FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Julio Baptista la CFR Cluj // UPDATE Șocul zilei vine din Gruia: doi fotbaliști ex-Real Madrid, dintre care un fost "galatic" din perioada lui Zidane, la CFR Cluj! Primul fotbalist prezentat deja

FOTO: Guliver/GettyImages +9   FOTO
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 17 august 2018 11:21

După calificarea în play-off-ul Europa League, CFR Cluj face 2 mutări surprinzătoare: Julio Baptista "Bestia" (36 de ani), fostul mijlocaș ofensiv al lui Real Madrid de la mijlocul anilor 2000, e azi la vizita medicală, iar portarul Jesus Fernandez (30 de ani), și el ex-Real, a semnat deja cu campioana!

14:50

poza prezentare jesus

Portarul Jesus Fernandez a fost prezentat deja oficial la CFR Cluj și a pozat cu tricoul campioanei, alături de președintele Iuliu Mureșan. Nicio veste oficială până în acest moment în privința lui Baptista. 

Vom reveni cu detalii!

------------------------------

Știre inițială: 

Baptista, trecut pe la Sevilla, Real Madrid, Arsenal și Roma, este la Cluj și azi va face vizita medicală pentru a semna cu campioana CFR, potrivit TV Digi Sport.

Surse GSP informează că mijlocașul ofensiv este în România de joi. 

Contactat pentru a confirma subiectul, Iuliu Mureșan nu a vrut să dea detalii. "Sunt doi jucători care fac acum vizita medicală, un portar și un jucător de atac. Nu vreau să dau mai multe detalii. Vorbim după ce se face vizita medicală", a declarat președintele clujenilor. 

Portarul la care s-a referit Mureșan este Jesus Fernandez (30 de ani), fost la Real Madrid între 2010 și 2014, perioadă în care a prins 2 meciuri la echipa mare. A mai jucat la Numancia, Levante și Granada, iar în această vară a devenit liber de contract. Fernandez vine după scandalul intern din Gruia, între conducere și Arlauskis. 

În 2014, Real Madrid deținea 50% din drepturile lui Fernandez și dacă Levante îl vindea fără acordul lui Real, galacticii urmau să primească 50 de milioane de euro drept despăgubiri. 

La Real Madrid, în 2012, portarul avea un salariu brut de 450.000 de euro pe sezon. Îl al treilea an, salariul a crescut la 467.000 de euro brut.

jesus

În echipa galatică a Realului

În urmă cu 13 ani, Julio Baptista era unul dintre cei mai apreciați jucători brazilieni. În 2005, Real îl cumpăra pentru 20 de milioane de euro, de la Sevilla. Baptista a bifat 77 de meciuri la Real, marcând 13 goluri.

Echipa-tip a Realului când Baptista era legitimat:

 Casillas - Sergio Ramos, Helguera, Cannavaro, R. Carlos - Beckham, Zidane, Guti (Baptista), Robinho - Raul, Ronaldo

gettyimages 55738657

"BESTIA" N-A MAI JUCAT DIN OCTOMBRIE 2016!

Ulterior perioadei Real Madrid, jucătorul crescut la Sao Paulo a mai evoluat la Arsenal, AS Roma, Malaga, Cruzeiro și Orlando City.

7.500de dolari pe lună câștiga Baptista în SUA din salariu. Avea însă stipulate bonusuri de performanță care îl puteau duce la 500.000 de dolari pe an

Baptista a jucat ultimul meci oficial pe 23 octombrie 2016, Orlando City - DC United, dar în vara anului trecut spunea pentru Sky Sports că nu se consideră un fotbalist terminat. 

"Nu sunt terminat încă. Agentul meu îmi caută echipă. Simt că mai pot juca. Sper să se întâmple asta. Poate va fi Spania, poate va fi China".

Apoi, la câteva luni distanță, în martie 2018, Baptista a oferit un nou interviu, în care lua în calcul retragerea: "După experiențele de la Cruzeiro și Orlando City m-am întors în Spania să îmi găsesc echipă. N-a apărut însă vreo oportunitate bună pentru mine. Mă antrenez în continuare, dar nu mă mai gândesc să joc. Ce o să fac după ce mă retrag? Fotbalul e viața mea, probabil că o să fac altceva, dar o să rămân în această lume". 

25.000.000 €a fost cea mai mare mare cotă a lui Baptista, în februarie 2005

2
trofee are Julio Baptista la Real Madrid: Campionatul și Cupa în sezonul 2007-2008


În acestă vară, la CFR Cluj s-a vorbit și despre transferul lui Michael Essien, 35 de ani, fost la Chelsea, dar fostul antrenor Iordănescu jr. l-a refuzat pe motiv că ar fi prea bătrân. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (27)
spinoza
spinoza  •  18 August 2018, 15:07

Ciorbao reincalzitao!

ray51
ray51  •  18 August 2018, 09:52

INTARIRI pentru ... Dudelange. Sa mori nu alta. Asta ca sa fiu rau. Ca sa fiu bun as zice ca e bine ca se fac achizitii, dar mai multa atentie ca CFR-ul risca sa se transforme in ... centru de pensionare.

749913671784643
Razvan Marcel  •  17 August 2018, 20:43

Oricare portar ca CFR nu are portar.A pierdut calificare cu Malmo pe gafa lui portarului.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează