FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

Mișcare stranie la Poli Iași: cel mai bun jucător pleacă împrumut la BATE Borisov pentru 50.000 de euro » Ce transferuri pregătește clubul

Kizito, numărul 21
Kizito, numărul 21

Articol de - Publicat marti, 14 august 2018 15:50

Poli Iași se desparte de cel mai bun jucător al echipei în debutul sezonului, William Kizito. Azi, mijlocașul lateral de 24 de ani, din Uganda, va fi cedat în Belarus, împrumut până-n iarnă, pe 50.000 de euro, ce se va prelungi până la finele sezonului dacă joacă bine, contra altor 50.000 de euro.

Într-o perioadă în care Poli navighează în ape tulburi, conducerea clubului face o mutare destul de greu de înțeles. Îi dă undă verde lui William Kizito, cel mai bun jucător al său în debutul acestei stagiuni, pentru Bate Borisov! Potrivit directorului sportiv Tibor Selymes, internaționalul ugandez "va fi împrumutat, până-n iarnă, în schimbul sumei de 50.000 de euro, iar dacă îi convinge pe cei de acolo va rămâne până la finele sezonului, contra altor 50.000 de euro".

Kizito a fost adus la Poli în iulie 2017, de la Rio Ave și a dat 3 goluri în 29 de meciuri, în toate competițiile.

Doi atacanți, doi fundași 

Selymes a anunțat în schimb noi achiziții. Deja se află în Copou atacantul angolez Aguinaldo Policarpo Mendes da Veiga, 29 de ani, un jucător care a evoluat de-a lungul carierei în Portugalia, Angola, Cipru, Qatar, Tunisia şi Thailanda. El a semnat pe 2 ani.

"Miercuri, sper să-l aducem și pe Lewis Embah Enoh, care ar fi o lovitură şi astfel am întări şi mai mult linia ofensivă", a dezvăluit Selymes în emisiunea "Divizia Locală", de la TV Digi 24, despre atacantul camerunez al lui Lokeren, pe care Poli îl așteaptă încă din iulie. Nici apărarea n-a fost uitată: "Pentru defensivă așteptăm în această săptămână doi jucători". 

400.000 €este cota de piață a lui Kizito pe transfermarkt.de

"Nu-i iau locul lui Flavius"

Seymes n-are nicio intenție să-i ia locul lui Stoican pe banca Iașiului. "Dacă asta intenționam, nu i se mărea în vară contractul, nu i se punea clauza care-i asigură un confort deosebit. Aşa cum el a venit în locul lui Neagoe, care nu pierduse 15 meciuri, puteam să spunem că îl înlocuim în vară, după o victorie în 11 partide. Şi nu ne costa mai nimic.

L-am susţinut şi apoi. Am mărit considerabil salariile jucătorilor pe care el i-a vrut în mod special, am mărit primele la meciul cu FCSB şi chiar după eşecul cu FCSB. Dacă echipa nu se va trezi și Flavius va pleca, garantez că nu voi prelua eu funcția de antrenor", a spus directorul sportiv al clubului. 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
fibra
fibra  •  15 August 2018, 09:00

Pe unde trece Selymes se alege praful,am spus-o din ziua in care a fost numit.Luati din urma echipele pe unde a trecut in "conducere".

1883854041919485
Mihai AX  •  14 August 2018, 17:09

Aloo....ce scoala ai terminat domnul ziarist...???...."comfort"...??...poate "confort".....

danirovl
danirovl  •  14 August 2018, 17:05

50k...! Daca nu e vreo smecherie la mijloc, e grav rau:))). Apucativa ba baieti de altceva ,vindeti lumanari,tundeti florile prin oras...50k!!!cam pute treaba

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close