiţional) meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Giuleşti.

Punctul de vedere care a fost susţinut de preşedintele C.S.Rapid a fost acela că «se interzice folosirea Stadionului Giulesti de catre S.C. F.C. RAPID Bucureşti, până la achitarea de către aceasta a datoriilor pe care le are faţă de Clubul Sportiv Rapid Bucureşti şi încheierea unui nou contract de inchiriere».

8. În cadrul aceleiaşi întâlniri, clubul de fotbal a susţinut că nu recunoaşte integral sumele datorate şi s-a luat decizia să se poarte discuţii între contabilii celor două părţi pentru a clarifica divergenţele legate de datorii. Discuţiile nu au mai avut loc pentru că reprezentanţii clubului de fotbal nu au mai venit la întâlnirea programată de comun acord. 

Faţă de cele mai sus precizate, Clubul Sportiv Rapid Bucureşti consideră că a manifestat buna credinţă în derularea contractului cu clubul de fotbal şi doreşte ca echipa de fotbal să evolueze în continuare pe Stadionul Giuleşti, dar pentru aceasta clubul de fotbal trebuie să îşi achite datoriile faţă de această instituţie publică care funcţionează în condiţiile legii, din venituri proprii şi subvenţii de la bugetul de stat.

În considerarea spiritului de fair-play pe care s-a obligat să-l respecte prin afilierea la Federaţia Română de Fotbal, S.C. F.C. RAPID Bucureşti S.A.ar trebui să achite clubului polisportiv debitele pentru folosirea Stadionului Giuleşti şi să nu recurgă la sprijinul «scrisorilor deschise» cu scopul de a manipula opinia publică.

http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/george-copos-catre-mti-suporterii-rapidisti-sint-pe-strada-primiti-ne-inapoi-pe-giulesti-249000.html

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (25)
filozoful
filozoful  •  28 Iulie 2011, 13:31
Postat de forza1rapid pe 26 Iulie 2011, 18:30

Deci oameni buni cititi si va cruciti ! Copos investeste vreo 2mil . de euro in stadion dar clubul sportiv nici nu o intereseaza si ei o tin langa ca vor banii pe chirie .Pai atunci Copos sa plateasca chiria dar clubul sportiv sa se oblige sa asigure disputarea meciurilor la standarde europene s-au daca nu pot sa concesioneze stadionul pe 49 de ani ca sa stie si Copos in ce baga banii si atunci daca nu face nimic putem sa-l injuram pentru ceea ce nu face . Daca Copos refuza concesionarea , o puteti face publica si iar atunci noi putem sa-l injuram . Pana atunci Copos are dreptate si numai cei obtuzi la minte pot gandi ca FC RAPID chiar nu ar fi de buna credinta si ar prefera sa mearga in alt

CRED CA AR TREBUIE SA LE FACEM O VIZITA CELOR DE LA CS SA LE BAGAM MINTILE IN CAP :STADIONUL GIULESTI S-A CONSTRUIT,PENTRU FORBAL, DIN BANII CEFERISTILOR,IAR TERENUL ERA O LIVADA DE VISINI,PE CARE NU A CUMPARAT-O NICI UN MINISTER AL TRANSPORTURILOR.....CE AU FACUT COMUNISTII DUPA RAZBOI E ALTA TREABA,E CUNOSCUT..

maciu19
maciu19  •  27 Iulie 2011, 14:18

mda,deci vom juca pe national arena ...sunt si fraieri cei de la stadion ..cum draq sa " la parametrii iniţiali de funcţionare "stadionul ?...doamne daca eram in locul lor faceam un pact cu cei de la rosal si aducea 10 masini de gunoi ,le`o puneam la loc acolo unde am fost modernizat,dadeam varul jos dp pereti ,imi luam scaunele care le`am inlocuit si gata il "aduceam la parametrii initiali",vb lu becali (desii nu il suport) "las stadionu in paragina si plec"...ar fi cel mai fraier copos sa faca tot ce prevede acest comunicat de presa..e mai bn pe national arena ,si acolo chiar pot veni toti suporterii din bucuresti la meci ca au unde ..deci rapid va juca pe are

andrei1923g
andrei1923g  •  27 Iulie 2011, 10:56

numai in Romania se poate intampla asa ceva. Nu.mi vine sa cred k cineva contesta faptul ca un om investeste 2 mil de euro intr.un stadion inchiriat.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează