FOTBAL  »  Superliga  »  DECLARAȚII

Intenția clubului din Liga 1 care e pe val: "Pe viitor vom avea o echipă 100% românească"

Articol de - Publicat luni, 03 decembrie 2018 17:08

Președintele lui Hermannstadt, Teodor Birț, a dezvăluit că gruparea ce poartă denumirea nemțească a orașului Sibiu se va baza în viitor doar pe jucători autohtoni. Cu Chiajna au fost 9 în primul unsprezece.

FC Hermannstadt a bifat sâmbătă al 5-lea meci consecutiv fără eșec în Liga 1 și în acest moment al sezonului e mai aproape de play-off decât de retrogradare. Sâmbătă a învins-o pe Chiajna (2-1) cu 9 jucători autohtoni în primul unsprezece, singurii stranieri fiind Juvhel Tsoumou și Biel Company.

Președintele clubului, Teodor Birț, asigură că n-a fost o echipă de start făcută doar pentru Ziua Națională a României: "Asta este tendința. Am adus destui fotbaliști străini în vară, dar se pare că tot mai bine ne descurcăm cu românii noștri".

Birț a dezvăluit că intenția clubului "este ca pe viitor să se mizeze pe un efectiv sută la sută românesc".

Primul pas va fi făcut în mercato din ianuarie: "Atunci ne vom despărți de vreo cinci, șase jucători și cu excepția lui Curtean, care-i unul dintre ei, toți sunt străini". În locul lor vor fi aduși "câțiva fotbaliști cu profil ofensiv, cum ne-a cerut antrenorul Vasile Miriuță, preferabil autohtoni. E posibil să promovăm și de la academia proprie".

10 jucători străini are Hermannstadt în lot la ora actuală. Într-o lună vor rămâne doar cinci

8.230.000 €valorează lotul lui Hermannstadt pe piața transferurilor, conform transfermarkt.de

 Citește și: Aroganță sau siguranță? Rednic a dezvăluit ce are de gând să facă în cazul în care Dinamo nu intră în play-off

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
executor
executor  •  04 Decembrie 2018, 08:24

Bine ar fi să aibă și nume 100% românesc...

politehnica_iasi
politehnica_iasi  •  04 Decembrie 2018, 00:17

exact..100% romaneasca, antrenor maghiar si nume nemtesc...offf globalizarea asta

wba33
wba33  •  03 Decembrie 2018, 20:23

Pai ne merge mai bine cu romanii nostri pentru ca strainii adusi sunt praf. Ce-s cu ideile astea ? Daca fotbalistul e bun ce conteaza daca e strain ? Asta nu se uita la fotbalul mare deloc.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close