FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

INTERVIU EXCLUSIV Cornel Dinu, despre strategia lui Dinamo: "Plusăm cu niște expirați!" » Cine crede că ar trebuie să fie căpitan

Cornel Dinu a fost, la Dinamo, jucător, antrenor, președinte, iar acum este membru în Consiliul de Administrație și acționar minoritar al clubului
Cornel Dinu a fost, la Dinamo, jucător, antrenor, președinte, iar acum este membru în Consiliul de Administrație și acționar minoritar al clubului

Articol de - Publicat luni, 15 ianuarie 2018 12:29

Cornel Dinu crede că Steliano Filip este cel mai potrivit să fie căpitanul ”câinilor” cu toate că poziția din teren a fundașului nu-l recomandă pentru acest rol.

Fostul mare jucător, căpitan și antrenor al "câinilor roșii" a acceptat să analizeze pentru GSP problema banderolei de căpitan, dar și ultimele transferuri din Ștefan cel Mare.

- Mister, Steliano Filip este aproape sigur noul căpitan al lui Dinamo. Cum vi se pare?
- Napoleon a spus că fiecare soldat are în ranița sa bastonul de mareșal, dar asta nu merge și la fotbal. Nu orice jucător poate purta banderola. În acest moment, la Dinamo nu există cu adevărat o personalitate care să fie căpitan.

- Deci Filip nu e potrivit?
- Hai să zicem că personalitatea, de fapt nu personalitatea, ci prezența îl recomandă cât de cât pe Filip. Din lotul lui Dinamo, el ar fi cel mai potrivit, deși, repet, nu are nimeni de la Dinamo ceea ce trebuie să aibă un căpitan de echipă. Plus că Filip e fundaș de bandă!

- Ce legătură are poziția?
- Dragă, e bine știut faptul că armatele se conduc din mijlocul lor, și nu din flancuri! Istoria marilor cluburi arată că adevărații căpitani au provenit din centrul terenului, indiferent că vorbim de apărători sau ofensivi. Giacinto Facchetti și Philipp Lahm sunt niște excepții, care doar întăresc regula prin realizările lor. Căpitanul lui Dinamo trebuie să aibă o personalitate care să tragă după sine toată echipa către performanțe care să mulțumească istoria acestui club. Or, în actuala echipă nu există așa ceva! În mod normal, construiești echipa în jurul căpitanului, dar la noi e foarte greu în acest moment.

- A revenit și Nistor. E o lovitură pentru Dinamo?
- Foarte bine că a revenit, dar problema de fond e cu totul alta.

"Doar curente, nu strategii!"

- Care?
- Dinamo n-a avut în ultimii ani o concepție clară în ceea ce privește formarea lotului de jucători. Revenirea lui Nistor este sugestivă din toate punctele de vedere. Ne-am reîntors la fotbaliști pe care i-am dat să joace în alte părți, cum ar fi Popa, Popescu sau Olteanu, și acum Nistor. De ce a fost nevoie să renunți la Nistor, Busuladzici și Palici, care confirmaseră la mijloc? Din punct de vedere concepțional, în formarea lotului sunt mari neclarități care creează handicapuri. Antrenorii vin și pleacă, ei trebuie consultați în privința transferurilor, dar ar trebui să existe o filosofie clară și departamentul de scouting să faciliteze aceste lucruri. Până acum nu s-a întâmplat. La Dinamo au fost curente, nu strategii clare. Ba încercăm cu tineri, ba ne sucim la jucători consacrați, dar imediat îi dăm la o parte, doar ca să îi aducem înapoi. Și, desigur, plusăm și cu niște expirați.

"Rezistență în regim de viteză"

- Vă referiți la Monroy, care nu a mai jucat de șapte luni?
- Eu sper ca Monroy și Pesici să confirme! Șapte luni de pauză e un grad foarte ridicat de risc.

- Poate se pune pe picioare în cantonamentul din Cipru. Ce ar trebui lucrat cu echipa la Limassol?
- Rezistența în regim de viteză a devenit decisivă în fotbalul actual. Rapiditatea de execuție tehnică dobândită prin antrenament. Cu cât ai execuții tehnice mai rapide, cu atât te descurci mai bine în criza de timp și spațiu în care se joacă fotbalul actual. Chiar dacă un jucător e nativ lent, acesta poate crește, cu antrenamente specifice care creează reflexe. Și, nu în ultimul rând, trebuie lucrate foarte bine automatismele tactice, pe care, din păcate, foarte rar le-am văzut exprimate în concepția de joc a echipei.! Ori nu s-a insistat pe ele, ori n-au fost găsite în concordanță cu sistemul echipei și calitățile fotbaliștilor.

53 de goluriîn 454 de meciuri a marcat Dinu în Liga 1, all-time. Toate pentru Dinamo

2 titluri de campion cu Dinamo are antrenorul Dinu în palmares

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
10202925648180625
Eugen Qy  •  15 Ianuarie 2018, 20:57
Postat de chris_bu67 pe 15 Ianuarie 2018, 11:41

prietene,vezi de pintiliii al vostru cu gioalele,sau ai ochi numai pt. alții?

Ce bine de tine va n-ai prins evhipa dinamu a anilot 50-60 ! Si chiar la inceputul anilor 70, tot OSARI crunti erau. Cine rupea echipe intregi de adversari ? Doar cine i-a vazut pe viu stie, raspunsul care este: dinamu ! DECI mai studiaza fenomenul, mai intelege cauzele si apoi scrie ADEVARUL despre faultangii...

zihuatanejo
zihuatanejo  •  15 Ianuarie 2018, 19:30

Numai expirati la un club expirat, rasul Europei

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  15 Ianuarie 2018, 19:20
Postat de Radu Vasilescu pe 15 Ianuarie 2018, 16:32

Cornel DINU,UN FANTASTIC FOTBALIST,DE ANI DE ZILE ESTE,,GICĂ CONTRA,,LA TOT CE SE INTÂMPLĂ LA ,,DINAMO,,! ESTE IN PERMANENȚA RIDICOL,FARĂ INSPIRAȚIE PE FONDUL UNEI RĂUTĂTI PERMANENTE!RANCHIUNOS,DUȘMĂNOS,CARACTER ZERO!INBATRÂNEȘTE EXTREM DE URÂT! NU MERITĂ RESPECTUL ADEVĂRAȚILOR DINAMOVISTI CEL CATE CA ANTRENOR A FOST PENIBIL ATÂT LA DINAMO CÂT ȘI LA NAȚIONALĂ!CARACTER ***!

De 11 ani Dinamo nu mai este campioana. Dinu stie ce spune, nu cumva tu esti fazanul ?

Vezi toate comentariile (17)
Comentează
Close