FOTBAL  »  Superliga  »  REACȚIE

„Scandaluri, acuze... Lăsați-l în pace!” » Prima reacție a familiei Iorgulescu după condamnarea lui Mario Iorgulescu

Articol de - Publicat luni, 30 octombrie 2023 10:53 / Actualizat luni, 30 octombrie 2023 11:00

Familia Iorgulescu a vorbit în premieră după condamnarea definitivă primită de Mario Iorgulescu.

Fiul lui Gino Iorgulescu, președintele LPF, a fost condamnat la 13 ani și 8 luni de închisoare, ca urmare a accidentului mortal provocat în 2019. 

După reacția avocatului Virgil Boglea, Vicențiu Iorgulescu, fratele lui Gino și unchiul lui Mario, e primul din familia Iorgulescu care a reacționat după verdict.

„Nimeni nu alege să fie dependent de jocuri de noroc” » Specialistă care îi sprijină pe dependenți: „Vin tot mai mulți adolescenți. Nu-și permit, dar tot continuă să joace”
SPECIAL
„Nimeni nu alege să fie dependent de jocuri de noroc” » Specialistă care îi sprijină pe dependenți: „Vin tot mai mulți adolescenți. Nu-și permit, dar tot continuă să joace”

Prima reacție a familiei Iorgulescu după condamnarea lui Mario: „Lăsați-l în pace!”

„Lăsați-l în pace, vă rog frumos! Lăsați-l în pace! Scandaluri, acuze… Vă mulțumesc. Nu am ce să declar. Nu știu…”, a spus Vicențiu Iorgulescu, potrivit Cancan.

Datele-cheie din dosarul lui Mario Iorgulescu:

  • La două săptămâni de la accidentul din 2019 în care a provocat decesul unui bărbat, Mario Iorgulescu a fost transferat de familie în Italia, de unde nu s-a mai întors.
  • Expertiza tehnică a relevat faptul că în momentul impactului Mario Iorgulescu conducea cu o viteză aproximativă de 240 km/h.
  • Mario Iorgulescu a consumat cocaină în ziua accidentului, conform expertizei medicale, probe recoltate la spitalul Elias. În momentul impactului cu autoturismul marca Audi condus de decedat, Iorgulescu jr. avea o concentrație de 1,96 g/l alcool pur în sânge la prima analiză și de 1,76 g/l alcool la cea de-a doua prelevare.
  • Sub influența alcoolului și a halucinogenelor, Mario Iorgulescu a pierdut controlul automobilului Aston Martin pe care îl conducea. Bărbatul decedat avea doi copii, un băiat de 4 luni și o fată de 6 ani.
  • Pe numele lui Mario Iorgulescu există un mandat de arestare și pentru alt caz. În 2021, fiul președintelui LPF a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate, loviri și alte violențe.

Mario Iorgulescu se află în prezent în Italia

Mario Iorgulescu se află în prezent în Italia, de unde nu a fost extrădat. Acesta a fost scos din țară de către familie cu un avion privat la scurt timp după producerea accidentului și a fost internat la o clinică privată din Italia.

Mario Iorgulescu nu a fost audiat de către procurori sau magistrați în timpul urmăririi penale sau desfășurării procesului în instanță.

Mario Iorgulescu, dat în urmărire generală

Pe site-ul Poliției Române, Mario Iorgulescu a fost dat în urmărire generală.

„La data de 18.10.2023, Tribunalul București a emis împotriva celui în cauză, fiind condamnat la 13 ani și 8 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de omor și conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, se arată pe site-ul Poliției.

Curtea de Apel București: „Testul lui Mario Iorgulescu, pozitiv la cocaină”

Deși Gino Iorgulescu a susținut că fiul său nu era drogat în momentul accidentului, iar avocatul acestuia, Virgil Boglea, spunea că „victima era de 10 ori mai drogată”, analizele toxicologice prezentate de Curtea de Apel arată că Mario Iorgulescu consumase alcool și droguri înainte de accident.

„Potrivit datelor înscrise în buletinul de analiză toxicologică, la data de 08.09.2019, inculpatul Iorgulescu Mario avea o concentraţie de 1,96 g/l alcool pur în sânge la ora 5.06 şi o concentraţie de 1,76 g/l alcool pur în sânge la ora 6.06. De asemenea, mostra de urină recoltată la data de 08.09.2019, ora 5.42, testată cu metoda testului imunologic rapid, a furnizat rezultatul «pozitiv pentru cocaină».

Buletinul de analiză toxicologică a fost completat la data de 13.09.2019 cu rezultatul analizei prezenţei/absenţei în organism a substanţelor psihoactive prin metoda GCMS a mostrei de sânge, rezultând benzoilecgonină 0,013 ľg/ml (în mostra de sânge).

De asemenea, conform completării buletinului de analiză toxicologică, în mostra de urină s-au pus în evidenţă cocaină şi metabolit; diclofenac (metaboliţi); fentanil. Totodată, prin raportul de expertiză medico-legală emis de INML, medicul legist a concluzionat următoarele: dacă se ţine seama de timpii de înjumătăţire a cocainei (0,7-1,5 ore) şi a benzoilecgoninei (2,57-5,10 ore), se poate aprecia că pe parcursul intervalului orar 02:50-03:03, în data de 08.09.2019, inculpatul se afla sub influenţa substanţelor psihoactive de tipul cocainei, influenţă accentuată şi favorizată de alcoolemia asociată şi capabilă să modifice în sens nefavorabil capacitatea acestuia de a conduce autovehicule pe drumurile publice".

Citește și: 

Mario Iorgulescu nu mai este obligat să plătească despăgubiri familiei victimei » Trebuie achitate de City Insurance, firmă aflată însă în faliment

Va fi extrădat Mario Iorgulescu după ce a fost condamnat definitiv? Ce s-a întâmplat în alte cazuri, de la Vâlcov la Bica și Săvulescu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
magic4ever
magic4ever  •  30 Octombrie 2023, 14:32
Postat de Kluiv pe 30 Octombrie 2023, 12:31

cum adica a fost scos din tara de familie? poi... a omorat pe cineva... de ce nu sunt trasi la raspundere cei care l-au scos din tara? ce naiba e cu politia? Daca un prieten faca ceva ilegal, eu sunt constient ca a facut ceva ilegal si il ajut sa fuga ma trezesc ca sunt coleg cu el in celula.... e capatul cu justitia romana!

Din pacate asta e tara in care traim...cand ai relatiii si bani se poate orice...orice om normal care facea un asemenea accident mortal in starea lui Mario Iorgulescu era arestat sau dus la spital in Romania daca avea traume asa mari cum spunea si apoi era arestat...

magic4ever
magic4ever  •  30 Octombrie 2023, 14:29

Sa revina Mario Iorgulescu in tara sa isi ispaseasca pedeapsa pentru fapta comisa dupa ce a omorat un om nevinovat dupa ce a condus beat,drogat si cu viteza mult peste limita si il lasa toata lumea in pace!

tomaescu
tomaescu  •  30 Octombrie 2023, 13:57

La parnaie cu ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează