FOTBAL  »  Superliga  »  STADIOANE

Ministrul Ionuț Stroe își „trădează” echipa și spune că FC U Craiova 1948 are voie pe „Ion Oblemenco”

Articol de GSP - Publicat duminica, 07 iunie 2020 21:01

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a declarat încă o dată că stadioanele Ghencea, Arcul de Triumf, Giulești sau Ion Oblemenco sunt disponibile pentru toată lumea. 

Ionuț Stroe este un fan recunoscut al Craiovei din Liga 1, dar spune că FC U Craiova 1948, cealaltă echipă a orașului, are același drept să joace pe arena „Ion Oblemenco”.

„Nu există niciun fel de conflict, totul este artificial. Situația este mult mai simplă decât își închipuie acești luptători. În țara asta există legi care descriu cum se poate închiria o bază sportivă, norme transparente care lasă posibilitatea tuturor să acceseze bunurile publice. În condițiile în care există rațiune și înțelegere, sunt sigur că e loc pentru toată lumea. Toți cei care vor administra aceste stadioane – MTS la Arcul de Triumf, MApN la Ghencea și Ministerul Transporturilor la Giulești – vor avea posibilitatea, recurgând la lege, să ofere aceste stadioane cât mai multor entități, cât mai multor sporturi”, a declarat Ionuț Stroe la Realitatea Sportivă. 

Ionuț Stroe: „Nu există exclusivități pe bani publici”

„Aceste stadioane noi s-ar putea să fie o povară pentru un administrator prost. Cheltuielile s-ar putea să fie infinit mai mari… și avem exemple în țară… nu cred că este stadion care să meargă pe plus în acest moment. Arena Națională, stadionul de la Craiova, cel de la Cluj, trăiesc din subvenția acordată de stat. Cu atât mai mult, viitorii administratori trebuie să aibă un management deschis, european, eficient, și sa adune acolo cât mai multe competiții, spectacole. Dacă o asemenea arenă o lași sau îi pui lacăte, s-ar putea să te trezești că n-ai nici bani să o întreții. Nu există exclusivități pe banul public! A nu se confunda situația cu anumite conflicte de natură juridică, care se află pe rolul instanțelor. Pentru că există peste tot o istorie, probleme juridice. Acolo așteptăm deciziile instanțelor“, a comentat ministrul Tineretului și Sportului. 

VIDEO / Ionuț Stroe a răspuns celor mai arzătoare întrebări legate de Liga 1

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1:

Denis Alibec pleacă de la Astra! Dani Coman confirmă, dar îl amenință și cu o amendă

Ministrul Ionuț Stroe ține cu CS Universitatea Craiova, dar își scoate pălăria în fața suporterilor dinamoviști: „E incredibil, cu adevărat remarcabil!”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (14)
ctbilu
ctbilu  •  08 Iunie 2020, 23:10
Postat de danny_l pe 08 Iunie 2020, 10:24

Exact,CSU trebuie să joace la București nu la Craiova, adresa o are la București,doar FCU 1948 are adresa in Craiova,sunt curios ce spune Primarul din Craiova, el spune că nu poate juca 2 echipe că strică gazonul,dar gazonul este mixt și nu se rupe,pot juca 3 echipe pe el.

Cea mai penibila axioma dintre cate exista... Ce treaba are unde si-a infiintat ala firma atata timp cat Universitatea Craiova este o asociere si nu reprezinta strict entitatea comerciala comerciala in sine ? Entitatea comerciala fara asociere reprezinta fix nimic si ar fi obligata sa-si schimbe numele intr-un caz de didensiune cu clubul sportiv + primarie... oras in general. CSU aia joaca la Craiova pentru ca acolo o vor oamenii din Craiova ... majoritatea covarsitoare.

ctbilu
ctbilu  •  08 Iunie 2020, 13:25

Ministrul a vrut sa dea dovada de deschidere si si-a spus o opinie simplista. In realitate chestiunea cuprinde mai multe variabile: 1. Intr-o perioada in care coruptii sunt bagati in puscarii si se cauta obtinerea a cat mai multi bani de la ei, interzicerea unuia care a mai folosit bunuri locale/publice si nu si-a platit serviciile obtinute mie mi se pare ca face parte din acelasi registru. Spre exemplu la licitatiile publice nu pot participa cei care au datorii restante la Buget. 2. In momentul in care Primaria este in asociere cu clubul sportiv si cu societatea iar unii le fura identitatea si creeaza confuzie nu ai cum sa ii acorzi dreptul sa te saboteze in continuare. 3. Poate ca gazonul nu duce inca o echipa in spinare.

costacurta
costacurta  •  08 Iunie 2020, 10:28

Din pacate pentru unii, omul are dreptate. Fie ca ne convine sau nu.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează