FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - CFR CLUJ 1-0

La 21 de ani a bifat primul meci la profesioniști » Cum i-a surpris Hagi pe toți în meciul Viitorul - CFR Cluj

Articol de - Publicat luni, 23 octombrie 2017 14:37

Ghanezul Kofi Twumasi, 21 de ani, a jucat în Viitorul - CFR Cluj, 1-0, primul său meci din istorie la o echipă de fotbal, până acum evoluând doar în partidele colegiilor din America.

Gică Hagi a surprins pe toată lumea la partida contra liderului când pe foaia de joc a apărut mijlocașul Kofi Twumasi. Mai mult, tehnicianul campioanei a decis să-l și trimită pe teren în minutul 73, în locul lui Vână.

În vârstă de 21 de ani, Twumasi a venit în România de câteva luni, dar până acum a evoluat doar pentru echipa a doua a Viitorului, acolo unde a avut evoluții foarte bune. A fost monitorizat de Hagi, iar acum două săptămâni tehnicianul a avut o discuție cu ghanezul, care are și cetățenie americană.

"Kofi a venit prin iulie la Constanța, iar de atunci a avut parte de un program special de pregătire. A jucat pentru echipa a doua a Viitorului, unde a avut evoluții bune, a muncit mult și a crescut foarte mult. A ajuns la Constanța după ce Hagi a avut o discuție cu Liță Dumitru. Fostul mijlocaș l-a urmărit în mai multe meciuri din colegiile din Statele Unite și crede că are calități care-l să ajute pe Hagi la Viitorul", spun oameni din interiorul Academiei.

Kofi a jucat 17 minute cu CFR Cluj, iar la finalul partidei a fost lăudat de Hagi. Cei doi au avut o discuție scurtă după fluierul de final, urmând să existe o analiză detaliată a jocului fotbalistului de 21 de ani.

"Este un jucător care va crește foarte mult! Un jucător care a tras din greu timp de cinci luni la echipa a doua. A venit în probe, dar i-a plăcut lui Hagi, i-a făcut un program special și acum l-a debutat în Liga 1. Are o condiție fizică bună, aleargă incredibil de mult. Un jucător care are un joc bun de picior, pasează bine, are execuții care pot impresiona. O să crească mult", îl laudă cei din Academie. 

"Sunt fericit, dar mai avem mult de muncit! Am jucat mai direct, ne-am adaptat la adversar. Creştem! Formăm un grup bun. Luăm fiecare meci în parte. Obiectivul nostru e să rămânem în prima ligă, să promovăm tineri şi să resuscităm jucători" Gheorghe Hagi, antrenor Viitorul

"Gică aduce mulţi copii, îi învaţă să joace fotbal de când sunt mici. Au o idee de joc, ştiu toţi ce trebuie să facă, indiferent că joacă un jucător de 17 ani, 19, 15 sau 16. Ăsta e un atu foarte mare" Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează