FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Ministrul Dezvoltării, anunț de ultim moment despre stadionul Dinamo: „Se face!”

Stadionul Dinamo, inclus inițial în proiectul pentru EURO 2020, a rămas singurul din București unde lucrările de modernizare nu au început nici până acum +31   FOTO
Stadionul Dinamo, inclus inițial în proiectul pentru EURO 2020, a rămas singurul din București unde lucrările de modernizare nu au început nici până acum

Articol de - Publicat miercuri, 04 noiembrie 2020 16:42 / Actualizat miercuri, 04 noiembrie 2020 17:53

Stadionul Dinamo, inclus inițial în proiectul pentru EURO 2020, a rămas singurul din București unde lucrările de modernizare nu au început nici până acum. Situația s-ar putea schimba din 2021. 

Din cauza problemelor juridice, arena din „Ștefan cel Mare” nu a putut fi modernizată pentru EURO 2020, așa cum s-a întâmplat cu stadioanele Ghencea, Arcul de Triumf și Giulești. 

Rezolvarea acestor probleme ar însemna și startul lucrărilor în „Groapă”, a dezvăluit astăzi Ion Ștefan, actualul ministru al Dezvoltării. Aflat într-o vizită la Pitești, acolo unde a susținut o conferință de presă, demnitarul a atins și subiectul modernizării stadionului Dinamo.

Se face! S-a stat pe loc din cauza problemelor juridice, dar, îndată ce se vor rezolva, stadionul Dinamo se va face, la fel cum s-a întâmplat și cu celelalte trei din București”, a spus Ion Ștefan.

Fanii DDB, întâlnire cu premierul Orban 

Primul ministru Ludovic Orban, ministrul Tineretului și Sportului Ionuț Stroe și alți reprezentanți ai Guvernului au avut o întâlnire cu membrii Boardului DDB, în luna septembrie, subiectul ședinței fiind noul stadion. A mai existat la începutul verii, o întrevedere cu Marcel Vela, ministrul de Interne, tot pe această temă. Guvernul României și-a arătat toată deschiderea și a subliniat că susține proiectul noului stadion Dinamo alături de Compania Națională de Investiții.

Vestea cea mare pentru „câini" este că reprezentanții Guvernului au dat asigurări că lucrările pentru noul stadion Dinamo vor demara la începutul anului viitor.

Stadionul actual al lui Dinamo, disputat în instanță

Arena din Ștefan cel Mare, inclusă inițial în proiectul EURO 2020, alături de stadioanele Arcul de Triumf, Ghencea și Giulești, nu a fost încă cedată Companiei Naționale de Investiții, astfel că planul de modernizare a fost suspendat. În acest moment, există mai multe procese pentru stabilirea proprietarului stadionului. Atunci când se va stabili cine este proprietarul stadionului, lucrările vor putea începe. 

Velodromul e varianta de rezervă

Cum situația juridică a stadionului Dinamo rămâne în continuare în ceață, dinamoviștii și-au îndreptat atenția și către vechiul velodrom, din spatele stadionului Dinamo, cel care aparține de Clubul Sportiv.

Speranțele suporterilor stau în posibilitatea ca MAI, instituția condusă de Marcel Vela, să obțină o Hotărâre de Guvern prin care velodromul să fie dărâmat, acest lucru fiind blocat de mai multe asociații care nu sunt de acord cu intrarea buldozerelor pe amplasamentul învechitei piste de ciclism.

FOTO Imagini surprinse în vară pe velodromul din „Ștefan cel Mare”

+27 FOTO

VIDEO Culisele implicării lui Marcel Vela la Dinamo: „Vibrează! Problema e în ograda lui, trebuie s-o rezolve”

Citește și alte știri despre Dinamo: 

EXCLUSIV Șefii lui Dinamo bat din poartă în poartă! Au ajuns să se împrumute ca să acopere cheltuieli curente, inclusiv pentru deplasare la meciuri!

EXCLUSIV Marele paradox: Dinamo e penultima în Liga 1, dar „câinii” sunt în Top 5 la 5 parametri InStat!

DINAMO. Moment istoric: Cătălin Hîldan jr. a marcat pentru echipa U19 a „câinilor”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (25)
standart
standart  •  05 Noiembrie 2020, 04:03

Iar e campanie electorală...

doardinamo1948
doardinamo1948  •  05 Noiembrie 2020, 02:50

In 1986 am auzit pentru prima data de la “aia mari” din galerie: la anul ne facem stadion.....sper ca in 2026 sa avem un stadion nou.

cornelconasu
cornelconasu  •  04 Noiembrie 2020, 23:12

Cum adică CINE ...e proprietarul ??!!! Proprietarul e statul român turbaților !!!! Badea are doar drept de folosință un drept dat abuziv printr-o HG care poate fi ...ANULAT tot printr-o ...HG !!!!!

Vezi toate comentariile (25)
Comentează