FOTBAL  »  Superliga  »  FC VOLUNTARI - DINAMO, VINERI, 20:45, DIGI, TELEKOM, LOOK, GSP.RO

"Mitraliera" l-ar putea executa pe "Lunetist" » Două glorii dinamoviste într-o încleștare incredibilă

Claudiu Niculescu și Florin Bratu au însemnat ceva pentru Dinamo, fiind iubiți cu adevărat de suporterii
Claudiu Niculescu și Florin Bratu au însemnat ceva pentru Dinamo, fiind iubiți cu adevărat de suporterii "câinilor" // FOTO: GSP

Articol de - Publicat miercuri, 11 aprilie 2018 09:23

Două glorii ale dinamoviștilor se duelează vineri ca antrenori, în premieră, iar ”Mitraliera” Florin Bratu l-ar putea băga în corzi pe ”Lunetistul” Claudiu Niculescu.

Au fost colegi și au scris istorie, împreună, nu doar separat, pentru Dinamo, iar vineri se vor întâlni în premieră ca antrenori. Florin Bratu (38 de ani) se va duela cu Claudiu Niculescu (41 de ani), un meci mult mai important pentru ultimul, având în vedere că FC Voluntari este în lupta directă pentru evitarea retrogradării.

Iar "Mitraliera" l-ar putea executa pe "Lunetist". Ilfovenii au doar un punct în ultimele 3 confruntări, situația fiind încordată la Voluntari. Zilele trecute apăruseră speculații că Dan Alexa (Dunărea Călărași), fost coleg atât al lui "Bratu", cât și al lui Niculescu la Dinamo, ar putea fi instalat în cazul unei demiteri, dar Dan Leasă, șeful clubului din Voluntari, a negat varianta. Cu toate acestea, rămâne pericolul.

Istorie

"Bratone" și "Clau-gol" au fost colegi în trei perioade distincte în Ștefan cel Mare, în 2005/2006, 2007 și 2009/2010. La primul meci împreună, pe 31 iulie 2005, au câștigat Supercupa României pentru Dinamo învingând Steaua (3-2), fiecare trecându-și în cont câte un gol.

Dar cel mai mare succes al lor a fost victoria cu Everton (5-1) și eliminarea spectaculoasă a englezilor pentru a-i duce pe "câini" în premieră în grupele Cupei UEFA. Pe 15 septembrie 2005, Claudiu a deschis scorul cu Everton, după care, din cauza unei luxații claviculare, a ieșit de pe teren fiind schimbat cu Bratu.

Florin a marcat două goluri până la final pentru cel mai consistent succes al unei formații din România împotriva uneia din Premier League. Dar cei doi au trăit și cea mai mare dramă a epocii moderne pentru Dinamo, eșecul cu Lazio Roma din 2007, când golul lui Bratu de pe fostul "23 August" a fost întors după pauză de biancocelesti, scor final 3-1, după 1-1 în Italia.

32 de goluri
are "Bratone" pentru Dinamo în 80 de meciuri în toate competițiile. Are doar Supercupa din 2005 cu "câinii"

Avancronica eroilor

Florin privește duelul mult mai detașat decât adversarul său. "Și noi suntem într-o situație delicată. Nici acum nu-mi vine să pronunț cuvântul "play-out". Claudiu a fost un atacant exploziv și mă bucur că am putut să joc la un moment dat alături de el. Nu cred că dacă batem noi vineri îl lăsăm pe drumuri pe Claudiu!

El are puterea să schimbe lucrurile în bine la Voluntari, lotul e valoros, antrenorul este bun. Eu sunt motivat nu fiindcă joc împotriva unui fost coleg de echipă, dar sunt la început de drum și vreau să-mi clădesc o carieră frumoasă", a explicat "Bratone" pentru Gazeta Sporturilor.

"Supărarea este mare după ultimele meciuri. Nu mai avem voie să pierdem puncte în special în meciurile de acasă, pentru că lupta în subsolul clasamentului s-a strâns foarte mult. Nu mă gândesc la Dinamo, ci doar la echipa mea. Trebuie să ridicăm privirea din pământ pentru că nu avem timp de regrete", a concluzionat Niculescu, care în octombrie 2017 i-a refuzat pe "câini" pentru a prelua postul lui Vasile Miriuță. Pe care l-a obținut "Bratu" după ce "Tati" a fost înlăturat din cauza ratării play-off-ului.

123 de goluri
are Niculescu pentru Dinamo în 226 de partide, fiind și cel mai bun marcator all time al "câinilor" în cupele europene. Are 7 trofee cu roș-albii, 3 campionate, 3 Cupe și o Supercupă a României

2 trofee
a câștigat Claudiu Niculescu ca antrenor, Cupa României și Supercupa în 2017

Au spulberat Voluntariul

Dinamo are 6 meciuri directe până acum cu formația ilfoveană, care și-a disputat meciurile de acasă pe arena din Ștefan cel Mare în primele două sezoane din Liga 1.

"Câinii" au învins de fiecare dată, 6 victorii din tot atâtea partide. Iar golaverajul este zdrobitor, 16-4, în favoarea roș-albilor! Indiferent cine a antrenat cele două echipe, dinamoviștii s-au impus, cel mai frecvent scor fiind 3-1 pentru roș-albi, de 3 ori.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
fangigi
fangigi  •  11 Aprilie 2018, 16:36

Acuma daca e sa ne uitam pe loturile celor 2 antrenori... nu se stie care pe care! Am si un tip pt Mitraliera: daca vrea sa nu piarda sa nu-l bage pe Hanca, ca e mai petrada si decat petardao filipao!:)))

luputu
luputu  •  11 Aprilie 2018, 16:01

Craiova *** care joaca doar impotriva lui Dinamo restul ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

hdaniel
hdaniel  •  11 Aprilie 2018, 11:07

Ce il face pe Bratu o glorie dinamovistă?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează