FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Mercato de criză! FCSB low-cost: cea mai slabă campanie

Claudiu Belu
Claudiu Belu

Articol de , - Publicat joi, 13 iunie 2019 23:04

Gigi Becali anunță sistarea campaniei de achiziții la FCSB practic înaintea ca ea să înceapă cu adevărat. „Nu cred că mai aduc jucători, că nu mai am nevoie”.

Vicecampioana a luat doar doi fotbaliști pe care îi va avea în lot la startul noului sezon. Belu și Oaidă au fost antamați încă de pe parcursul primăverii. Doar unul dintre ei a costat bani, mijlocașul adus de la Botoșani, în schimb fostul fundaș al Astrei a semnat liber.

Dacă Becali nu va mai aduce pe nimeni, atunci va fi, de departe, cea mai săracă perioadă de mercator din ultimii ani. Și cantitativ, ca număr de fotbaliști, dar și financiar. Cei 700.000 de euro plătiți pe Oaidă reprezintă sub 10% din ce a cheltuit Becali pe achiziții acum două veri, când doar trioul adus de la Viitorul, Coman-Benzar-Nedelcu, a costat aproape 6 milioane de euro. 

E foarte posibil ca strategia în privința aducerii jucătorilor să fie puternic influențată, cum s-a mai întâmplat și în unii dintre anii anteriori, de parcursul pe care echipa îl va avea în preliminariile Europa League. Aproape sigur, dacă se va reuși calificarea în grupe, Becali va face un efort suplimentar pentru a mai transfera fotbaliști, având două argumente.

  • se va baza pe venituri suplimentare de cel puțin 10 milioane de euro.
  • echipa va avea de susținut în plus 6 jocuri în intervalul septembrie - decembrie. 

24 

Cum ar putea arăta FCSB la startul noului sezon

Bălgrădean - Belu, Planici, I. Cristea, M. Roman - Pintilii, Nedelcu - Man, Moruțan, Fl. Tănase - Fl. Coman

I-a dat KO CFR-ului!

FCSB a făcut, de fapt, 3 achiziții, numai că ultimul nume semnat nu va fi în lot la startul noului sezon. Darius Olaru va fi lăsat la Mediaș încă 6 luni și va ajunge în roș-albastru abia în ianuarie 2020. Totuși, e cea mai importantă lovitură pe care FCSB a dat-o în mercato fiindcă era primul fotbalist pe lista celor doriți de CFR, principala rivală în lupta pentru titlul de campioană. „Îmi pare foarte rău că l-am ratat. Olaru era jucătorul pe care îl doream cel mai mult dintre toți cei pe care îi aveam pe listă. N-am putut să concurăm cu oferta financiară pe care i-a făcut-o FCSB, noi n-avem potența celor de acolo”, au declarat Dan Petrescu.

Pleacă nume grele

În ciuda unei campanii de achiziții modeste, FCSB a căutat și a reușit să rezilieze contractele unor fotbaliști cu CV important. Primii care au semnat rezilierea au fost atacantul Rusescu și mijlocașul Florentin Matei. Va urma și Adrian Stoian, iar portughezului Teixeira nu i s-a propus prelungirea contractului. În plus, Becali a anunțat că aproape sigur Morais va pleca și el, urmând să fie vândut la Gaziantep, echipă preluată de Marius Șumudică. Suma pe care FCSB o dorește în schimbul fundașului stânga de 32 de ani e de 700.000 de euro. 

Citește și: 

Gigi Becali confirmă plecarea lui Florin Tănase la New York Red Bulls: „Îl dau și cu 5 milioane”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (20)
1185386784824804
Robert Dumitru  •  14 Iunie 2019, 16:56

nu prea au mai fost incasari pe carlani ,nu sunt bani de achizitii serioase -au venit numai reforme si sterpe -greu sa faci export si bani-cred ca anul asta sunt 5 mil paguba si iar vorbim de insolventa

stelist1986
stelist1986  •  14 Iunie 2019, 10:52

aceeasi poveste, de cativa ani buni: iar n-are mijlocasi la inchidere, iar n-are fundasi centrali. o sa rateze iar cupele europene, prin septembrie mai aduce un fundas fara echipa si, nacaz mare, iar ii sufla viitorul( tot respectul) sau voluntariul campionatul. pe nedelcu il ia la injuraturi si il tine pe banca, pinitilii se accidenteaza si iar o sa joace cu filip sau popescu

minell73
minell73  •  14 Iunie 2019, 10:06
Postat de aress123 pe 14 Iunie 2019, 07:44

Eu am net-ul platit bai postac, dar tu si ceilalti troli de rin vad ca munciti din greu pentru farfuria de ciorba. Si da, apar destul de rar pentru ca am si job bai postac...daca stii cumva ce e ala. Atarnati non-stop de echipa asta ca niste ***.

Spune-mi ma mie cine a suparat baietelul, ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează