3 comentarii. Scrie și tu!

Interviu cu Urko Vera, noua senzație de la CFR: "Când nu mă voi mai enerva că pierd, voi renunța la fotbal!"

Atacantul trupei din Gruia a povestit că vrea să fie cel mai bun și când aruncă o piatră, darămite într-un meci de fotbal. ”Plăcerea de a trece de un fundaș, de a înscrie un gol nu ți-o dă nimic altceva în viață” spune spaniolul în vârstă de 30 de ani

Articol de
sambata, 23 septembrie 15:46

DIN CUPRINS:
Comparație realistă făcută de Urko Vera  între Liga 1 și primele două ligi din Spania 
 Cum se motivează pe teren unul dintre cei mai buni străini din Liga 1 în acest sezon 
 Cum se relaxează în timpul liber fotbalistul care a lăsat pe bancă nume precum Omrani, Balde și, înainte de a ajunge la Dinamo, Bokila

Urko Vera a venit de puțin timp în Liga 1, dar s-a adaptat perfect la CFR, iar golurile sale au contribuit la ascensiunea ardelenilor, care conduc deja autoritar Liga 1. Vârf de forță, 1,90 metri înălțime, bascul e cel mai prolific jucător ofensiv din lotul liderului, cu toate că se luptă pentru postul de atacant împins cu Balde și Omrani.



Interviul cu Vera s-a purtat la capătul unui antrenament fizic epuizant, însă convorbirea a scos la suprafață un tip fresh, de la care avem de învățat cu toții, indiferent cât de mult interacționăm cu fotbalul.

 Urko, ce te-a determinat să semnezi cu CFR Cluj?
Am ales acest club pentru că mi s-a vorbit frumos despre tot ce înseamnă CFR. Are deja o istorie, e cunoscut și în Europa. Încă un detaliu: voiam să plec din Spania și am căutat o nouă provocare.

 Auziseşi de CFR din cupele europene sau de unde?
Orice ar fi, eu mă uit mereu la Champions League, asta nu pierd niciodată! Mai văd câte un meci din Primera, din Segunda, din Anglia, dar Champions League îmi place cel mai mult, așa că știam că CFR a jucat acolo, știam de victoriile cu AS Roma, cu Manchester United. Sper să ajung și eu să joc în Ligă alături de noua mea echipă.

 Comparația cu La Liga

Cum vezi tu diferențele între fotbalul românesc și cel spaniol? Bineînțeles, exceptând megastarurile din LaLiga.
În Liga 1 sunt formații bune, jucători la fel, și la Cluj sunt fotbaliști extraordinar de buni. Când am jucat cu Dinamo, de exemplu, am văzut și la adversari un lot valoros, campionatul românesc chiar e la un nivel înalt! Până la urmă, cu toții, români, străini, dacă vrem să realizăm ceva important, trebuie să muncim mult, la fiecare meci.

Ești diplomat...
Cred că fotbalul din România se aseamănă cu cel din La Liga. În divizia secundă se aleargă mult, se faultează mult, sunt contacte multe, fotbal puțin. Aici e mai mult fotbal. Ca nivel... Omule, în prima ligă sunt cluburi extraordinare, precum Real Madrid, Barcelona, Valencia, Sevilla, Real Sociedad, Athletic Bilbao și Villarreal. De astea nu te atingi! De aici în jos, nivelul se poate compara cu România. Liga secundă e diferită. Poate e mai multă calitate decât aici, dar fizic e mai dură.

 La cum a pornit CFR, o mai oprește cineva?
În opinia mea, avem șanse bune la titlu. Totuși, eu nu mă gândesc la asta, ci mereu la meciul următor, la victorie. Dacă după doar câteva etape te gândești deja la titlu, nu e bine. Mai sunt multe-multe partide, se pot întâmpla destule. Facem totul cât de bine putem și la final ne uităm la clasament și vedem unde suntem. Mi se pare că e o eroare să privești acum clasamentul și să te vezi campion. E o presiune care nu ne trebuie.

14 cluburia bifat Urko în carieră până să semneze cu CFR: Santutxo, Laudio, Portugalete, Eibar B, Lemona, Athletic Bilbao, Hercules Alicante, Ponferradina, Alcorcon, Eibar, Mirandes, Jeobuk Motors, Osasuna și Huesca

"Clujul seamănă cu Bilbao, vremea e ca la Madrid"

 Ai mai avut și alte oferte din România înainte de a semna cu ardelenii?
Nu! Au fost din Spania și din alte țări.

Primele impresii despre Cluj, despre România?
Clujul e frumos, e foarte natural, ca Bilbao. Sunt foarte mulțumit, m-am adaptat imediat. Mâncarea m-a surprins plăcut. Știi, eu am jucat în Coreea de Sud, unde totul e posibil în această privință. În Cluj, viața și mâncarea sunt excelente, iar când e și răcoare afară e perfect! Vremea de aici îmi aduce aminte de Madrid, unde am jucat la Alcorcon. Cald vara și frig iarna. În Bilbao plouă mai mult.

 "Cel mai bun din istorie? Ronaldo! Brazilianul"

Cum te înțelegi cu Dan Petrescu?
Dincolo de faptul că Dan Petrescu e un antrenor bun, e și foarte inteligent. Știe cum să trateze jucătorii, face antrenamente bune, a știut să ne transmită foarte repede cum să jucăm, pentru că eram mulți fotbaliști noi și nu e ușor. Are caracter, ceea ce e necesar pentru a munci bine. E un antrenor complet, ai ce învăța de la el.

Care a fost cel mai dificil adversar pe care l-ai avut pe teren în cariera ta?
Când eram la Athletic Bilbao am jucat cu Valencia și am fost impresionat de David Silva, de David Villa și de Mata. Formidabili jucători!

Fotbalistul preferat?
Zlatan Ibrahimovici. Îmi mai plac Lewandowski și Aduriz. Eu mă uit mereu la atacanți și cel mai bun din istorie pentru mine este Ronaldo. Ronaldo brazilianul!

Cine crezi că ia Champions League, dacă tot ai zis că te uiți la această competiție?
Favorită e tot Real Madrid. Mai sunt surprize, Juventus și PSG sunt și ele candidate. Dacă PSG îl ia și pe Mbappe mai repede, are șanse mari. Pe Barcelona nu o văd să se bată anul ăsta la Ligă.

"Sunt oameni care mor de foame..."

În calitate de cetățean, nu neapărat de fotbalist, cum comentezi că un club, PSG în cazul ăsta, a plătit 222 de milioane de euro pe un jucător?
Problema asta au creat-o mai de mult Barcelona, Real Madrid, PSG, Manchester, care au plătit de la an la an mai mult, tot mai mult. Au dus totul la un nivel absurd. Sunt oameni care mor de foame, se omoară între ei, părerea mea e că banii ăștia ar putea fi folosiți mai bine! Sunt lucruri mai importante în viață decât să arunci atâția bani pe un fotbalist, indiferent cine e. Președinții care dau banii ăștia sunt de vină. OK, dai câteva milioane, hai, câteva zeci de milioane pe superstaruri, dar sumele care se vehiculează acum sunt o nebunie!

Cum te-ai caracteriza pentru cei ce nu te cunosc?
Eu iubesc fotbalul, mereu mi-a plăcut. Dacă am o calitate, este aceea că nu-mi place niciodată să pierd. La nimic! Nici când alerg, nici când joc fotbal, nici măcar când arunc o piatră. În ziua când nu mă voi mai enerva când pierd, voi renunța la fotbal! Momentan, continuu și voi face asta cât timp voi fi motivat. Plăcerea de a trece de un fundaș, de a înscrie un gol nu ți-o dă nimic altceva în viață. Să sărbătorești cu colegii... nu poți cumpăra asta cu bani.

Ce te relaxează în afara fotbalului?
Eu sunt un om liniștit. Am un câine, l-am adus aici, îmi place să merg cu el la munte, să urc pe pante, să fiu cu prietenii, să râd, să mă relaxez, să bem o bere, să ne distrăm. Sunt fericit cu puțin. E important să fii mereu fericit!

3 goluriîn 6 meciuri a reușit ibericul pentru clujeni în 392 de minute

"Aș merge în Africa, de exemplu"

Pus să facă un exercițiu de imaginație, ce-ar fi făcut în viață dacă nu ar fi fost fotbalist, Urko a oferit un răspuns deosebit: "Aș fi vrut să ajut oamenii care nu sunt bine. Eu mă gândesc mult la asta, că tot vorbeam de suma uriașă dată pe transferul lui Neymar.

Sunt oameni care au nevoie să îi ajuți și nimeni nu face asta. Aș merge în Africa, în tot felul de zone în care oamenii au nevoie de ajutor. E un gest frumos, cred că asta lipsește în ziua de azi".

Comentarii (3 ) Adaugă comentariu

xpslx  •  23 Septembrie 2017, 23:43

Pe zi ce trece dovediti ca sunteti toti mai profi.Fituica pentru invelit peste deja ii un compliment pentru voi.Pai cum sa se lupte cu Bokila cand ala-i la Dinamo?Nici sa copiati nu sunteti in stare.

haideusicfr  •  23 Septembrie 2017, 22:18

Cel mai bun atacant la aceasta ora din Romania. Si=a iesit din petic la ultimul meci era s-al arda pe laudatul Alibec /A fost schimbat ,imp[otriva cursului jocului ,e un jucator exceptional.

Cristian Baltaru  •  23 Septembrie 2017, 18:57

Un interviu interesant,cu un vârf valoros și puternic,precum este Urko Vera de la C.F.R.Cluj și care ne arată în afara fotbalului un om preocupat de problemele lumii acesteia,tot mai globalizate,din păcate.

Vezi toate comentariile (3)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase