FOTBAL  »  Superliga  »  DREPTURI TV

LPF a anunțat vânzarea drepturilor TV! La ce posturi vor putea fi urmărite meciurile în sezonul următor + Ce modificări vor fi aduse

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 martie 2019 12:41

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat semnarea pentru vânzarea drepturilor TV din Liga 1 pentru următoarele 5 sezoane până la finalul acestei luni.

LPF prin vocea directorului de comunicare Marius Mitran a anunțat că meciurile din Liga 1 vor fi difuzate, ca și până acum, de TV Digi Sport, TV Telekom Sport și Look Sport. 27,5 milioane de euro fără TVA va fi valoarea noului contract, identic cu cel care urmează să se încheie.

"S-a rezolvat, se semnează luna aceasta. E o chestiune de zile, de săptămâni poate. Se semnează în termenii vechiului contract, poate chiar mai mult. E la fel ca până acum, meciurile vor fi transmise de aceleași posturi.

În ceea ce privește transmisia, vor fi mai multe schimbări, dar sunt de amănunt. Vicepreședintele Robert Pongraz a lucrat la asta. În pachetul media vor fi câteva modificări, legate de cum se va filma.

În momentul ăsta, varianta pay-per-view nu este viabilă. Nu poți avea o aplicație pe care lumea să o cumpere ca să vadă meciurile de fotbal, obiceiul de consum în România este altul", a spus Marius Mitran, directorul de comunicare LPF, la Pro X.

99,6%
dintre gospodăriile din România sunt abonate la servicii TV, conform unui raport ANCOM (Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii) 

Cum au variat drepturile de televiziune în România:

Perioada - Suma (dolari/euro) - Postul câştigător
2000-2004 - 12,2 milioane de dolari - ProTV
2004-2008 - 28,2 milioane de dolari - Telesport
2008-2011 - 101,15 milioane de euro - Antena 1 și RCS
2011-2014 - 101,18 milioane de euro - RCS-RDS
2014-2019 - 167 de milioane de euro - Intel Sky

Românii, cei mai mari consumatori de TV

Potrivit unui raport Media Fact Book, realizat de agenţia Initiative, România continuă să se afle pe primul loc în privinţa timpului pe care îl petrec în faţa televizoarelor popoarele din centrul şi din estul Europei. Respectiva analiză dezvăluie că românii din mediul urban stau în faţa TV-ului timp de 6,4 ore în medie pe zi. În acest top suntem urmaţi de Bosnia (6 ore), Albania (5,2) şi Serbia (5,5). 

cITEȘTE ȘI:

Scandalul dintre CSA și FCSB l-a băgat în ceață pe Bănel Nicoliță: „Nici noi, jucătorii, nu mai înțelegem nimic”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (30)
dal93
dal93  •  09 Martie 2019, 18:00
Postat de Cristian Roman pe 09 Martie 2019, 17:44

Asadar, dupa mintea ta sunt doua solutii: Sa ne obisnuim cu proasta calitate, ca sa ne placa si ce e romanesc si sa refuzam cu orice pret calitatea, ca sa dam dovada de patriotism...Si tu numesti asta inteligenta..D aia sunt unse suntem pt ca facem lucru de mantuiala si se rupe rep3de :))), nu pt ca nu reusim sa ne obisnuim cu mediocritatea...ca ne am obisnuit

Domnule, să înțeleg că patriotismul este ceva aflat în proprietatea mediocrilor, că sclipitorii din care faceți parte dumneavoastră se împiedică în amănunte mărunte ? Că sunteți împiedicați de către mediocritate să deveniți geniali? :))

10200816535132081
Cristian Roman  •  09 Martie 2019, 17:44
Postat de gerularupeimana pe 09 Martie 2019, 17:22

*** de-aici postac puturos, nu ne intereseaza politica!

Asadar, dupa mintea ta sunt doua solutii: Sa ne obisnuim cu proasta calitate, ca sa ne placa si ce e romanesc si sa refuzam cu orice pret calitatea, ca sa dam dovada de patriotism...Si tu numesti asta inteligenta..D aia sunt unse suntem pt ca facem lucru de mantuiala si se rupe rep3de :))), nu pt ca nu reusim sa ne obisnuim cu mediocritatea...ca ne am obisnuit

dal93
dal93  •  09 Martie 2019, 17:34
Postat de gerularupeimana pe 09 Martie 2019, 17:27

Nu trebuie sa fii bransat la reteaua nationala de energie electrica pentru a urmari meciuri la TV. Exista panouri solare, mori de apa si de vant, generatoare etc.

Are dreptate tipul, când ești alimentat cu energie electrică, indiferent de sursă, ești implementat ca beneficiar în sistemul național.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează