FOTBAL  »  Superliga  »  HERMANNSTADT

Interviu cu Vasile Miriuță după ce a preluat-o pe Hermannstadt » Începe revoluția + săgeți către conducerea lui Dinamo: "Acum s-a văzut asta"

"Tati" Miriuță, la primul antrenament la Sibiu // FOTO: Ovidiu Boica (Tribuna)

Articol de - Publicat joi, 11 octombrie 2018 11:38

Vasile Miriuță a început revoluția la Hermannstadt, prima aventură după ce  aplecat de la Dinamo. Conducerea i-a cerut să evite retrogradarea, el vrea mai mult. 

"Tati" e din nou în circuit. A semnat cu FC Hermannstadt până la sfârșitul sezonului, înlocuindu-l pe Alex Pelici, și speră ca această nouă experiență pe bancă să fie una mai lungă și mai reușită decât cele de la Chiajna și Dinamo, precedentele sale locuri de muncă.

- Hermannstadt e a treia echipă pe care o preluați din mers în ultimul an și jumătate. La Chiajna și la Dinamo n-ați avut succes. Riscați din nou?
- E greu să vii după un alt tehnician, în plin sezon. Dar câteodată n-ai ce face, trebuie să riști. Vrem să muncim și ne ducem acolo de unde avem oferte. Iar mie, vă spun sincer, îmi place să reclădesc. Am găsit aici fotbaliști buni. Dar i-am văzut abătuți. În multe dintre meciurile de până acum au avut și ghinion. Trebuie să lucrez cu ei psihic, ca să-și revină. Le-am spus că luăm totul de la zero.

- Ce obiectiv vi s-a fixat?
- Să rămânem în Liga 1. Dar eu sunt ambițios și vreau să ne clasăm în primele opt. Nu mă gândesc la play-off, dar măcar să fim pe aproape. Nu va fi ușor. Mulți dintre băieți au jucat în «B», iar între «B» și prima ligă e o diferență semnificativă. Sunt și destui străini, care au venit în vară, și știți cum e cu ei. Unii se acomodează mai repede, alții mai greu.

- Mergeți mai departe cu același personal?
- Vor mai veni câțiva jucători, toți străini, pentru că români de calitate n-ai cum să aduci în această perioadă a anului. Eventual liberi de contract.

- Vă bateți la retrogradare cu Dinamo, precedenta dumneavoastră echipă...
- Îmi pare rău de Dinamo. Acum cred că s-a văzut că nu numai noi antrenorii suntem de vină pentru parcursul slab al echipei. După mine a venit Bratu, acum e Claudiu Niculescu. Ne-au înlocuit și degeaba. Va fi dificil pentru Claudiu. Cum spuneam, e greu să vii după un altul pe bancă.

- Ce le-ați spus jucătorilor la prima întâlnire?
- Le-am spus că nu voi fi niciodată prietenul lor. Voi fi alături de ei până-n pânzele albe. Dar aștept același lucru de la ei. Îi respect, îi înțeleg, voi discuta cu fiecare în parte, oricând, orice problemă ar avea.

- La niciun club la care ați lucrat până acum în țară n-ați stat, calendaristic vorbind, mai mult de un an...
- Dacă vă uitați la toți antrenorii români, veți constata că e foarte greu să reziști mai mult în fotbalul nostru. Dan Petrescu, Andone, Rednic, toți au avut probleme. Patronii nu înțeleg că nu poți să clădești ceva în doar două, trei luni. Să schimbi lucrurile peste noapte. La cluburi nu există răbdare. Sper totuși să stau cât mai mult la Sibiu. Îmi place Ardealul. Am găsit aici oameni minunați și un proiect bun. Dar știți cum e, în fotbal nu știi niciodatăMiriuță preia echipa pe locul 13, retrogradabil, cu doar 8 puncte adunate în 11 etape.    

Citește și: Obiectiv îndrăzneț setat de Vasile Miriuță la noua echipă: "Asta îmi doresc"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează