FOTBAL  »  Superliga  »  UTA ARAD - FCU CRAIOVA

Rezultat important pentru Dinamo în UTA Arad - FCU Craiova

UTA Arad - FCU Craiova, foto: Bogdan Cioară +14   FOTO
UTA Arad - FCU Craiova, foto: Bogdan Cioară

Articol de , , , - Publicat luni, 06 mai 2024 19:46 / Actualizat marti, 07 mai 2024 11:00

UTA Arad - FCU Craiova s-a terminat cu victoria clară a gazdelor, scor 3-1, în etapa #8 din play-out.

Într-o atmosferă de sărbătoare degajată, liberă de gânduri și alte obiceiuri stresante, pe stadionul „Francisc von Neuman”, UTA a dorit să-și ia rămas bun de la propriul public, în acest sezon, cu o victorie meritată, pe fond de crâmpeie zdravene de fotbal, în semn de muncă bună.

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe
PLAY-OUT
Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

Cronică de George Nistor: UTA - FCU Craiova 3-1. Mircea Rednic salută galeria și promite pentru sezonul viitor

Un sold-out pe placul lui Mircea Rednic, cu palmele până la jumătate în buzunare, respirație puternică din plămânii oxigenați, fără grija punctelor. Exact cum îi place „Puriului” să se gudure cu fața la fotbal.

De partea cealaltă, FCU Craiova s-a deplasat încrezătoare la Arad după victoria obținută cu efort considerabil în fața Universității Cluj, în speranța că va „suda” șase puncte de salvare. Avea să fie doar un miraj, ușor de preconizat încă din primele minute, când „Bătrâna Doamna” a început să dea tonul.

Rareș Pop, pericol public în UTA - FCU Craiova

Problemele defensive ale formației lui Eugen Trică au ieșit la suprafață pentru prima dată în minutul 6, atunci când UTA, poate singura echipă din partea de jos a clasamentului cu atac de play-off, și-a arătat colții.

Centrarea lui Ezekiel din flancul drept l-a găsit perfect pe Luckassen pentru deschiderea scorului după o fază la care Compagnucci, poziționat în axul apărării, este păcălit printr-o demarcare falsă a adversarului său direct.

Problemele s-au ținut lanț până la jumătatea primei reprize. Omondi a ajutat și el atacul, iar Rareș Pop, curajos în a dribla, a apărut în repetate rânduri la finalizare. Tânărul jucător împrumutat de la Rapid a dublat avantajul (31') după o pasă pe jos a lui Trif, în fața porții, la care Lacroix a avut din nou un plasament eronat.

Doar Gurău nu te scoate din hău

La fel ca până acum, FCU Craiova nu a ieșit nici în penultima etapă din păcatul de a nu fi o echipă. Jucătorii ei, chiar dacă au demonstrat o tehnică bună de-a lungul timpului, nu se ajută și așteaptă pase fără să se caute și să comunice. Un sindrom pe care nici sacrificiul nu l-a putut anihila.

Dacă Bauza a fost mai mult preocupat să simuleze, introducerea lui Bahassa, cu câteva minute înaintea pauzei, a produs ceva mai multă fantezie, însă nu constructivă.

S-a tradus prin mai multe mingi pentru Vladislav Blănuță, aflat tot timpul cu spatele la poartă, și pase scoase la șuturile lipsite de energie ale lui Baeten și Albu.

Chiar dacă problemele cu ieșirile pe centrări au fost evidente, Ionuț Gurău s-a remarcat prin intervenții bune la încercările lui Omondi.

UTA are fundași centrali pentru sezonul viitor

În repriza secundă, Rednic a schimbat pentru a nu risca tabelă închisă, pe fondul confortului de două goluri. A schimbat benzile, astfel că Micovschi i-a luat locul lui Vulturar, în timp ce Joao Pedro și-a primit șansa în locul lui Rareș Pop.

Suflul nou a dus la 3-0. Portughezul nou intrat a profitat în minutul 66 de o respingere greșită și a transformat simplu, perpendicular pe poartă.

Din tot amalgamul de jucători testați în meciuri grele și pe puncte importante pierdute, antrenorul celor de la UTA a găsit un cuplu de fundași centrali care pot da stabilitate pentru un sezon mai bun: Stolnik - Conte. Cei doi s-au înțeles aproape din priviri și se înlănțuie bine în sarcini.

Ca o amăgire de final, Ibrahim, de la oaspeți, a fost cel care a înscris golul de onoare al Craiovei (87'). O trezire târzie, dar care nu deschide ochii mari.

Se termină 3-1 și urmează ultima etapă a sezonului, cea în care balonul de săpun devine mult prea greu. Pentru unii, ce a fost vis se transformă în coșmar, iar pentru ceilalți sunt doar emoții.

În urma acestui rezultat, FCU Craiova rămâne pe ultimul loc în campionat cu 22 de puncte. Dinamo are același punctaj și ocupă penultima poziție în clasament (15), tot retrogradabilă direct.

Locurile de baraj la finalul rundei a 8-a din play-out sunt ocupate de Poli Iași (locul 14, 24 de puncte) și FC Voluntari (locul 13, 24 de puncte).

Clasamentul play-out-ului din Superligă:

Notele GSP după UTA Arad - FCU Craiova 3-1:

UTA Arad: Iacob 6 - Căpușă 6, Conte 7, Stolnik 7, Trif 7 (70' D. Costa Rodrigues 6) - Vulturar 6 (58' Micovschi 6), C. Mihai 6 (88' Calota), Omondi 7 - Imoh Ezekiel 7, K. Luckassen 7 (88' Iurasciuc), R. Pop 7 (57' Joao Pedro 7)
Antrenor: Mircea Rednic 7

FCU Craiova: Gurău 7 - Negru 5 (46' Mascarenhas 6), Compagnucci 4, Lacroix 4, Padula 4 - V. Pop 5 (58' Van Durmen 5), V. Achim 5 (46' Chițu 4), D. Albu 6 - Baeten 6, Blănuță 6, Bauza 4 (69' Ibrahim 6)
Antrenor: Eugen Trică 4

Arbitru: Moroiță Andrei 7 / A1: Ghinguleac Radu Adrian 7, A2: Cerei Alexandru 7

UTA Arad - FCU Craiova 3-1

UTA Arad - FCU Craiova, în etapa #8 din play-out / Foto: Bogdan Cioară
UTA Arad - FCU Craiova, în etapa #8 din play-out / Foto: Bogdan Cioară
UTA Arad - FCU Craiova, în etapa #8 din play-out / Foto: Bogdan Cioară
Lovitura de începere a meciului este exeutată de Francisc Tisza, antrenor de sub bagheta căruia au ieșit o mulțime de fotbaliști, printre care îi enumerăm pe Huțan, Panin, Botiș, Todea, Ciubăncan, Mărginean, Cl. Drăgan / Foto: Bogdan Cioară
UTA Arad - FCU Craiova, în etapa #8 din play-out / Foto: Bogdan Cioară
+10 FOTO
  • Au marcat: Luckassen (6'), R. Pop (31'), Joao Pedro (66') / Ibrahim (87')
  • 10.800 de spectatori au fost prezenți la meci
  • Click AICI pentru statistici

UTA Arad - FCU Craiova, echipele de start:

UTA Arad (4-3-3): Iacob - Trif, Conte, Stolnik, Căpușă - Vulturar, C. Mihai, Omondi - Imoh Ezekiel, K. Luckassen, R. Pop
Rezerve: Kucher, D. Costa Rodrigues, Micovschi, Stahl, A. David, Iurasciuc, Tudorie, Joao Pedro, Calota, Adrian Dragoș
Antrenor: Mircea Rednic

FCU Craiova (4-3-3): Gurău - Negru, Compagnucci, Lacroix, Padula - V. Pop, V. Achim, D. Albu - Baeten, Blănuță, Bauza
Rezerve: M. Enache, Mascarenhas, Kvakic, Lekiatas, Dragu, Van Durmen, Blidar, Bahassa, Sidibe, Chițu, Ibrahim
Antrenor: Eugen Trică

Arbitru: Moroiță Andrei (Ploieşti - Prahova) / A1: Ghinguleac Radu Adrian (Bucureşti - Bucureşti), A2: Cerei Alexandru (Cluj-Napoca - Cluj)

Arbitru VAR: Fesnic Horațiu Mircea (Cluj-Napoca - Cluj) / Arbitru AVAR: Lucaciu Doru Claudiu (Cluj-Napoca - Cluj)

Stadion: Arena „Francisc Neuman” (Arad - Arad) Obs. arbitri: Șovre Octavian (Satu Mare - Satu Mare)

UTA și FCU Craiova, obiective total diferite

Cu un stadion plin, Mircea Rednic va încerca să-și conducă echipa spre victorie pentru a-și consolida primul loc în play-out. Dinamo ar putea primi un mare sprijin din partea fostului antrenor în cazul în care arădenii se vor impune. De cealaltă parte, FCU Craiova este pe 15, cu 22 de puncte, și tremură pentru rămânerea în Superliga.

Trupa lui Mircea Rednic își propune să câștige play-out-ul. UTA este pe 7, primul din această fază a campionatului, cu 34 de puncte, însă nu va putea participa la un potențial baraj de Conference League pentru că nu are licență de Europa. Sub comanda lui Rednic, UTA are 4 victorii, 2 egaluri și o singură înfrângere în acest play-out.

De cealaltă parte, FCU Craiova trebuie să obțină cel puțin un punct pentru a spera în continuare la salvarea de la retrogradare. Trupa lui Eugen Trică este pe 15, cu 22 de puncte, la egalitate cu Dinamo. Totuși, dacă s-ar încheia acum campionatul, oltenii ar fi peste „câini” ținând cont de poziția din sezonul regulat.

FCU Craiova a tot schimbat antrenorii în acest sezon, iar oltenii își doresc ca Eugen Trică să fie lozul câștigător. De când a revenit, Craiova a obținut o victorie, trei egaluri și un eșec în play-out. Prima victorie a venit chiar etapa trecută, 3-2 pe teren propriu cu Universitatea Cluj.

VIDEO. 10 cifre inedite pentru cele trei meciuri din play-off-ul Superligii! Detalii despre FCSB, Rapid și Universitatea Craiova

Citește și alte știri:

5 informații de ultimă oră înainte de Universitatea Craiova - FCSB: surpriza pregătită de Gâlcă fostei echipe + decizie de suflet înaintea intrării în cantonament
UNIVERSITATEA CRAIOVA - FCSB
5 informații de ultimă oră înainte de Universitatea Craiova - FCSB: surpriza pregătită de Gâlcă fostei echipe + decizie de suflet înaintea intrării în cantonament
Săpunaru știe ce antrenor ar rezolva problemele Rapidului: „Îl cunoaște toată lumea”
CFR CLUJ - RAPID 3-2
Săpunaru știe ce antrenor ar rezolva problemele Rapidului: „Îl cunoaște toată lumea”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (89)
concret
concret  •  07 Mai 2024, 22:54
Postat de Meister27 pe 07 Mai 2024, 21:21

copy paste? tot somer,de aia esti somer *** ha ahha

asta faci tu toata ziua, repetent low-life.

Meister27
Meister27  •  07 Mai 2024, 21:21
Postat de concret pe 07 Mai 2024, 19:34

Nu intereseaza pe nimeni aberatiile tale, repetent low-life! Mizeria fecesebista va fi dezintegrata in tururile preliminare, sa vezi atunci distractie.

copy paste? tot somer,de aia esti somer *** ha ahha

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

concret
concret  •  07 Mai 2024, 19:34
Postat de Meister27 pe 07 Mai 2024, 16:42

pai chiar pe voi va ajuta ca erati singura care oficial nu mai puteati depasi pe craiova daca bateau ieri. deci da,pe voi va ajuta. daca batea craiova pe uta,oficial voi nu mai puteati depasi pe craiova si daca bateati in ultima etapa si ei pierdeau.

Nu intereseaza pe nimeni aberatiile tale, repetent low-life! Mizeria fecesebista va fi dezintegrata in tururile preliminare, sa vezi atunci distractie.

Vezi toate comentariile (89)
Comentează