FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB

DINAMO - FCSB. Aruncat în groapa cu lei! Ce arbitru va conduce Derby de România din semifinalele Cupei » Suspendat 4 luni după ce a distrus un meci de titlu al „roș-albaștrilor”

Dinamo și FCSB se întâlnesc joi seara, în prima manșă din semifinalele Cupei României. +31   FOTO
Dinamo și FCSB se întâlnesc joi seara, în prima manșă din semifinalele Cupei României.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 iunie 2020 21:41 / Actualizat miercuri, 24 iunie 2020 22:14

Dinamo și FCSB se întâlnesc joi seara, în prima manșă din semifinalele Cupei României. Istvan Kovacs (35 de ani), unul dintre cei mai valoroși arbitri români, va fi la „centru” în disputa din „Ștefan cel Mare”.

  • Dinamo – FCSB se joacă joi, de la 20:00, în turul semifinalelor Cupei României. Partida va fi liveTEXT, VIDEO și FOTO pe GSP.RO și în direct pe Look Plus, TV Digi Sport și TV Telekom Sport.

Dacă Horațiu Feșnic a condus ultimul duel direct din campionat, a venit rândul lui Istvan Kovacs să fie trimis să arbitreze derby-ul orgoliilor din fotbalul românesc. Arbitrul din Carei va fi ajutat la cele două tușe de Vasile Marinescu și de Ovidiu Artene, în timp ce Cătălin Popa va fi rezervă.

Astfel, Kovacs va ajunge să conducă cel de-al șaselea derby din carieră. Nicolae Rainea, considerat cel mai important arbitru român all-time, a arbitrat doar 4 ciocniri între cele două rivale.

Incident cu Florinel Coman 

Kovacs a fost implicat în septembrie 2019 într-un moment extrem de rar întâlnit pe stadioanele de fotbal. A oficiat la Craiova - FCSB 0-1, iar la o fază la care a dictat simulare la o cădere a lui Florinel Coman, Istvan a fost enervat de protestele fotbalistului, căruia i-a strigat de două ori: „Dispari!”. De atunci, cei doi s-au mai întâlnit, iar Kovacs susține că a fost dat uitării acel incident. 

„Am clarificat cu jucătorul, am avut puterea să îmi recunosc greşeala, cu siguranţă nu o să se mai repete. M-a prins într-un moment în care nici eu nu eram foarte liniştit, nici el nu era foarte liniştit, după aia ne-am întâlnit, nu sunt probleme”, a declarat Istvan la Telekom Sport.

Becali, amendat fiindcă l-a făcut țăndări

Patronul FCSB a primit o sancțiune financiară din partea FRF, în toamna anului trecut, din cauza unor declarații pe care le-a făcut la adresa lui Istvan. După meciul FCSB - Dinamo 1-1, Gigi l-a găsit vinovat pe arbitru, despre care a spus că "n-am câștigat acest meci doar fiindcă n-a vrut Kovacs". Comisia de Etică de la Casa Fotbalului a fost sesizată de Comisia Centrală a Arbitrilor și l-a amendat cu 10.000 de lei pe Becali.

Promovat de UEFA La finalul anului trecut, Kovacs a primit o veste fantastică. UEFA l-a promovat în cea mai bună categorie a arbitrilor europeni, Elite, acolo unde se află un alt român, Ovidiu Hațegan. Este nivelul la care au acces doar cei pe care forul de la Nyon îi ia în calcul pentru a conduce jocurile de Champions League, fazele finale din Europa League și turneul final al Campionatului European. Sunt 28 de arbitri în Elite, iar în afara României, doar alte 5 țări mai au câte doi „centrali”. Germania e singura cu 3 reprezentanți. În această săptămână, Kovacs a participat la cursurile UEFA, care au avut loc în Spania, la Mallorca.

Suspendat 4 luni pentru manieră contra FCSB! 

Istvan Kovacs a produs, acum 5 ani, un imens scandal după prestația pe care a avut-o în meciul ASA Tg. Mureș - FCSB 1-0. A avut nu mai puțin de 5 greșeli grave, toate împotriva roș-albaștrilor. După acel joc, Kovacs a fost suspendat de Comisia Centrală a Arbitrilor nu mai puțin de 4 luni! Multă vreme după acel joc, mai bine de 2 ani, "centralul" din Carei n-a mai oficiat partide ale celor de la FCSB!

Costică Vâlcea: "Vorbea mai mult limba maghiară" 

În urmă cu mai mulți ani, fostul președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, făcea câteva dezvăluiri-bombă despre Istvan Kovacs. "Eu l-am descoperit, mi-a plăcut ca arbitru, însă din cauza faptului că el vorbea mai mult limba maghiară, la testele teoretice nu se descurca bine. Eu am insistat să trec peste acest deficit al lui pentru că am zis că are calități native, fizice în special, pentru a deveni un bun arbitru". Kovacs s-a apărat atunci și a spus: "Vreau să vă întreb: cum mi-am luat bacalaureatul în acest caz? Și să vă mai spun ceva. La liceu aveam întotdeauna note mai mari la română decât la maghiară!".

+27 FOTO

VIDEO. Cum arată gazonul din Ștefan cel Mare înaintea partidei din Cupa României contra celor de FCSB

Citește și alte știri despre Dinamo - FCSB: 

DINAMO - FCSB. Verdict dur înaintea „șocului” din Cupă: „Jucătorii lui Dinamo sunt slab pregătiți!”

DINAMO - FCSB. Adrian Mihalcea recunoaște tensiunile din vestiar: „Au fost discuții bărbătești”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (25)
ertyuiop
ertyuiop  •  25 Iunie 2020, 14:47
Postat de Soos Vilmos pe 25 Iunie 2020, 09:48

"Derby de Romania" intre locul trei si o candidata la retrogradare , asta ne arata in ce hal a ajuns fituica numita gsp.

E tocmai derby de Romania pt ca urmareste un palmares all-time, nu e un simplu derby de etapa ! Cifrele victoriilor din campionat si cupa stau marturie, 26-18, 22-13!

983732924972315
Soos Vilmos  •  25 Iunie 2020, 09:48

"Derby de Romania" intre locul trei si o candidata la retrogradare , asta ne arata in ce hal a ajuns fituica numita gsp.

emil1986
emil1986  •  25 Iunie 2020, 08:55
Postat de 1.epic.drama pe 25 Iunie 2020, 08:47

Istvan Gigi Kovacs

La doctor baietas, la doctor!

Vezi toate comentariile (25)
Comentează