FOTBAL  »  Superliga  »  EXCLUSIV GAZETA

Mai știți ceva de William De Amorim? Gazeta vă prezintă în EXCLUSIVITATE ciudatul caz al jucătorului brazilian

Articol de , - Publicat vineri, 26 octombrie 2018 09:00

William De Amorim (26 de ani) a refuzat să plece sub comanda lui Şumudică şi a lui Isăilă, în Arabia Saudită, apoi a dispărut complet o lună, iar acum se antrenează de unul singur.

William De Amorim, fotbalist pe care Gigi Becali plătea 700.000 de euro acum 2 ani, a dispărut complet.

El figurează, pe diverse site-uri de specialitate, ca fotbalist împrumutat în Cipru, la Apollon Limasol, numai că realitatea în cazul său e cu totul alta şi e una aproape de neînţeles. E în continuare sub contract cu FCSB, însă nici măcar în lotul pregătit de Nicolae Dică nu se regăseşte. Şi nici la un alt club, din ţară sau din străinătate.
Se antrenează de unul singur, după ce pe parcursul verii a fost în centrul unor evenimente şi a luat anumite decizii extrem de bizare.

Mâi întâi, n-a dorit să dea curs unor propuneri care sunau foarte interesant. Să meargă să joace în Arabia Saudită, la echipe conduse de antrenori români. L-a dorit atât Daniel Isăilă, la Al Hazem, cât şi Marius Şumudică, la Al Shabab.

De Amorim nu doar că n-a ajuns la niciunul dintre cele două cluburi, dar timp de o lună întreagă, absolut nimeni de la FCSB n-a mai ştiut nimic despre el. Apoi a revenit şi se antrenează de aproape două luni de unul singur.

Actuala înţelegere pe care De Amorim o are cu FCSB are data scadentă abia în iunie 2021. Adică 2 ani şi 9 luni începând din acest moment. În returul campionatului precedent, brazilianul a fost împrumutat în Turcia, la Kayserispor, unde antrenor a fost Şumudică. A jucat 15 meciuri şi a marcat două goluri.

Cota i s-a prăbuşit

În iunie 2016, William De Amorim era la un nivel foarte ridicat. Site-ul transfemarkt îl evalua la o sumă mare: 1,8 milioane de euro. A fost cel mai înalt punct atins în carieră de sud-american. Era chiar înainte de trecerea la FCSB. În 2 ani, De Amorim s-a prăbuşit, iar cotaţia actuală e de numai 250.000 de euro. De peste 7 ori sub ce era când a plecat de la Astra.

N-a mai jucat de peste 5 luni

Ultimul meci pe care De Amorim l-a disputat datează de la jumătatea lunii mai. Mai bine de 5 luni. A bifat 48 de minute în penultima etapă a campionatului din Turcia, în partida Kayserispor - Akhisarspor 1-2. În precedentele 8 sezoane, n-a existat an în care mijlocaşul brazilian să joace sub 20 de meciuri oficiale.

Are cifre bune

- 168 de meciuri şi 19 goluri în Liga 1
- 29 de partide disputate în cupele europene
- a jucat de 3 ori în grupele Europa League: o dată cu Astra şi de două ori cu FCSB
- a câştigat 4 trofee: titlul, Cupa şi două Supercupe

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
poison_5
poison_5  •  26 Octombrie 2018, 12:44
Postat de rocky2 pe 26 Octombrie 2018, 11:36

Majoritatea celor ce ajung la echipa puscariasilor isi compromit cariera definitiv!

Așa e, dar măcar De Amorim sa respectat onoarea Ligii 1 atunci când a comis penalty-ul din min. 96, oprind FîCîSîBî-ul din drumul către un titlu blatuit.

rocky2
rocky2  •  26 Octombrie 2018, 11:36

Majoritatea celor ce ajung la echipa puscariasilor isi compromit cariera definitiv!

martinpen
martinpen  •  26 Octombrie 2018, 10:38

Hai ca e tare... gsp intreaba cititorii despre jucatori... Bravo, profesionisti ziaristii astia... Ca idee, la Apollon n-a ajuns... Cine v-a spus voua ca se va transfera acolo, v-a mintit...

Vezi toate comentariile (17)
Comentează
Close