FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

INTERVIU Ianis Hagi e categoric înainte de noul sezon: "Asta trebuie să facă un decar! Pentru asta e judecat" » Anunță planurile de viitor: "Gândul meu este la națională!”

Articol de - Publicat luni, 09 iulie 2018 10:35

După cel mai bun sezon din cariera sa, Ianis Hagi vorbeşte despre nominalizarea în topul celor mai buni 100 de tineri jucători din lume şi despre visul de a debuta la echipa naţională

Ianis s-a întors iarna trecută la Viitorul şi a avut jumătate de sezon excelentă. Evoluţiile lui i-au determinat pe italienii de la Tuttosport să-l pună pe căpitanul constănțenilor într-un top exclusivist: cei mai buni 100 de tineri jucători din lume. Pe aceeaşi listă mai apare şi stelistul Denis Man, dar şi francezul Mbappe, italianul Cutrone, olandezul Justin Kluivert sau americanul Pulisici.

De-a lungul timpului, trofeul Golden Boy a fost câștigat de nume mari din fotbalul mondial, printre care s-au numărat Messi, Aguerro, Pogba și Rooney.

- Ianis, cum ai primit vestea acestei nominalizări în topul celor mai buni 100 de tineri jucători?
- Sunt foarte fericit. E doar un început și sper să fiu cât mai des în astfel de topuri și să mă lupt pentru a câștiga trofee. Sunt fericit că nu sunt singurul român, și Denis Man a făcut un sezon bun. Avem o generaţie bună.

- Cum a fost revenirea la Viitorul?
- Mi-am dorit mult să joc și m-am adaptat rapid pentru că îi știam pe băieți. Până la urmă, m-am întors acasă. Când am plecat, doar ce se încheiase sezonul în care noi pur și simplu am explodat. Am trecut de la lupta pentru un loc în play-off la a fi an de an în duelul pentru podium. Acum echipa este mult mai matură, joacă altfel meciurile, se simte că a fost campioană. Pretențiile sunt mai mari și sper ca și sezonul acesta să continuăm pe aceeași linie.

- Golurile și pasele tale au făcut diferența în multe momente.
- Îmi știam rolul de când am venit. Asta trebuie să facă un decar, să facă diferența. Goluri și pase decisive, pentru asta este judecat, pentru asta este adus la echipă. Punctele adunate sunt însă meritul întregii echipe. Am jucat ca o echipă, ne-am apărat foarte bine și am primit foarte puține goluri.

- Ai resimțit presiunea?
- Știu că este o presiune în plus față de ceilalți, dar știu cum să o gestionez. Mă motivează, mă face să munceasc și mai mult. Pentru mine, această presiune este un plus.

- Viitorul are o echipă și mai tânără decât în sezoane precedente.
- Acesta este obiectivul clubului, să promoveze cât mai mulți jucători din Academie și să le dea șanse celor tineri. An de an, mai ales vara, se schimbă mult lotul. Este o perioadă de câteva luni până ne adaptăm, dar în final suntem mereu sus în clasament, mereu în play-off și mergem de fiecare dată în cupele europene.

- Apropo de cupele europene. Vă poate pune probleme o echipă din Luxemburg?
- Niciun meci din cupele europene nu este ușor, dar mergem în Luxemburg doar cu gândul de a câștiga. Apoi, țintim același lucru pe teren propriu. Normal, cel mai important este să ne calificăm.

- Naționala de tineret a rămas fără antrenor. Sunt afectate șansele de calificare?
- Ne așteaptă două meciuri importante și dacă reușim să scoatem cel puțin 4 puncte, devenim favoriți la calificare. Clar, va fi foarte greu în Portugalia, dar nu avem voie să pierdem, dacă vrem să mergem mai departe. Sper să încheiem campania această chiar mai bine decât am început-o. Orice antrenor vine va găsi un grup unit, dornic să facă performanță.

- Ce obiective ți-ai fixat pentru noul sezon?
- Sper să-mi depășesc performanțele din sezonul trecut, să joc și mai bine și să devin un jucător important al echipei naționale. Nu comentez deciziile selecționerului, dar gândul meu este la națională și performanțele îmi dau încredere. 

1.500.000 €este cota lui Ianis Hagi pe transfermarkt.com

4 goluriși 2 pase decisive a adunat căpitanul Viitorul în play-off

"Când îmi place ceva, sunt dedicat sută la sută. Și asta îmi place de mic, să joc fotbal. De ce să nu fiu cu zâmbetul pe buze când fac ceea ce-mi place? Mă simt din ce în ce mai bine fizic și abia aștept să înceapă noul sezon" Ianis Hagi, atacant Viitorul

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
de_pe_tarnave
de_pe_tarnave  •  09 Iulie 2018, 10:59

Ce mai importanta informatie din articol e aceea ca Burleanu nu a gasit un inlocuitor lui Isaila la nationala de tineret. Profesionalism, monser!! Restul e cancan.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează