FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA GIURGIU

Interviu exclusiv cu cel mai bun jucător al Astrei » A doborât de unul singur FCSB și anunță: "Ar fi extraordinar să câștig iar titlul" » De ce se consideră complet diferit față de Alibec

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat duminica, 05 august 2018 20:29

Albanezul Azdren Llullaku, 30 de ani, este cel mai în formă "giurgiuvean", cu două goluri și un assist în 3 meciuri. Golgeterul crede că Astra trebuia să aibă două puncte în plus și spune că echipa se poate menține în fruntea Ligii 1 dacă va fi mai atentă pe viitor.

- Azdren, Astra are o victorie și două egaluri în Liga 1. Cum ți se pare parcursul vostru?
- E bine că nu am pierdut niciun meci, dar trebuia să avem două puncte în plus.

- În ultimul meci, cu Sepsi, 1-1, i-ai dat o pasă de gol lui Buș, dar n-ați câștigat.
- La cum am jucat, meritam 3 puncte și să fim primii în clasament. Pe viitor trebuie să fim mai deștepți și să înțelegem că dacă vrem să stăm acolo, sus, nu mai putem să greșim și să facem cadou 2 puncte adversarilor.

- Când ai semnat cu Astra te așteptai să ai un start așa de bun, cu 2 goluri în 3 meciuri?
- Cunosc campionatul României și se vede.

"Aici e mai multă calitate!"

- Ce înseamnă pentru tine golul din prima etapă, prin care ați câștigat cu FCSB?
- E important că a fost golul victoriei, dar fie că vorbim de Steaua sau de altă echipă, tot 3 puncte sunt. Pentru mine n-are importanță că am dat gol Stelei, ci că am câștigat punctele.

- Cum e Astra față de echipa Gazului de când ai ieșit golgeterul României?
- La Mediaș se muncea mult, era foarte mult sacrificiu din partea tuturor, dar la Astra e mai multă calitate. Obiectivul nostru este play-off-ul în acest moment. Ce vine mai mult, în funcție de munca noastră, este bonus. Dacă rămânem concentrați, putem să realizăm tot ce ne propunem.

- Antrenorul Măldărășanu cum ți se pare, având în vedere că nu are experiență în Liga 1?
- Mie mi se pare că e un antrenor cu multă experiență. Îmi place cum gândește fotbalul, cum pregătește antrenamentele, apreciez pasiunea pe care ne-o transmite nouă, jucătorilor.

"Alibec e cel mai tehnic din Liga 1"

- Titlul de golgeter pe care l-ai câștigat în sezonul 2016/2017 e o presiune?
- Nu! Trebuie să realizăm că eu sunt jucător de bandă, nu atacant, deci nu trebuie să dau goluri în fiecare meci! Chiar dacă eu îmi doresc acest lucru și mulți așteaptă ca eu să marchez, nu sunt atacant.

- Deci transferul lui Alibec nu te-a deranjat? E posibil să te duelezi cu el pentru titlul de golgeter al echipei.
- Mă bucură faptul că a venit pentru că s-a întărit echipa. Dacă Astrei îi e bine, îmi e și mie, automat. Eu și Denis suntem diferiți din toate punctele de vedere și putem juca împreună fără probleme. El atacant și eu mijlocaș de bandă.

- Care sunt diferențele despre care spui?
- Denis este cel mai tehnic jucător din Liga 1. Are calitate cu mingea la picior. Eu am alte calități. Îmi place să atac spațiile, dar în același timp să mă și apăr, să ajut fundașul care este pe bandă cu mine.

"Nu e ușor pentru Mitriță!"

- Ce număr de goluri ți-ai propus să marchezi în acest sezon?
- Nu-mi pun obiective. Joc meci după meci, de fiecare dată încerc să dau tot ce am și la final se trage linia.

- Ce atacanți din Liga 1 îți plac cel mai mult? Cu cine te lupți în clasamentul golgeterilor?
- Colegii mei Alibec și Buș sunt foarte buni. Îmi place foarte mult și de Mitriță, de la Craiova, dar, din păcate, acum toată presiunea e pe el și nu cred că îi va fi ușor. Legat de titlul de golgeter, cum am mai spus, chiar nu mă gândesc la acest lucru!

- Care mai e situația ta de la echipa națională a Albaniei?
- Cred că dacă îmi merge bine la Astra am șanse să fiu convocat. Avem meciuri bune în septembrie și îmi doresc să merg. Este o mare mândrie pentru mine să îmbrac tricoul naționalei. 

"Astra mi-a plăcut întotdeauna pentru că are stabilitate și e un nume important în România. Sunt fericit că am venit aici!

Am câștigat campionatul în Kazahstan cu Astana, dar e ceva normal, pentru că e cea mai bună echipă de acolo. Mi-ar plăcea să iau titlul și cu Astra, ar fi ceva extraordinar!

Eu simt mândrie când mă gândesc la țara mea, de aceea fac semnul vulturului când dau gol. Nu e niciun semn de protest sau alte lucruri de genul acesta. Suntem mândri de țara noastră și atâta tot.

Azdren Llullaku

6 meciuri
a jucat Llullaku pentru naționala Albaniei

500.000 €valorează Llullaku în acest moment

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
1686525761599040
Mario Durm  •  05 August 2018, 23:46
Postat de Olteanu Marian pe 05 August 2018, 22:59

Meri ma la patron si cere-i voie sa vorbesti. Parca vad ca nu prindeti play off !

Moldoveanuleeee... ai prins glas?

389480547918592
Olteanu Marian  •  05 August 2018, 22:59

Meri ma la patron si cere-i voie sa vorbesti. Parca vad ca nu prindeti play off !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează