FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

VÂNZARE DINAMO // Mircea Rednic, declarații incendiare: „Păi, așa prost să fiu? Mai du-te și anul ăsta cu New Dinamo!”

Articol de GSP - Publicat sambata, 15 iunie 2019 13:51

Mircea Rednic face un pas uriaș înapoi în negocierea cu Ionuț Negoiță pentru Dinamo. Fostul antrenor dinamovist se simte umilit și dezvăluie clauze incredibile stipulate într-un presupus contract de cumpărare.

  • Ce știm: Ionuț Negoiță i-a făcut o ofertă de vânzare a clubului lui Mircea Rednic. Patronul lui Dinamo cere trei milioane de euro;
  • Mircea Rednic a luat legătura cu Nicolae Badea și Vladimir Cohn, doi foști finanțatori ai clubului;
  • Azi urma să aibă loc o întâlnire decisivă între cei trei pentru a pune cap la cap toate detaliile, dar aceasta a fost anulată;
  • Ulterior, Mircea Rednic a oferit o declarație prin care dă de înțeles că a renunțat la afacere.

„Am văzut ce a spus David că Dinamo are un potențial fantastic. Păi de ce nu ați făcut voi echipa productivă dacă are acest potențial din 2013 de când a preluat Negoiță clubul? Singura perioadă în care a fost productivă a fost în penultimul meu mandat de antrenor, când, dacă făcea un efort, trebuia doar să mărească salariile la 2-3 jucători, care ar fi vrut să rămână, Puljic, Gnohere, și mai erau și alții, și luam campionatul la pas sezonul următor. A vândut apoi jucători după ce am plecat eu de 2-3 milioane. În rest, toată perioada – 0 barat plus două play-out-uri. Păi, cum l-ai gestionat tu nu are potențial!

Și după ultimul meu mandat vor scoate bani. Există oferte pentru Montini, pentru Naser, pentru Grigore. Și Reda are ofertă, dar el vrea să rămână la Dinamo. Și vă spun un lucru. Eu nu dădeam 25.000 de euro din buzunar, dacă nu-l vedeam. Plus că am avut încredere și în Loți, care mi l-a propus. Reda e un jucător care are potențial.

Deci, dacă vine Mircea Rednic are potențial. Și atunci, de ce îl dai afară pe Rednic?! Înseamnă că nu ești un investitor deștept. Păi cheamă-l pe Rednic înapoi. Dar nu, tu mă dai pe mine afară, reziliezi contractele jucătorilor aduși de mine și apoi îmi propui să cumpăr clubul și să-i dau eu afară pe Neagoe, pe Prunea, și să le dau banii. Că știți foarte bine cum a plecat Neagoe de la Sepsi sau Prunea de la FRF sau Iași, s-a judecat și și-a luat banii. Păi, așa prost să fiu?

Și ca să fie clar! Mi-a făcut aceeași ofertă din noiembrie, nu e nicio promoție. Aceleași discuții, n-au fost alți bani, tot la 3 milioane. Dar cu tot cu datorii se depășește suma de 5 milioane și jumătate. Pentru că Negoiță rămâne cu acțiunile, dar nu plătește nici măcar un euro din datorii, trebuie să le plătesc eu. Iar ca să investesc să mă bat la titlu și la cupe europene, că eu nu vin să mă fac de râs, se ajunge la 10 milioane de euro. Bun, deci eu trebuie să dau bani unui om care și-a bătut joc de mine și mă cam doare sufletul, sincer vă spun.

Ai avut un om care a antrenat fără bani, mă dai afară și apoi mă chemi să cumpăr clubul. Păi, n-aș dormi toată noaptea să mă spăl eu pe cap cu toate problemele create de ei în toți acești ani... și Negoiță la finalul anului să-și ia banii, dividentele, un om care și-a bătut joc de mine, m-a umilit?!”a declarat Mircea Rednic pentru Doardinamo.

Clauză secretă

„Și m-a mai deranjat ceva. Eu am discutat cu Negoiță. Și mi-a spus în felul următor, că trebuie să-i cer acordul la orice acțiune iau. Adică dacă eu vreau să iau un milion de euro pe Montini, poate să vină Negoiță și să-mi spună să nu-l vând cu 1 milion, ci cu două, și să cadă afacerea. Eu nu pot să-l vând fără acordul lui. Nu contează dacă iau 51% sau 67%, în ambele variante trebuie să-i cer acordul. Dar vă dați seama că dacă rămâne cu 40% va fi și mai rău. Și el stă bine mersi la Rin”, a declarat Mircea Rednic pentru Doardinamo.

„În toată perioada asta s-a făcut bugetul în funcție de TV și de sponsori. Și vii și ceri 3 milioane de euro. Păi pe ce ceri tu 3 milioane de euro??? N-ai stadion, n-ai echipă, n-ai birouri. Toate sunt închiriate. Iar Săftica nu e toată a lui Dinamo, prima parte e înstrăinată la niște neamuri”

„Păi el îi aduce pe Neagoe și pe Prunea, îmi dă jucătorii mei afară, și-mi cere să cumpăr clubul în condițiile astea? Păi mai du-te și anul ăsta cu New Dinamo, că înseamnă că ai încredere în ei. Și vorbim la anul”Mircea Rednic

Cohn e la fel de pesimist

„Dorință există, dar ce faci apoi? Fiindcă sunt foarte multe datorii, apoi totul este mult prea din scurt. Iar dacă cei ce vând susțin că situația este înfloritoare și iei un brand cum nu s-a mai văzut, de ce nu îl țin ei? De ce îl vând pe doi lei? Eu cred că situația se traduce simplu «Bonjour Tristesse» (n.r. un roman în care personajele principale sunt pline de păcate, scris de Francoise Sagan în 1954). Trebuie șapte, opt milioane de euro băgați în jucători, să cumperi cu 300.000, 400.000 de euro, altfel te învârți în jurul cozii.

FCSB a făcut atâtea investiții și tot nu a luat campionatul. Ori cum vrei tu să nu investești nimic și să iei campionatul”, a declarat Cohn pentru GSP.ro.

„Dinamo ar putea câștiga titlul din nou joi, după ora 15:00. Nu putem vorbi de titlu acum, abia dacă se poate lua în calcul play-off-ul, asta dacă vreți să vorbim lucruri serioase, nu să cităm din basme. Sunt câțiva fotbaliști interesanți la Dinamo, dar mai trebuie foarte mult ca să te bați la locul 1” Vladimir Cohn

Vezi și: 

EXCLUSIV S-a deschis taraba: nu doar Mircea Rednic e interesat să cumpere Dinamo! Lista celor care vor să investească e mai mare

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (74)
cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  16 Iunie 2019, 15:54
Postat de zorrozabal pe 15 Iunie 2019, 17:23

Ce vrea sa zica Rednic prin "echipa productiva"?Se refera si la performante?E clar ca nu!Pentru ca in acel "penultim mandat"al lui-de care zice ca a fost "singura perioada in care a fost productiva"-Dinamo a terminat pe...4,dupa un sir interminabil de egaluri,fara sa aiba sansa la titlu!Prin urmare,e clar ca atunci cand zice "perioada productiva" se refera doar la vanzarea de jucatori!Dar in aceasta situatie,suporterii dinamovisti ce sa faca?Sa mai spere la calificari in play off-unde Dinamo sa se bata cu echipa lui Becali si cu satelitii sai,sau cu CFR-ul lui Dancu?Asa cum a facut Dinamo in mandatul lui Contra-despre care, iata Rednic zice ca - fiind dupa acel penultim mandat al lui-a fost...neproductiva,"zero barat"!Sau sa asiste resemnati cum "investitorul" Rednic, ruleaza o multime de straini la Dinamo-schimband formula de echipa la fiecare meci-doar doar va mai "pica"vreun Mevlija sau vreun Puljici?!Pe care sa-i vanda?Nu domnu Rednic!Nu persistati in eroare! Ia incercati mai intai sa calificati echipa in play off si sa vedeti apoi cum echipa devine ...productiva!Adica suporterii vor veni in numar mare la meciuri,echipa se va califica in preliminariile cupelor europene,jucatorii vor avea o motivatie in plus si...vor veni si ofertele de cumparare a jucatorilor!Si nu neglijati tinerii jucatori romani!Pentru ca totusi Dinamo a luat cei mai multi bani pe Stefan Radu,pe Torje si pe...Rotariu!

Sper ca s-au convins si cei mai batuti in cap,ca Rednic a venit doar ca sa "vopseasca"jucatori expirati, pentru...Luana!A rulat vreo 40 de jucatori-pentru care a tot schimbat formula de echipa- neinteresandu-l deloc clasamentul!

dinamo_fan
dinamo_fan  •  16 Iunie 2019, 10:34
Postat de tinn_2 pe 16 Iunie 2019, 01:15

frati cu aia care se cred scule cand fac pe unu cioban, de parc-ar fi vazut ei cioban sarac :)) da, de, unii chiar depind de-o zama chioara

doar pe comentariul asta nu ti-as da mai mult de 60 la IQ. pana la urma atat te duce capul, atat zici: "redmic" si "rinamu". orice doctor specialist din lume ti-ar spune acelasi lucru, ca esti o cauza pierduta.

126791918017681
Danezul Gramada  •  16 Iunie 2019, 08:51

Doar RedMic cu fiica-sa si ciurucurile astea din Belgia second hand sigur erau new Minamo. E si strambul asta o cutra de om. Are 3 euro si vrea un club. Numai asa falimentati si va desfiintati. Nu ar fi rau decat sa tot fiti umiliti prin play out.

Vezi toate comentariile (74)
Comentează
Close