FOTBAL  »  Superliga  »  NOTELE ETAPEI

Notele ultimei etape din play-off, date de Adrian Florea » 1 pentru patronul lui CSU Craiova: „Ar putea fi numit și «derbedeul Ligii 1»!". Cine a luat 10

Articol de GSP - Publicat luni, 20 mai 2019 23:23

Adrian Florea, șeful departamentului Fotbal Intern de la Gazetă și jurnalist cu peste 20 de ani experiență în presa de sport, analizează pentru cititorii GSP.ro evenimentele din etapa a 10-a, ultima, a play-off-ului. 

Notele etapei a 10-a din play-off

10 - Filipe Teixeira ( FCSB)

Portughezul născut la Paris şi care a schimbat pase un sezon cu Ronaldinho la PSG şi-a făcut o retragere minunată din Liga 1. Admirându-i pe repeat execuţia ce a decis derby-ul de consolare cu CFR, te întrebi dacă nu cumva wikipedia i-a greşit data naşterii, 2 octombrie 1980!

287 de meciuri a evoluat Teixeira în toate competițiile din România, în tricoul formaţiilor FC Braşov, Rapid, Petrolul, Astra şi FCSB. A înscris 44 de goluri şi a dat 29 de pase decisive

9 - Denis Drăguş (Viitorul)

Un sezon de primăvară decepţionant a fost salvat într-o oarecare măsură de o prestaţie extraordinară la Craiova, care a adus constănţenilor un succes cât o prezenţă în ediţia următoare a eurocupelor. Dacă va face şi un European de tineret decent, Denis poate deveni următoarea lovitură de mercato pe care o va da Hagi.

7 goluri a reuşit Drăguş în această stagiune, în 31 de apariţii. Este cel mai bun marcator sub 20 de ani din prima divizie

8 - Gică Hagi (Viitorul)

Dacă nu era acea "gaură neagră" din decembrie şi februarie, când a bifat 8 partide fără victorie, gaşca de la malul mării ar fi detonat probabil iarăşi bomba în Liga 1! Jocul Viitorului nu e doar frumos, ci şi cinic la nevoie, aşa cum s-a întâmplat sâmbătă în Bănie.

20 de puncte a strâns Viitorul în acest play-off, cu două mai multe decât în 2016-2017, când a câştigat titlul

7 - Florin Tănase (FCSB)

Ce gol a dat Teixeira! Da' assist-ul lui "Tase al meu" nu l-a văzut nimeni? A fost al 7-lea în acest sezon, pe lângă 10 goluri date şi 4 penalty-uri procurate. Prea puţin, însă, pentru a fi chemat de Contra la naţională. Acolo mult mai de folos e Maxim, care nici el nu mai ştie pe unde şi când joacă!

"Meritam să fiu printre jucătorii convocaţi, normal. Când faci analiza după jocuri, te uiţi la dueluri, la goluri, la pase. Dacă vezi că eşti primul, de ce să nu te gândeşti că vei fi chemat la naţională?"
Florin Tănase, în martie

6 - Mihai Teja (FCSB)

Un mandat în care s-a vorbit mai mult despre docilitatea sa în faţa lui Becali s-a terminat duminică în condiţii onorabile. Steliştii nu doar că au bătut un CFR cu multe rezerve şi cu gândul la vacanţă, dar au stabilit o miniperformanţă: cu 23 de puncte, au câştigat play-off-ul, la egalitate cu trupa din Gruia. E pentru al treilea an consecutiv când roş-albaştrii sunt cei mai buni în faza decisivă a campionatului, însă tot pentru a treia oară termină pe poziţia secundă!

"Vreau să-mi felicit jucătorii. Pentru mine, ei sunt campionii României"
Mihai Teja, antrenor FCSB

5 - Dan Petrescu (CFR)

"Bursucul" nu pierde nicio ocazie să vorbească despre profesionalismul său şi amatorismul din fotbalul nostru, dar în ultima rundă s-a comportat de parcă ar fi vrut să piardă duelul orgoliilor cu Steaua! A lăsat o jumătate de echipă în vacanţă, iar dintre cei trimişi pe gazon numai Arlauskis părea conectat la meci.

2.000.000 €e bonusul pe care Petrescu îl va încasa, dacă se califică în grupele Champions League cu CFR. Accesul în grupele Europa League e premiat cu o jumătate din această sumă

4 - Sepsi Sf. Gheorghe

Covăsnenii s-au umplut de penibil şi la ultima reprezentaţie. Prin eşecul de la Giurgiu, ei au devenit cea mai slabă echipă din istoria play-off-ului! A adunat un singur punct (în 2016 ASA Tg. Mureş a făcut 3) şi a marcat numai 5 goluri (la fel ca Poli Iaşi în 2018).

"Nu vreau să sune a scuză, dar abia am încropit o echipă. Mulţi jucători au fugit ca potârnichile. Unora li s-au terminat contractele, altuia i-a născut soţia, altul trebuie să o opereze, unul a făcut întindere, altul a făcut ruptură, eu ce să fac în condiţiile astea?"
Marin Barbu, antrenor Sepsi

3 - Andrei Cristea & Carlos Fortes (CSU Craiova)

Celebrul cuplu de comici din atacul juveţilor a lovit din nou! Într-o partidă, cea cu Viitorul, în care alb-albaştrii aveau nevoie mai mult ca niciodată de golurile celor aduşi să-i înlocuiască pe Mitriţă şi/sau Băluţă, Cristea şi Fortes n-au fost în stare să creeze niciun pericol real în careul dobrogenilor. Astfel, au încheiat campionatul cu numai un gol, reuşit de Andrei prin iarnă, în poarta CFR-ului. Portughezul e fericit că a slăbit. Golurile, mai la vară, pe plajă!

"Cristea nu e neapărat un fotbalist rău, însă nu se pliază pe jocul Craiovei. Iar despre Fortes, care n-a marcat deloc, ce ar mai fi de spus?!"
Aurel Ţicleanu, ex-mijlocaş Craiova Maxima

2 - Tiago Ferreira (CSU Craiova)

De vreo două luni, Bănia traversează o stare permanentă de surescitare, iar una dintre victimele atmosferei irespirabile de acolo a fost fundașul portughez. Sâmbătă seara, "Puyol" și-a pierdut complet controlul și l-a "ștanțat" pe Cojocaru cu o intrare de "județeană", într-un moment în care Știința încă mai spera în victorie şi în securizarea prezenţei în Europa. 

"Sunt dezamăgit de gestul lui Tiago. La un meci de o asemenea importanţă, să faci un asemenea gest... Dacă rămâneam 11 contra 11, puteam câştiga cu Viitorul, care nu ne-a fost cu nimic superioară"
Corneliu Papură, antrenor CSU Craiova

1 - Mihai Rotaru (CSU Craiova)

Până duminică, pe finanțatorul Universității îl știam drept "baronul despăgubirilor". După apariția filmulețului în care înjură golănește Steaua, Dinamo și Rapid, Rotaru ar putea fi numit și "derbedeul Ligii 1"! Sincer, vi se pare vreo diferență între gestul ultrasului poreclit «Poștașu'», care în 2004 a sărit pe teren să-l lovească pe Niculescu, și scandările lui Rotaru? Sigur, oltenii au aflat că al lor patron a fost/este? mare suporter stelist, dar nu aşa se spală "păcatele" trecutului!

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (22)
adriann_
adriann_  •  21 Mai 2019, 15:53

Apropo de ANRP, o lectura interesanta pentru cine stie sa citeasca un text si stie cine e Geambazi ;) http://www.anrp.gov.ro/presa/comunicate/35-2014/646-vasile-geambazi-renun%C5%A3%C4%83-la-drepturile-dintr-un-dosar-de-desp%C4%83gubire.html

fly_vyp
fly_vyp  •  21 Mai 2019, 13:37

D-aia este Romania frumoasa! Pentru ca in ea traiesc dintr-astia care au fraudat bugetul ANRP , evazionisti, etc.

198939213804366
Adrian Addryano  •  21 Mai 2019, 12:20

Pai cum,așa zisul investitor al clonei ilegale încă se crede pe tarlaua de la anrp?Trebuia demult sa vă dați seama ce hram poartă acest derbedeu fără educație și bun simț făcut din același aluat cu Stelu și alți impostori care au prăduit bugetul de la anrp după ce au cumpărat bunăvoința unor functionari ai statului român ca sa pună mâna ilegal pe o grămadă de bani nemunciți.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează