FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL

Jucătorii Petrolului au fost scoși de pe „Ilie Oană”! Acuzații dure la adresa lui Vivi Răchită: „Niciodată nu îți vei pune mâinile libidinoase pe clubul nostru” + Culisele „scurtcircuitelor” dintre club și autoritățile locale

Deși Petrolul e sus în Liga 1, pe 6, loc de play-off, la Ploiești nu e deloc liniște. Un nou episod inflamabil s-a petrecut în această după-amiază, când un grup de jucători ai
Deși Petrolul e sus în Liga 1, pe 6, loc de play-off, la Ploiești nu e deloc liniște. Un nou episod inflamabil s-a petrecut în această după-amiază, când un grup de jucători ai "găzarilor" urma să facă antrenamnet pe "Ilie Oană".

Articol de - Publicat luni, 27 noiembrie 2023 20:45 / Actualizat luni, 27 noiembrie 2023 22:02

Deși Petrolul e sus în Liga 1, pe 6, loc de play-off, la Ploiești nu e deloc liniște. Un nou episod inflamabil s-a petrecut în această după-amiază, când un grup de jucători ai „găzarilor” urma să facă antrenament pe „Ilie Oană”. Era vorba despre cei care rataseră ședința de pregătire de dimineață, ce avusese loc pe o altă bază.

Preparatorul fizic Carlos Mendez pregătise totul, pusese copete, jaloane și alte materiale pe teren. Antrenamentul n-a mai avut loc pentru că, susțin surse din cadrul echipei, „a venit Vivi Răchită și când i-a văzut, l-a informat pe directorul arenei, Irinel Burghelea, care i-a scos de pe teren. S-au dus și s-au pregătit la sală”. 

Burcă pleacă de la Dinamo » Premieră în România: Ovidiu își alege succesorul + Cu cine vrea Red&White să oprească valul de „hate”
DINAMO
Burcă pleacă de la Dinamo » Premieră în România: Ovidiu își alege succesorul + Cu cine vrea Red&White să oprească valul de „hate”

Incidentul a fost dezvăluit ulterior pe pagina de Facebook a Peluzei I "Ilie Oană", unde s-a postat un mesaj în care se preciza, referindu-se la Valeriu Răchită, că „gesticulând și fiind vehement, această entitate a interzis antrenamentul echipei noastre. Cu ce drept? În continuare ești «persona non-grata» pentru noi. Niciodată nu îți vei pune mâinile libidinoase pe clubul nostru. Ai fost, ești și vei rămâne un nimic".

Valeriu Răchită: „Nici nu aveau hârtie să se poată antrena pe teren”

La rândul său, Valeriu Răchită, acum antrenor la CSM Ploiești, clubul care administrează stadionul „Ilie Oană”, a explicat: „Nu i-am oprit eu să facă antrenament. Sunt invenții ale celor din galerie, care mă tot atacă. Adevărul este altul. 

Sâmbătă, pe ploaie, a doua zi după meciul câștigat de Petrolul cu FC Botoșani, jucătorii nefolosiți sau cei care jucaseră mai puțin au avut un antrenament pe stadion. Au făcut târziu o hârtie, că vor intra doar pe marginea terenului, dar au făcut pe tot terenul. Iar azi, nici măcar n-au făcut respectivul document. 

Au transmis doar verbal că niște jucători vor face alergare pe marginea terenului. Dar ei erau la mijlocul gazonului și deja instalaseră materialele pe tot terenul. Normal că directorul Burghelea nu le-a dat acceptul să intre pe terenul de joc. Fiecare acțiune de pe stadion trebuie anunțată și aprobată, pentru că se contabilizează."

„N-au plătit chiria la stadion de peste un an”

În continuare, Răchită a detaliat: „Lumea nu știe, dar clubul privat ACS Petrolul 52 este ajutat din plin de Primărie. Și nu doar cu stadionul. Au o chirie preferențială, de numai 2.000 de euro pentru fiecare meci oficial jucat aici, pentru că este echipa orașului. Și cu toate astea, nu au achitat banii pentru partidele jucate aici de peste un an. Li s-au reeșalonat restanțele acestea. 

La fel e și cu contractul de cesiune a mărcilor și siglelor, care aparțin Primăriei Ploiești. Acum, în decembrie, se termină înțelegerea pe ultimii doi ani, însă ei n-au achitat nimic. Au o altă datorie de 288.000 de lei pe care, recent, Consiliul Local a acceptat să o amâne iar. 

Iar Petrolul, un ONG privat, ar urma să plătească în 24 de rate lunare, de acum înainte. Ei aveau hârtie să se antreneze pe tot terenul abia pentru joi. Iar documentele către CSM sunt importante, fiindcă pe baza lor se stabilește cât au de plată pentru diferitele acțiuni pe care le desfășoară aici".

Nu era un antrenament clasic, ci unul opțional. Doi jucători, care rataseră ședința de pregătire de dimineață, fiindcă fuseseră să-și rezolve documentele pentru a putea merge în cantonamentul din Turcia, din pauza de iarnă, au vrut să facă ceva suplimentar. Au făcut la sală, nu a fost nicio problemă
Florin Pîrvu, antrenor Petrolul

Nu domnul Răchită mi-a zis, ci domnul Cristian Nica, șeful bazei, m-a anunțat că cei de la Petrolul sunt pe teren. Apoi m-a sunat de la ei Claudiu Tudor, să-mi spună că sunt doar doi jucători și că vor face numai alergare pe marginea terenului, unde se încălzesc rezervele la meci. Le-am zis că pot să alerge acolo. Nu i-am trimis eu la sală
Irinel Burghelea, directorul arenei „Ilie Oană"

Eu abia am fost numit în funcție. Nu știu ce datorii are Petrolul la arenă. Dar la orice acțiune pe care o fac la stadion, trebuie să trimit documente la contabilitate, pentru că se plătește tot. Azi am facturat echipei numai folosirea vestiarului la venire și la plecare, fiindcă s-au antrenat de dimineață în altă parte, aici doar s-au schimbat și au plecat apoi cu autocarul lor
Irinel Burghelea, directorul arenei "Ilie Oană"

Citește și:

Noi transferuri la CFR Cluj în pauza de iarnă » Conducătorii ardelenilor și-au dezvăluit planurile: „Lucrăm deja la asta!”
CFR CLUJ
Noi transferuri la CFR Cluj în pauza de iarnă » Conducătorii ardelenilor și-au dezvăluit planurile: „Lucrăm deja la asta!”
FCSB, la un pas de un eșec major » 10 cazuri celebre în care roș-albaștrii și-au luat „țeapă” la fel
FCSB
FCSB, la un pas de un eșec major » 10 cazuri celebre în care roș-albaștrii și-au luat „țeapă” la fel

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (10)
Mandpv
Mandpv  •  28 Noiembrie 2023, 10:16
Postat de titiduru22 pe 27 Noiembrie 2023, 22:47

Revolta chiriasilor care sunt restantieri :)))

Au aparut lingaii acestui inept, rachita...asta care de cand respira pe langa volosievici ,se crede mare manager, anterior, nutritionist, femeie de serviciu, si in ultimul timp, mare politician...

mogosoaia
mogosoaia  •  28 Noiembrie 2023, 09:44

Si astia-s tot atat de "traditie" ca mai toate cluburile din Romania...

Mandpv
Mandpv  •  28 Noiembrie 2023, 08:11
Postat de titiduru22 pe 27 Noiembrie 2023, 22:47

Revolta chiriasilor care sunt restantieri :)))

Stadionul este construit din banii ploiestenilor, exclusiv ai lor!!!Restul stadioanelor fin Tara, care nu-s private, gen cel al CFR Cluj, sunt din bani de la bugetul Romaniei. Asa ca acest *** pe nume rachita,sa-si vada de smecheriile lui, cu primarul volosievici,un Lolek si Bolek ploiesteni....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează